16 jaanuar, 2018

Beebikola

Mulle ei meeldi üleliigne kola, seega otsustasin ka lapse osas pigem minimalistliku lähenemise võtta. Mida tal ikka nii väga vaja on - sooja piima ja kuivi pükse, ülejäänu on teisejärguline.

Aga kogu see beebivärk on ikkagi natuke nagu nõiaring - paned voodi kokku, on madratsit vaja; ostad madratsi, ütleb lastega sõbranna, et oi-oi, sellele tuleb kindlasti pestav kate peale panna, beebid ju teadagi lekivad mitmest otsast; paned katte peale, on lina vaja. Soovitavalt mitut, et saaks vahetada. Siis vaatad, et vankrikorvil on ilus lumivalge madrats. Pestava kattega küll, aga... vist oleks lina ka vaja. Ja reisivoodi hälliossa on samuti lina vaja. Kõik kolm madratsit on muidugi erinevates suurustes. Nii see träni vaikselt koguneb.

Ja siis räägib iga lastega sõbranna erinevat juttu, ühe väitel on mingit asja kindlasti vaja, teine ütleb, et tema laps pole seda mitte kunagi kasutanud. Mähkimislaud. Vann. Lamamistool. Teate, sellised asjad. Ühtteist sai siis ikka soetatud, aga võtsin hästi lihtsad ilma tulede ja viledeta variandid. Vann on tavaline, ei ole beebiistet sees, ei mõõda see ise temperatuuri, isegi eraldi vannitermomeetrit mul pole. Võib-olla hakkan hiljem oma sõnu sööma, aga kas käega katsumisest ei piisa? Mis selle lapsega juhtub kui vesi kraad jahedam või soojem on?

Lisaks muule on mingid USA/Kanada spetsiifilised asjad, millest ma Eesti beebigruppides sõnagi kuulnud pole. Näiteks:


Niiskete salvrättide soojendaja - ühed ütlevad, et täiesti asendamatu asi, sest ise ju ka ei tahaks, et keegi sulle keset ööd midagi külma ja märga tagumiku vastu hõõruks ning beebipoisid pidavat selle ebameeldiva tunde peale automaatselt pissima; teised väidavad, et mõttetu leiutis, kuivatab lihtsalt lapid kiirelt ära ja pool pakki läheb alati prügisse.


Mähkmekonteiner/diaper genie - siinkandis ülimalt levinud. Haisuluku süsteem ja puha. Ehk spetsprügikast ja spets kotid ka. Mõlemad kallimad kui tavaline prügikast ja tavalised kotid. Ma korra isegi mõtlesin, et võib-olla ostaks lihtsalt kaanega prügikasti lapse tuppa, siis ei peaks musti mähkmeid kööki viima, aga... tegelikult vahetan ma mähkmeid ilmselt enamik aega hoopis elutoas ja vahelduva eduga magamistoas ka. Kui meeletult nad siis köögiprügikastis haiseks? Mingid hullemad kakapommid saab ju eraldi kilekotti panna enne äraviskamist.


Bumbo seat - iste beebile, kes veel ise istuda ei oska. Miks nii väike laps üldse istuma peaks, ma ei tea. Mul on olemas see poollamavas asendis beebitool, kus ta end õõtsutada saab ja hilisemaks ajaks söögitool, kus juba sirgema seljaga istuks. Muul ajal tuleb leppida kõhuli/selili olemisega.


Riputatav mähkmekott/diaper stacker - Matt'i vanemate juurde oli selline tegelane lapse voodi külge ilmunud ja ma murdsin tükk aega pead, et mis funktsioon tal olla võiks? Ei mõelnudki välja! Ma muidugi endiselt ei näe, kuidas see mu elu mugavamaks teeks. Selle asemel, et mähkmeid otse pakist võtta või sahtlisse/korvi visata, peaks nad ilusasti koti sisse kahte hunnikusse laduma. See keskmine osa (pildil hall triip) on lahtine, nii et kui väga osavalt ei lao, kukuvad ju välja.

Kui see kott voodi või kummuti külge riputada, jääb minu meelest liiga madalale. Riidekapis saaks paremale kõrgusele panna, aga siis peaks veel paar lisaliigutust tegema - kapiuks lahti, mähe välja, kapiuks kinni. Ja ühest toast teise seda ei tassiks, sest näiteks elutoas pole mul üldse mingeid konkse.

Kuna mähkimine saab toimuma vähemalt kolmes erinevas ruumis, on plaanis soetada selline korv, kuhu mahuks mähkmed/niisked salvrätid/kreem/varuriided ning mida saaks vajadusel endaga kaasa tassida:


Muideks, mul on küll rinnapump, aga ühtegi pudelit ega pudelisoojendajat pole. Pudelid on ju erinevates suurustes, ma ei taha ette osta - võib-olla ei lähe näiteks väiksemaid üldse vajagi?

Ma üldiselt tahaks siiski ise toitmisega hakkama saada, sest pulbrist piima segamine, selle soojendamine, pudelite pesemine/steriliseerimine ja muu taoline tundub lihtsalt meeletu hulk lisatööd. Eriti keset ööd.

Aga kui peaks juhtuma, et rinnaga toitmine mingil põhjusel võimatuks osutub ja piima tegemine jube tüütu peaks tunduma, saaks soetada BabyBrezza, mis segab pulbrist ja veest sobiva temperatuuriga piimasegu ise kokku. Kujutate ette, jah? Mille kõige peale tänapäeval ka ei tulda...

36 kommentaari:

  1. Sinu listist on meil Eestis ainsana olnud Bumbo iste ja seda juba siis, kui minu laps beebi oli. Foorumites kirjutati, et näiteks paned lapse istuma, kui duši all oled. Mina muidugi sain ka aru, et tegelikult ju pigem ei tohi toppisa last vägisi istuma niiviisi, kui loomulikult veel ei istu. Vb need siis ei saanud ka eriti populaarseks, kui enam pole kuulda.

    VastaKustuta
  2. Vannitermomeetriga mõtlesin ma samamoodi, et käega katsudes saab ju aru küll, kas on parajalt soe vesi. Tegelikkuses panin ilmselt siiski mööda, sest laps ainult röökis vannis. Ostsin termomeetri - laps rõõmus. Selle ma tõesti soovitan soetada, sest tegelikult me siiski ei tunneta käega nii hästi vee temperatuuri. See pole ka mingi kallis asi, et pärast mõtled, miks oh miks ma selle ostma pidin.

    Teiste asjadega on küll individuaalne kõik. Minu beebi näiteks ei kannatanud üldse niiskeid salfakaid, pepu oli kohe punasetäpiline. Pidin ainult pesema. Siis ma oleks küll kuri olnud, kui oleks selle salfakate soojendamise masina ostnud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne16/1/18 08:32

      Me kasutasime esimese lapsega täiesti tavalist kraadiklaasi - polnud ka probleemi. Teise lapsega olen vast korra vett kraadinud, hea, et üldse vanni jõuab:)

      Kustuta
    2. Ma ei kraadinud kummagi lapsega midagi ja kõik on korras. Kui tunned, et lapsele vesi ei meeldi saad ju natuke jahedamaks teha.

      Kustuta
    3. Anonüümne16/1/18 09:33

      Vannivett tuleb katsuda küünarnuki ja mitte labakäega, see viimane on täiskasvanutel tundetum. Mul oli esimese lapsega ka termomeeter kasutuses, teisega enam ei viitsinud.
      Mäkmete pakkimiseks kasutasin mina neid poe ühekordseid kilekotte. Neid nagunii koguneb koju ja ilma kilekotita hakkas ikka haisema küll. Muidugi oleneb, mis seal mähkme sees on, minu rinnapiimalapsed kakasid algul peale peale igat toidukorda.
      Muud asjad tunduvad mulle üsna mõttetud. Ka lutipudeleid ma ei varuks, sest poed on ju ometi olemas ja saab jooksvalt juurde osta asju, millest tõesti puudust tunda on.

      Kustuta
    4. küünarnukiga katsutakse vett, labakäsi on sul harjunud erinevate temperatuuridega. ma küll ei kraadinud kunagi vannivett. ise käisin ka lapsega vannis, see oli lahe - nahk-naha kontakt

      Kustuta
  3. Me ka ainult kasutame niiskeid salfakaid kui reisime või ei ole jurdepääsu veele. Kodus peseme kraanivee all. Kohe oli näha et pepule ka parem.

    Ja selle eraldi mähkmeprügikastiga.. aögul pole väga vahet sis läheb mähkmeid nii palju ja koguaeg vahetad kotti aga nüüd 6k ei lähe enam nii palju ja siis nad seisavad tavalises prügikastis ja siis hakkavad küll vaikselt haisema. Aga noh väga ei raatsi nüüd enam seda spetsiaalset ka osta. 😂

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ahjaa me ka mõtlsime vee kraadiklaasi kohta algul sama 😂 ja lõpuks ikka ostsime sest beebi nii väike ja õrn et ei julgenud panna. Algul lasimevee mis meie arust oli ok ja siis kraadisime ja tuli välja et kas oli liiga külm või liiga kuum. 😃
      See mõttemaailm beebiga ikka muutub nii palju. 😃

      Kustuta
  4. Anonüümne16/1/18 09:19

    Ka soovitan vanni veemoodikut. Ulejaanud kraam motetu. Kuigi see baby brezza oleks mulle esimese lapsega taiesti asja ette lainud. Aga sain ka ilma hakkama. Kaanega IKEA prugikast on asjaga sama hasti hakkama saanud nagu see spets prugikast.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne16/1/18 09:24

    Nüüd on Eestis ka see mähmete prügikast populaarseks muutunud. Aga meil pole veel vajadust olnud, samas mu laps püreesid veel ei söö. Siis pidi hais alles hulluks minema.

    Meil on vann, millele on kleebitud külge algselt kohe termomeeter. Ja beebi on alguses nii väike. Et kui me mõtlesime ka, et mis seal ikka, siis me mehega juba tunnetame vee soojust erinevalt. Ja beebisisu on meil ka, aga seda tegelikult selleks, et meil ühes kodus on nii väike vannituba, et ta vann ei mahu ära ja siis laps käib nö duši all. Istub oma beebisisus ja me laseme vett.

    Aga seda tooli ma küll ei julgeks alguses kasutada. Meie arst ütles, et tal selg nõrk ja enne ei tohi istuma panna kui iseseisvalt suudab istuda. Ma panen ta Babybjörni kui ise pesema lähen ja võtan ta tooliga kaasa. Seal ta on lamavas asendis ja ergonoomiliselt.

    Kindlasti soovitan kandelina või kotti. Ilma selleta ma ei saanud midagi teha enne kui mul kotti polnud.

    Õudne kui palju asju vaja on ja mulle ka üldse ei meeldi kui neid palju on. Meil on reaalselt üksikud mänguasjad ja need ka puidust.

    VastaKustuta
  6. Mul jällegi vastupidine kogemus. Vannitermomeeter oli olemas ja kui ma selle järgi lapsele vannivee tegin, siis mu laps röökis ennast oimetuks, sest see oli külm tema jaoks. Mul plika soojalemb nagu minagi. Lõpuks ikka katsusin käega, et kas ma ise roniks sellise temperatuuriga vanni ja panin Mirtu ka ja mingit kisa enam polnud.
    Mul oli ka minimaalselt asju ja siiani ei tunne millegist puudust, seega kola tõesti pole vaja.

    VastaKustuta
  7. Anonüümne16/1/18 09:34

    Mul jäi lapse esimene planeeritud vanniskäik termomeetri puudumise tõttu tegemata :D
    Vann oli juba vett täis, olin kergelt kahtlev, et äkki on liiga kuum vesi, siis aga tuli mees ka vett katsuma ja ütles, et lausa jäine. Segas ja nõidus ise seal vanni juures, katsutav tulemus oli minu jaoks umbes selline paras vähikeeduvesi. Ja me jäime kumbki oma arvamuse juurde, et ühe vesi on praktiliselt jääsupp ja teise oma kõrvetavkuum. Meie mõlemi käed ja küünarnukid rääkisid eri juttu. Järgmisel päeval ostetud termomeeter kõneles selget keelt. Seal on titele sobiv temperatuurivahemik peal, meie omad ei mahtunud kumbki sinna vahemikku. Üldiselt on hea, kui termomeeter vannis vedeleb, siis näeb ära, millal vesi maha jahtuma hakkab ja saab juurde valades jälle õige soojuse kätte.
    Mõtled ju küll, mis see kraad-paar ikka teeb, aga teeb seda, et mõni laps saab esimesed ebameeldivad kogemused ja ta jääbki pikaks ajaks pesemist ja vanni kartma, oh seda kisa ja hüsteeriat... Paraja soojusega vesi on aga hea rahustus- ja uinutusvahend.

    Mähkmekonteineri vajalikkusest ma aru ei saanud. Sai üks laps ilma selleta inimeseks kasvatatud, maja ei haisenud ega midagi. Ja pole pikk tee õue prügikonteinerisse ka viia seda haisupommi. Aga teine laps kakas jube palju. Öösel lausa 7-9 korda. Öösel sa õue ei lähe. Mingi koht ikka meil lehkas - köök või esik või trepikoda. Niisama kilekotist imbus läbi, ka kahekordsest. Lisatoidu andmise aegu oli kakamist küll harvem, aga hais seda hullem. Ma tõesti ei tea, kui haisukindel on see konteiner, aga igatahes ma mõtlesin selle vajalikkuse koha pealt ringi. Võib-olla ikkagi on kasulik asi. Samas saab ka ilma hakkama.

    Vajalikud asjad minu mõistes olid inhalaator, ninapump ja kontaktivaba termomeeter. Nende kasutusaeg on oluliselt pikem kah, seega pole mõttetu raharaisk. Haigused tulevad tihti just öösiti, sellel kõige raskemal ajal, siis on iga abimees kulla väärtusega. Mina sain oma esimesed titenohuristsed kätte kümnepäevase imikuga, sellest ööst alates võtan inhalaatorit kui pereliiget. Samas mõnel ei lähe üldse vaja või ei oska nad selle kasutegurit näha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Inhalaatorit mul veel pole, aga ninapump ja kontaktivaba termomeeter on juba olemas!

      Kustuta
    2. Anonüümne16/1/18 15:43

      Lisan veel, et me abikaasaga kasutame nüüd ise ka põnni inhalaatorit, kui mingi pisik meid üles leiab ja viimasel ajal ikka leiab... Nii et tööpõld on lai sellel vidinal!

      Kustuta
    3. Anonüümne16/1/18 21:58

      Kusjuures. Mina kasutasin kontaktivaba termomeetrit vannivee temperatuuri määramiseks (surface mode).

      Kustuta
  8. Füsioterapeudi soovitus: "Bumbo seat"-i mitte kasutada.

    Mu lapsel on füsioterapeut, kes on meiega mitu aastat töötanud ja last füüsilises mõttes edasi aidanud, ning jälginud, et me asju õigesti teeks. Tema on selliste toolide kohta, kus laps KES ISE VEEL ISTUD EI OSKA, istuma pannakse, öelnud, et neid ei tohiks kasutada. Et kui see on kümme minutit vannitamise ajal, siis okei, aga kui seda laiemalt kasutada, siis see vigastab lapse selgroogu, "sabakonti" ja lihaseid.

    VastaKustuta
  9. Anonüümne16/1/18 10:11

    Muu osas kommenteerida ei oska, aga bumbo (üldse igasugused asjad, mis peaks last aitama varem liikuma, istuma, hüppama kui ta seda ise teeb) iste pidi küll halb olema. Sunnib lapse istuma, kes veel ise istuma ei kipu ja rikub selja ära. Samamoodi need asjandused, kus laps sisse pannakse ja ta sellega veereda saab, nö kõnnib - see pidi halb olema, sest laps arvab siis, et ta saabki kõndida, aga tegelikkuses ta lihased teda veel ei hoia ega toeta - paljud lapsed kukuvad end haigeks nõnda. Ja see hüppamise-asi, mida ustele pannakse - sellega pidi puusadele-jalgadele suur kahju olema. Kõige parem on ikka see, et laps ise hakkab liikuma, hüppama, kõndima, mitte ei tee seda tema eest mingid abivahendid.

    VastaKustuta
  10. Anonüümne16/1/18 11:21

    Mul oli ka mähmekonteiner, nii all kui üleval korrusel ja ma LIHTSALT ei viitsinud seda kasutada :D. Sai kiiresti täis jne jne.
    Soojad salfad kanni vahel oleks kindlasti mõnna aga jah, saab vabalt ka ilma hakkama.
    Pudelisoojendaja oli hea kui oli vaja hakata lisapiima andma ja/või sügavkülmast võttes püreed soojendada/sulatada( selline mitme funktsiooniga ja mahutas igas suuruses pudeleid ja toidutopse. Ainult pudeli soojendaja on pointless).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei teadnudki, et on ainult pudelisoojendaja ja siis selline multifunktsionaalne ka. Jätan meelde!

      Kustuta
  11. Anonüümne16/1/18 13:47

    Üksi lapse vannitamiseks see beebiiste ( poollamsv, mitte see tool) on väga hea. Mina kasutasin eraldi beebivanni esimese lapsega ainult, edasi panin beebisisu tavalise vanni põhja ja duššiga pesin seal last ning ujutamiseks lasin ka tavalise vanni vett täis, rohkem ruumi nii.
    Muud kola, mis sul piltidel, oma lastega ei kasutanud, ka mähkimislaud jäi seisma. Beebikiik sai ostetud teisele lapsele, röökima ajas teda. Kolmandale aga meeldis temal olnud vibreeriv kiik- eelmise olime ammu maha müünud.

    VastaKustuta
  12. Minu arvates see piimapulbri segaja ei ole oma hinda vaart.
    Meil oli termoskann sooja veega oosel lapse voodi korval, ja pudel kylma vett,
    mingi aja moodudes olime paris osavad unesegaselt nn 'kaesooja'vett kokku segama'.
    piimapulbri moodad ohtul potsikutesse valmis, ja oosel on ainult kokku segamise vaev (gaaside ennetamisek mitte loksutada, vaid segad nt kahvliga). Jaisegi kui sa plaanid rinnapiima anda, siis igaks juhuks soovitaksin kyll yhe vaikese pudeli ja paki piimapulbrit koju muretseda.
    sobranna mees soitis kahepaevase lapse korvalt keset ood synnitushaiglasse piimapulbrit/pudelit tooma, kui laps rinnast midagi katte ei saanud ja naljast end siniseks karjus....

    VastaKustuta
  13. Anonüümne16/1/18 16:59

    Pudeli saab kõige kiiremini soojendatud, kui kuuma vee alt läbi lased. Eriti öösel, kus ei jõuaks selle pudelisoojenaja toimetamist oodata.
    Hirmus vajalik asi oli aga beebimonitor, mille võib panna vankrisse, kui laps õues magab või kus iganes on vaja magavast lapsest eemal olla, kas või külas.

    VastaKustuta
  14. Anonüümne16/1/18 18:43

    Nojah, ma sain oma neli ilma tränita hooldatud. Eks ma olen selle kohapealt minimalist ka. Ei läinud vaja ei niiskeid salfrätikuid ega pudeleid-pumpasid. Esimesega mingi paki salfrätte ikka vist ostsin, aga kuna need kasutamata ära kuivasid, siis rohkem mitte. Vahel harva kui on vaja olnud, siis olen köögisalfräti kraani all märjaks teinud ja seda kasutanud. Piimapudelite, pumba ja kõige muuga mässamine on mull juba eos nii tüütu tundunud, et olen neid vältinud. See muidugi tähendab seda, et pool aastat oma lapsest väga palju kaugemale ei saa minna, aga mulle sobis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sama siin, meie peres ka neli beebit olnud ja väga vajalikuna mäletan vaid lamamistooli mainitud asjadest. Pesin alati veega, mähkmetele väike kilekott ümber kui prügikasti panin, rinnaga toitmine oli mugav, ei pidanud ka kodust välja minnes palju asju kaasa tarima. Vett katsusin ka küünarnukiga. ainus, millest puudust tundsin oli ninapump ja beebimonitor (kolme vanema lapse ajal olid eestis veel haruldased ja maksid palju). Vähem asju tähendas vähem tegelemist nende korrashoiuga ja rohkem aega endale puhkamiseks.

      Kustuta
    2. Ma plaanin ka veega pesta või siis vees märjaks tehtud lapiga, aga niisked salvrätid on igaks juhuks olemas. Ma jäin siin oma kraanikausse vaatama ja kuigi nad on normaalsuuruses, on ju segisti suhteliselt madalal ja laps jääks jalgupidi kraanikaussi, mis on omakorda täitsa külm. Köögis on rohkem ruumi toimetada, seal kõrgem kraan. Nii et eks näis, mis sellest kõigest lõpuks välja tuleb.

      Ma olen natuke korrafriik ja prügikasti viin nagunii suht tihti välja. Pole vaja kaugele viia ka, garaazi ju ainult. Eks näis kui hull see mähkmehais saab olema. Ma kogu aeg mõtlen, et aga meie emadel olid ju ainult marlimähkmed ja isegi pesumasinat polnud kõigil. Ja need marlid istusid kuskil hunnikus, enne kui pestud said ning ilmselt haisesid rohkem kui ühekordsed, mis hästi imavad ja mida saab kokku pakkida.

      Lõppkokkuvõttes on kõik need asjad sellest nimekirjast ju sellised, mida saab lihtsa vaevaga kohe poest tuua kui vajadus peaks tekkima, lihtsalt etteostmisel ei ole mõtet. Võib-olla on mul lõpuks nad kõik olemas ja väidan härdalt, et ilma kohe üldse ei saaks (no bumbo seat'i ja seda mähkmekotiasjandust küll ei tule).

      Kustuta
    3. Meie lapsed kasvasid siin Kanadas nii minimalistlikult üles, et beebivoodit neil kunagi ei olnudki. Esimene laps magas kohe meie kõrval madratsil, mis oli põrandal. Meie endi voodi väga madala aluse peal, nii et peaaegu põrandal ;-) Tal tekkis väike pesa. Teine laps oli palju minu kõrval voodis. Sest nii oli kõige mugavam minu jaoks. Ma ei jõudnud tema pärast lõputult öösel üles tõusta. Ta ei olnud mitte väga rahulik beebi. Ostsime üsna kohe peale oma majja kolimist (kui teine laps oli 2-kuune) kahkordse täispuidust voodi, mida saab lahti tõsta. Nüüdseks ongi voodi lahti tõstetud ja ülkooliealised lapsed magavad oma eraldi tubades vanades voodites. Ainult madratsid on teised. Päris alguses magas aga vanem "alumisel korrusel" ja noorema jaoks oli madrats põrandal. Kuni saime nad "oma" vooditesse kolitud. St ei olnud hirmu, et noorem voodist väga välja kukuks. Ka nii saab hakkama. Täiesti hästi, sest nad mul ju suureks kasvanud :D
      Muid eriasju väga ei olnud.
      Piima soojendasime lihtsalt nii, et panime pudeli natukeseks kuuma vette. Alati pesin laste pepud kraani all vannitoas, kus ei olnud küll väga suur kraanikauss. Tekkis selline hea asend, kuidas neid hoida. Oli ka reiside ajaks niisked kiirlapid olemas. Kuid need kippusid pidevalt ära kuivama, sest ma ei kasutanud neid väga tihti. Mähkimislauda ei olnud. Tegin seda peamiselt voodi peal.
      Lutt meeldis ainult vanemale lapsele. Noorem keeldus sellest. Ma ei saanud talle isegi lutipudelit anda. Pidin kohe minema tassi peale, st spets kaanega tass. Hiljuti sattusin kokku samasuguse beebiga. Kes ainult tassi tunnistab. Nii et on ka selliseid.
      Pepu määrimiseks soovitan kreemi, mida meie arst väga kiitis. On natuke paksem, aga mu tüdrukutel oli vaid mõned korrad, kui alumine ots natuke punaseks tõmbas. Penaten Cream. Ma hoidsin ka mingi aeg samavanuseid lapsi (koos sõbrannadega lapsehoid) ja teistel olid pepud pidevalt punased. Nad kasutasid mingeid muid kreeme. Nii et praktiline võrdlusmoment on mul ka olemas :-)
      Ja üks väga lihtne toolike oli nende jaoks ka, kus neile väga meeldis istuda. Sest see kiikus nende liikumisega. Ei mingeid mootoreid. (Baby bouncer).
      Oh, ja kui raatsid ja on võimalus, siis riputa päris kiik tuppa. Õues võib ka muidugi olla, aga see on midagi, millest nad igal ajal rõõmu tunnevad. Mul kahe lapsega oli hiljem ka mõnus. Üks oli rinna otsas ja teise torkasin kiike. Kus ta tihtpeale kergesti magama jäi. Ainult voodisse tõstmisega pidi ettevaatlk olema, et ta üles ei ärkaks :-)

      Kustuta
  15. Anonüümne17/1/18 09:13

    Lamamistoolidest soovitan mina väga BabyBjörn toole, need peaksid Sinu eelistustele vastama ka - põhimõtteliselt on tegu painutatud metalliga, millel kate peal :D Lapsed õpivad seal ise hoogu endale tegema ja kõik minu kolm last on neid nautinud.

    Vannitermomeeter on nii ja naa - esimese lapsega vast ikka ostaksin. Odav vidin, mis on kasvõi enda turvatunde suurendamiseks hea investeering. Muud sellest nimekirjas väga oluliseks ei pea, need vist rohekm emadele suunatud asjad, kui beebidele :D

    Niiskeid salvrätikuid armastasin küll, meil kraanivesi väga kare ning lapp oli pepule õrnem ja mõnusam. Selles valguses oleks muidugi suurepärane, kui need lapid soojad ka oleksid olnud. Me puhusime neid ise käte vahel soojaks :D

    Aga naudi lõppu ja tutika beebi lõhn on ikka imemõnus. Nuusuta teda siis mõnuga :D

    VastaKustuta
  16. Anonüümne17/1/18 09:26

    Tihedalt suletav prügikast magamistoas on hea asi küll, aitab üleväsimust ära hoida. Beebi vahel kakab keset ööd. Ei hakka poolunes last üleski ajama, sealsamas oma voodil, kus imetan, pistan mähkimisaluse serva pepu alla, pühin niiske salfrätiga lapse pepu puhtaks, keeran kogu krempli rulli ja viskan prügikasti, mis ilma kaaneta haiseks rõvedalt. Haisulukusti aitaks selles osas, et ka viskamise ajal ei tunne haisu. Kogu selle tegevuse käigus ei ärka poolunes söönud ja kakanud laps ja ise ei pea ka voodist väljuma. Kui hakkad kusagile teise tuppa marssima, äratad enda ja beebi üles ja siis võtab uinumine palju rohkem aega ning magamatuse tunne muudkui suureneb. Kakase pepu puhastamist hilisemaks mingil juhul ei tohi jätta, isegi kui laps magab magusasti. Hilisem tulipunane ja põrguvalus pepu ei ole seda väärt.

    Mina olen alati katsunud vannivett käsivarrega ja mingit probleemi pole olnud. Pigem on beebidele vastumeelne hilisem vannist välja võtmine, siis hakkab jahe. Olen vahel beebiga voodisse suleteki alla riietuma pugenud, kui toas on vaid 21 kraadi sooja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne17/1/18 16:22

      Kust te kõik need imelapsed saite, kes sellise mässamise peale üles ei ärka? :D

      Mu laps ärkas öösel ka kohe pärast söömist esimese truki avamise peale. Vahepeal oli tükk tegu sellega, et laps ärkas imetamisrinnahoidja klõpsu peale alati üles. Õppisin seda teki all sulgema, et ise saaks edasi magada :D

      Kustuta
  17. Niisked salvrätikud koos pakiga suletavasse kilekotti(ziplock) ja siis reisikotti, siin Texases toimis hästi, ei kuivanud väga kiirelt ära. Tegelt mul pakk siiani autos, sest bensiinijaamas jms kohtadel, kus katepesu võimalust pole, on neid hea kasutada

    VastaKustuta
  18. Selle pudeli ja piimapulbri valmis ostmine ei ole tegelikult hea mõte. Nii on rinnaga toitmisest lihtsam loobuda.

    VastaKustuta
  19. Anonüümne18/1/18 00:25

    Kuna niisked salvrätikud pole tegelikult õrnale nahale head - ei puhasta korralikult, ummistavad poore, siis olen eelistanud alati vett ja pesu. Mähkmeid vahetasin seetõttu ka vannitoas - pesumasinal oli mähkimisalus just paraja kõrgusega. Kõigest muust, mida mainisid, on ainuke päris vajalik asi lamamistool. Näiteks õue minnes on vaja laps enda riietamiseks turvaliselt käest panna. Ilma ei saa kohe üldse :)

    VastaKustuta
  20. Rahu, ainult rahu :) ega poode ei panda pärast lapse sündi kinni, alati jõuab vajamineva juurde osta.

    VastaKustuta