24 detsember, 2015

Tokk

Täna tuli mu kabedam klient päevaprogrammist ja nagu varemgi olen rääkinud, toob ta sealt iga mõne aja tagant mingi kingituse. Värvitud kivi, isetehtud seepi, hunnikute kaupa joonistusi (tase on umbes sama nagu mu enda joonistuste puhul, et aru küll ei saa, mida kujutada üritati, aga eks abstraktne kunst ole kah okei).

Astus uksest sisse ja ulatas mulle uhkelt pika puust toki: "Kingitus!" Mina vastu, et ahaa, väga tore, aitäh… aga mis ma sellega tegema peaks? "Jaluta K-ga!" (K on meie teine klient).

Kuna K kõnnib nii, et pool aega peab teda enam-vähem järel lohistama, siis natuke on siin musta huumorit ka. Aga kui tokk oli lihtsalt toetusvahendiks mõeldud, siis… kui vana ma tema arust õige olen???


Laupäeval sain Marii jõulupeol tuttavaks Liisuga, kes elab minu unistuste elu - tal on eriti nunnu laps, väike koer ja kanad. Kui seda mainisin, ütles, et tead, kanad on natuke nagu petukaup, poolteist aastat munevad, aga siis lõpetavad ära ja jäävad pensionipõlve nautima. Võid ju öelda, et lähevad supiks, aga kuidas sa lööd maha omaenda kana, kellel on nimi ja puha?

Koer olevat samuti nii ja naa. Haugub ja on rumalavõitu. Ja ei mune!

Aga laps - laps olevat vahva!

-

Täna arutasime Eliniga, et meil oli tore lapsepõlv. Toreduse mõõde on see, et tead, mis tunne on heinamaal joostes kogemata lehmakoogi sisse astuda nii, et sitt varvaste vahelt välja pressib. Igaühel omad rõõmud, hahaa…

6 kommentaari:

  1. eriti hea, kui s.. on veel soe;)

    VastaKustuta
  2. No laps on jah vahva, ei mune. Ja ei haugu (vastu). Veel ;P
    Vaat lehmakoogivärki ma ei tea, kuigi ka see on läbi tehtud, aga metsmaasikad heinakõrrel, seenel nähtud rästik ja endakorjatud kukeseened, kasteheinalehega pläristades metskitsesoku kohalemeelitamine, äsjalüpstud soe ja vahutav piim, nii küpsed pirnõunad, et seemned läbi paistavad - need juba kvalifitseeruvad :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oo jaa! Kusjuures äsjalüpstud soe ja vahune piim on minu lapsepõlvemälestuste listis väga kõrgel kohal, kuigi ma sooja piima üldse ei sallinud. Aga see nägi nii mõnus välja! Ja kassidele maitses!

      Kustuta
  3. Ma olen juba ammu tahtnud küsida, kas ja kui palju need nn kliendid või lapsed, nagu sa neid nimetad, omavahel suhtlevad? Ja kui, siis kuidas nad läbi saavad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga hästi saavad läbi! Kogu aeg küsivad üksteise järele ja paistab, et neile meeldib kui teine kuskil läheduses on. Otsest suhtlemist on vähe nagu autistide puhul ikka, töötajatega suhtlevad mõlemad rohkem.

      Kustuta