tag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post8522335189672707782..comments2024-03-27T21:02:33.555+02:00Comments on Seiklused ja jutud: Igav argipäevAnuhttp://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-91782155689981270332019-07-15T18:46:50.410+03:002019-07-15T18:46:50.410+03:00Mmmm, kõlab nii hästi! Proovin järele!Mmmm, kõlab nii hästi! Proovin järele!Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-9665738214166000322019-07-15T12:59:48.817+03:002019-07-15T12:59:48.817+03:00Oo, suvikõrvits on ju imehea! Tahaks samamoodi hõi...Oo, suvikõrvits on ju imehea! Tahaks samamoodi hõisata, et olen suvikõrvitsa-evangelist!<br />Ja nüüd tuleb kolepikk kommentaar, sest muidu sa ei teagi, mis hõrk toode sul olemas 👩🍳 <br /><br />Meil on kolm lemmikut. <br />Esiteks: panniroog, millesse tükeldad ükskõik millises koguses suvikõrvitsat, baklazaani, tomatit, sibulat ja kõvasti küüslauku, basiilikut ja muud meeldivat maitseainet ja lased pannil just nii pehmeks kui meeldib. Edasiarendusena võib alustuseks praadida hakkliha ja see siis kokku segada. Ja veel advance'im on lüüa kõik see kraam tükeldatuna (hakkliha võib ja võib mitte panna, aga enne peab praadima) sügavamasse ahjupanni ja sinna peale lehttainas ja küpsetada, kuni tainas kuldne. Söömiseks keera taldrikule tagurpidi - selline kodune tarte tatin🙂 <br /><br />Siis: zuccini frittata - retsept pärineb mu sõbranne itaallasest instasõbralt. Ütle veel, et sotsiaalmeediast kasu pole! <br /><br />Riivi zucchini, sõelale roosa soolaga, et vesi välja saada. <br />Sega kaussi<br />3 muna <br />4 sl jahu <br />Parmesani või muud kõva tugevamaitselist juustu riivi 4 sl <br />Küüslauku tükelda või pressi, ikka mitu küünt. <br /><br />Pane riivitud suvikõrvits marlisse ja pigista vesi välja, sega taignasse. <br />Prae pannil mõnusad pannukad. <br /><br />Ja kolmas suvine nauding: suvikõrvitsa pasta. Retsept on tarjassnowland.blogist. <br /><br />Küüslauk (mõnuga, oma maitse järgi)<br />head kuumutatavat oliivõli <br />1-2 suvikõrvitsat<br />Musta pipart, soola<br />Laia lintpastat (mina kasutasin Coopi tagliatellet ja mu arust 2 pakki)<br />Sidruni mahl<br />Värsket basiilikut<br />Parmesani laastudena (ma kasutasin hoopis ühte kõva läti juustu riivituna)<br /><br />Tükelda küüslauk ja kuumuta klaasjaks rohkes õlis<br />Viiluta juurde suvikõrvitsad (kõige mõnusam on seda teha juustuhöövliga) hästi õhukesed viilud<br />Lisa veel õli<br />Lase samuti läbipaistvaks<br />Maitsesta soola ja pipraga<br />Lisa al dente keedetud pasta<br />Lisa ühe sidruni pigistatud mahl<br />Lase natuke haududa<br />Lisa värske basiilik<br /><br />Portsjoni peale helde käega parmesanilaaste<br /><br />Aa, ja klassika - kabatšokilaevukesed ahjus - täida praetud seente, hakklihavõi krevettidega, juust peale ja ahjus kuumaks... <br /><br />Ja siis, ma luban, jääb ka 6 taimest väheks😊 <br />MuruEmandhttps://www.blogger.com/profile/07179272637689042713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-66324759848715510102019-07-11T02:28:08.518+03:002019-07-11T02:28:08.518+03:00Ma ei söö eriti neid sissetehtud asju, peab ikka p...Ma ei söö eriti neid sissetehtud asju, peab ikka proovima värskelt ära tarbida. Mul õnneks sellist hunnikut nagu naabritel ei ole ka, äkki mingi 6-7 tükki on seal taime küljes veel tulemas, ma polegi täpselt üle lugenud.Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-49331824148088686662019-07-11T02:26:59.888+03:002019-07-11T02:26:59.888+03:00Riivitult ja tükeldatult olen ma seda päris palju ...Riivitult ja tükeldatult olen ma seda päris palju muu toidu sees kasutanud, enamasti ei saa arugi, et mingi juurikas on sees, väga mõnus. Wrapi sees polegi proovinud, see on täitsa uus idee!Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-35395094418345916102019-07-10T19:34:01.010+03:002019-07-10T19:34:01.010+03:00No kui kõik ütekõrraga, siis äkki peaks proovima n...No kui kõik ütekõrraga, siis äkki peaks proovima neid nt marineerida? Või mingid tšatnid ja salsad jne?Cax Murkahttps://www.blogger.com/profile/05216964696529859628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-82911281907153942192019-07-10T18:40:12.115+03:002019-07-10T18:40:12.115+03:00Mulle ka suvikõrvits väga ei maitse, aga paneeritu...Mulle ka suvikõrvits väga ei maitse, aga paneeritult väga hea ja peeneks riivides sobib ka igale poole peale praadimist, nt kooresed pastad, wrapi sisse jms. 😊Liisihttps://www.blogger.com/profile/10038959621872237132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-1887194951070164102019-07-10T18:03:49.949+03:002019-07-10T18:03:49.949+03:00Sellepärast ma kõrvitsa ära korjasingi, et kasvas ...Sellepärast ma kõrvitsa ära korjasingi, et kasvas sellise hooga, et järgmiseks päevaks oleks ilmselt inimlapse mõõtmed saavutanud. Suvikõrvits on üldse naljakas. Panin ühe taime, alguses ta natuke aega õitses, siis avastasin juba, et terve ports väikeseid kõrvitsaid on küljes ja nii umbes kolmandaks päevaks olid kõik need beebid suureks paisunud. Kasvavad nii, et kui kõrval istuda, on NÄHA! Noh, põhimõtteliselt. Ma ei tea ühtegi teist asja, mida nii lihtne oleks kasvatada kui suvikõrvitsat. Aga jah, nüüd nad saavad ju kõik suht ühel ajal valmis ja peab mõtlema, kuidas ära kasutada. Selles mõttes on koogiretsept geniaalne, et kaua sa ikka praetult ja grillitult ja muu toidu sees sööd. Nii et aitäh soovituste eest!<br /><br />PS! Mu naabril on igal aastal umbes 6-7 suvikõrvitsataime, ma pean lausa küsima, MIDA ta teeb sellise hunniku ühel ajal valmis saavate kõrvitsatega. Eelmine aasta ta mees midagi mainis, et "kui kaua sa ikka suvikõrvitsat jaksad süüa...", aga toona ei pööranud ma sellele suuremat tähelepanu. Nüüd saan aru küll! Nad vist ainult sellest toituvadki kolm korda päevas.<br /><br />Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-9111485957319894992019-07-10T13:21:27.606+03:002019-07-10T13:21:27.606+03:00No kõik suvikõrvitsad ei kasva malakateks. mõnedes...No kõik suvikõrvitsad ei kasva malakateks. mõnedest tulevad hülged, st varrepoolne ots on peenem jah, aga ülejäänu on paras aam. St mitte pesapallikurikas, vaid keeglikurikas, ja eriliselt paks. Meil on olnud ikka selliseid kümnekiloseid ka ja jämmed nagut tünnid. Seokest juba viiludeks ei lõika, pigem tükkideks nagu tavalise kõrvitsa. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis jämedaks kasvasid pigem kollased ja helerohelised, malakateks tumerohelised ja valgekrähmulised viljad.Cax Murkahttps://www.blogger.com/profile/05216964696529859628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-47124211935051326252019-07-10T11:44:42.909+03:002019-07-10T11:44:42.909+03:00Aitäh, selle küsimuse eest, et mida teha suvikõrvi...Aitäh, selle küsimuse eest, et mida teha suvikõrvitsatega! Ma lausa ootasin seda! Olen aru saanud, et minu missiooniks siin elus on õpetada inimesi suvikõrvitsaid käsitlema.<br /><br />Esiteks: ära lase oma suvikõrvitsatel malakateks kasvada. Nopi nad ära, kui nad on noored ja õrnad. Ükski õige endast lugupidav suvikõrvits ei ole käsivarre jämedune-pikkune purakas, millel on kõva koorega seemned sees!<br /><br />Teiseks: proovi kordki elus pruuniks praetud suvikõrvitsat. Näiteks võiga praetud ja soolaga maitsestatud. Lihtsalt proovi.<br /><br />Kolmandaks: Evelin Ilvese suvikõrvitsa-shokolaadi kook. Eriti nendeks puhkudeks, kui mõni üleannetu suvikõrvits on ikkagi öö jooksul pesapallikurikaks kasvanud. Retsepti leiab näiteks siit: https://nami-nami.ee/retsept/10434/evelin_ilvese_kabatshokikook Selle koogi sariküpsetajana annan vihje: keegi ei keela taigna sisse tükeldada ka tahvli päris shokolaadi (sellised u näpuotsa-suurused tükid)...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-72859622278901656002019-07-10T06:18:57.062+03:002019-07-10T06:18:57.062+03:00Vett on selles tõesti palju, see on tõsi. Võib-oll...Vett on selles tõesti palju, see on tõsi. Võib-olla peaks proovima grillil suuremal kuumusel, et ei jõuaks veel eriti vett välja ajada.Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-91783480349178558292019-07-10T06:17:45.024+03:002019-07-10T06:17:45.024+03:00Juustuga on hea, jah, nii ma vahel teen küll.Juustuga on hea, jah, nii ma vahel teen küll.Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-63409486311411985842019-07-10T02:51:55.075+03:002019-07-10T02:51:55.075+03:00Nii vahva postitus. Loeks (ja vaataks pilte!) ka a...Nii vahva postitus. Loeks (ja vaataks pilte!) ka aiasaadustest rõõmuga! Suvikõrvitsat me grillime enamasti juustuga, eriti hea on sinihalligusega. Või lihtsalt oliiviõliga kokku ja siis grillida, pärast törts punaveiniäädikat peale. Lasagnet teen ka suvikõrvitsast (pastalaastude asemel suvikõrvitsa viilud). Kljutshhttps://www.blogger.com/profile/09842481535997410154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-1498581439325162302019-07-09T23:05:47.048+03:002019-07-09T23:05:47.048+03:00Minu teada ei jää krõbedad, ehk kui on kõrvits väg...Minu teada ei jää krõbedad, ehk kui on kõrvits väga kõva. Muidu ajab nii palju vett välja, et tuleb paras plödi. Mina ei armasta suvikõrvitsat, aga pm võiks proovida ka taignas veeretada ja keevas õlis või keevas vees küpsetada, tuleks ka teistmoodi.Cax Murkahttps://www.blogger.com/profile/05216964696529859628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-18947795926723666332019-07-09T22:50:58.314+03:002019-07-09T22:50:58.314+03:00Katseta jah, kuidas endale parem tundub. Ja üks tr...Katseta jah, kuidas endale parem tundub. Ja üks trikk veel - suvikõrvitsast saab päris head spagettid, kui sul see õige vidin olemas on - 3 minutit pannil ja koorekastmesse, jube hea! Minu laps esimesel korral ei saanud aru, et tegu pole päris pastaga:) Vidin peaks olema saada vist julienne peeler nime all.Glacierhttp://www.glacier.eenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-24916940718149728282019-07-09T22:40:07.956+03:002019-07-09T22:40:07.956+03:00Kõlab hästi. Ma mõtlesin siin, et võib-olla proovi...Kõlab hästi. Ma mõtlesin siin, et võib-olla proovin riivsaias paneerida, siis peaks hea krõbe jääma.Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-68823123622922926692019-07-09T21:07:48.117+03:002019-07-09T21:07:48.117+03:00Minu kaks senti.. Viiluta suvikõrvits ketasteks, m...Minu kaks senti.. Viiluta suvikõrvits ketasteks, maitsesta, paneeri jahus ja muna-piimasegus ja prae pannil nagu pannkooke. kui pehmeks, otsustab maitse järgi igaüks ise. Jube head on, söòvad ka need, kes suvikõrvitsat ei armasta, asendab väga hästi liha, kui õigesti maitsestada:)Glacierhttp://www.glacier.eenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-14493856843661124232019-07-09T18:07:53.334+03:002019-07-09T18:07:53.334+03:00Onju noh! Aga kui poleks telefoni ära lõhkunud, ol...Onju noh! Aga kui poleks telefoni ära lõhkunud, olekski postitus suvikõrvitsatest tulnud ja keegi ei viitsiks lugeda :)Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-28005086944160070642019-07-09T18:07:12.396+03:002019-07-09T18:07:12.396+03:00Ta on nii kiire, et vahel on hea kui on hästi kire...Ta on nii kiire, et vahel on hea kui on hästi kirevad riided seljas - leian kergemini üles kui sekundiga minema on pannud.Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-65239028329982583042019-07-09T18:06:25.671+03:002019-07-09T18:06:25.671+03:00Mul on natuke hirm küll, jah!Mul on natuke hirm küll, jah!Anuhttps://www.blogger.com/profile/08944091579883949406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-4856527347034913892019-07-09T13:44:33.681+03:002019-07-09T13:44:33.681+03:00Niiii hea postitus. Kõik pakkus nalja- teise õnnet...Niiii hea postitus. Kõik pakkus nalja- teise õnnetused. Tead ju küll :D <br />Veel selliseid lihtsaid palun!Katrrhttps://www.blogger.com/profile/10735414546432079002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-68094522459057699682019-07-09T12:35:26.928+03:002019-07-09T12:35:26.928+03:00Ja üldse nagu vene miilits - sidrunkollane ja tume...Ja üldse nagu vene miilits - sidrunkollane ja tumesinine XD XD XDCax Murkahttps://www.blogger.com/profile/05216964696529859628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-64158588035992134102019-07-09T12:34:59.946+03:002019-07-09T12:34:59.946+03:00Kollane lombitont XDKollane lombitont XDCax Murkahttps://www.blogger.com/profile/05216964696529859628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5053631373916048750.post-67707534261016555582019-07-09T09:38:48.423+03:002019-07-09T09:38:48.423+03:00Hehee, ole telefoni karmaga ettevaatlik. :D
Kuni ...Hehee, ole telefoni karmaga ettevaatlik. :D <br />Kuni 1,5 aastat tagasi polnud mul elus kordagi ekraan katki läinud. Minu jaoks oli see üldse paras müstika, et kuidas inimestel seda pidevalt juhtub. Maha oli kukkunud telefon oh-kui-palju kordi kuid alati terveks jäänud.<br />Järsku hakkas vist karma aga tööle ja suutsin ühe aasta jooksul lausa kolm korda (!) ekraani katki teha. Sealjuures alati ei kukkunud maha, vaid ka lihstalt seljakotis kuidagi müstiliselt läks vms.<br />Katihttps://lifeplaneship.comnoreply@blogger.com