13 juuni, 2024

Feil

Tahate teada, kuidas ma ükspäev trennis käisin? Hommikul tekkis mõnetunnine auk ja vaatasin, et äkki on mõnes rühmatrennis vabu kohti. Oligi. Tervelt 34 (35-st). Oleks ju võinud väikse häirekella helisema lüüa, sest kolm päeva saab ette broneerida ja tavaliselt on kaks ja pool päeva enne juba enamik kohti läinud, aga noh - trenn oli saadaval, mina kah saadaval, läksin siis.

Mõtlesin, et äkki mingi error ja kohale jõudes on saal täis nagu alati. Aga polnud. Olin mina ja üks vanem proua, kes alati usinalt kohal käib, aga ta liikumisvõime on natuke piiratud, nii et täies mahus kaasa ei tee (see osa on oluline ja kohe räägin, miks).

-

Püha risti vägi kui tüütu see treener oli! Hästi noor ja väga püüdlik, aga no nii halb. Õnneks oli see 30-minutiline HIIT, nii et mõtlesin, et pool tundi võin ma mida iganes teha ilma, et üleliia närvi läheks. 


Alustuseks teatas, et kõigepealt teeme sellist harjutust (näitas ette) ja järgmiseks sellist (näitas jälle ette) ning siis sellist (näitas ette). MILLEKS? Seejärel alustasime. Oot, ei alustanud, kõigepealt pani ta telefonist taimeri ja ütles, et nii, 10-9-8-... kohe alustame. Kui nulli jõudis, siis alustasime. Mingi jumala suvaline lihtne ülesanne, harki-kokku hüppamine vms. Kui taimer peale hakkas, kukkus uuesti kaasa lugema, et 8 sekundit teeme seda, 6 veel, 4 veel... 

Viis minutit ootamist-seletamist, siis kaheksa sekundit trenni. Polnud nagu väga balansis.

Kaheksa sekundit sai läbi, pani uue taimeri ehk siis me ootasime, kuni ta taimer kümnest nulli jõudis ja seejärel saime järgmised 8 sekundit midagi teha.

Harjutused olid kõik mingid eri-lihtsad ja igavad, et hüppame harki-kokku ja siis matile planku ja seal harki-kokku, aga iga asja täpselt 8 sekundit ja vahepeal taimeri järel ootamine. Saime need kolm harjutust tehtud ja siis ta hakkas järgmist kolme seletama. "Nüüd teeme esimeseks niimoodi ja siis teine harjutus on niimoodi..." 

OMG! Sina oled treener! Lihtsalt vehi ees ja meie vehime järgi. Ei ole vaja ette teatada, et järgmiseks on kavas... Ma pole elu sees treeneriametit isegi kaalunud, aga ma oleksin võinud selle 30 min HIIT-i niimoodi ära sisustada, et keegi poleks arugi saanud, et ma treener ei ole.

Kümme minutit hiljem mõtlesin päris tõsiselt, et kas oleks VÄGA imelik, kui ma poole pealt ära läheks? Aga siis otsustasin, et ei taha noore treeneri tundeid riivata ja vahet pole, kannatan need järgmised 20 minutit ikka ära. 

Paremaks ei läinud, aga halvemaks küll.

Ühel hetkel väsis treener vist ise ära ja ei teinud enam kaasa. Näitas harjutuse ette ja siis jäi ise lihtsalt ette seisma ja hõikama, et "tubli", "natuke veel", "hästi tehtud"... mis on jumala okei, kui saalis on 35 inimest, aga näeb veidi imelik välja, kui neid on ainult kaks (kusjuures kahest üks liigub nii limiteeritult, et sisuliselt harjutust kaasa ei tee). 

Siis oli mul juba eriti imelik, sest mina olin ainus, kes keset tühja saali hüppas, samal ajal treener peegli ees niisama seismas ja kiljumas, et tubli ja tubli!

Viimasel viiel või kümnel minutil andsin alla. Treener näitas harjutuse ette, jäi ise seisma ning "tubli-tubli, hästi tehtud" hüüdma, mu vanem trennikaaslane hõljus niisama vaikselt paremale-vasakule ja mina hakkasin rahus hoopis venitama.

Kuna harjutuseblokk oli pooleli, ei osanud treener midagi muud peale hakata kui lihtsalt "tubli-tubli" edasi karjuda, mis siis, et keegi enam trenni ei teinud (kaasa arvatud ta ise). Imelik ja ebamugav, aga mis sa teed. 

Kui trenn läbi, tänasin treenerit viisakalt ja sõbralikult nagu üks kanadalane kunagi ning läksin nii kiiresti minema, kui sain.

Nüüd vaatan hoolega trennide kõrval treeneri nime, et sama tüdruku juurde ei satuks. Paistab, et teised teevad sama, sest tema trennides on ka sel nädalal max 2-3 osalejat olnud, samas kui teised trennid on 35 inimesega pilgeni täis.

4 kommentaari:

  1. Anonüümne13/6/24 10:28

    On see nn treener äkki diversity hire?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei usu, täitsa tavaline noor ilus valge tüdruk. Ma ise kahtlustan, et äkki on juhi tütar või pruut vms, sest ma kahtlen, et tal mingid treeneripaberid on või et ta objektiivselt võttes kellegi arvates head tööd teeks.

      Kustuta
  2. Appi! I´m so sorry! Mul on korra olnud selline bodypumpi treener, kes keskendus rohkem pausidele, nii et 50-minutilisest tunnist sai ca 20minutiline trenn. A see oli vist lihtsalt miski meat head laiskvorst, kellele rühmatrenne anda ei meeldinud, sest seal ei saa ju nõuda, et igast amatöörid 100kilose kangiga kükke vehivad. :D :D
    Efekt oli sama muidugi - kõik teised trennid pilgeni täis ja tema omasse võis bronnita minna, sest seal elus ei olnud rohkem kui 2 inimest. Enamasti pahaaimamatud uustulnukad :D
    Meie meat head läks ise minema, eriti kaua ta vastu ei pidanud. Kaua see tibi on seal olnud? Kas sõnum ei ole kohale jõudnud, et võibolla peaks mõne teise ameti peale mõtlema?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei tea, kaua ta seal olnud on, sest ma pärast randmeoppi ei saanud kaks kuud trennis käia ja alles hiljuti läksin tagasi. Aga loodan, et äkki on varsti kadunud, muidu ma pean kõik tema nimega trennid maha kandma.

      Kustuta