21 juuni, 2016

Sinu kord rääkida!

Mäletate kui kirjutasin, et Kanadas saab kõiki asju poodi tagasi viia ja selleks ei pea põhjust olema? Ainus tingimus on, et raha läheb tagasi sellele kaardile, mida ostmisel kasutati. Esimene kord tundus ülimalt veider, et mis mõttes ma pean pin-koodi panema ja olete ikka kindel, et see on tagastus, mitte uus makse? Aga väga hästi toimib!

Juhul kui sama kaarti kaasas ei ole (näiteks kui mina viin Matt'i ostetud träni tagasi), antakse poe kinkekaart.

Täna läksime ehituspoodi mingeid üleliigseid jubinaid tagasi viima. Matt valas koti sisu letile ja ütles, et need-ja-need on siit, aga need-ja-need ostsin teise keti poest. Tšekki polnud ja keegi ei küsinud ka. Tädi ütles, et need, mis me teisest kohast ostsime, võib ta kah tagasi võtta, sest müüvad samasuguseid. Ja hopsti - raha pandi kaardile tagasi. Ma olin täiesti keeletu! Ilma tšekita? Tere tulemast Kanadasse.

- - -

Matt'i läheneva sünnipäeva valguses arutasime nädalavahetusel Kairiga, et kas meestele ongi raskem kingitusi valida või tundub neile, et hoopis naistele on raskem? Minu meelest on naiste puhul juba sellepärast lihtsam, et kui ühtegi head mõtet ei tule, ajab alati hunnik lilli ja/või ports šokolaadi asja ära. Juveelipood on kah enamasti suht kindla peale minek.

Aga mehed? Täiesti võimatu! Matt ei kasuta parfüüme ega muid selliseid tooteid, see variant kukub kohe valikust välja. Mingi filmimise- või kaameranodi võiks asja ette minna kui tal see kõik juba olemas ei oleks. Arvutiteemast teab ta nii palju minust rohkem, et ma ei hakka üldse üritamagi. Riideid ja jalanõusid on tal kuskil kolm korda rohkem kui mul (ja mul ei ole ka vähe nagu kolimise käigus selgus), aga kannab neist ainult kindlaid lemmikuid, nii et selle idee võib kah maha kriipsutada. Raske.

- - -

Tibud kasvavad lausa silmnähtavalt ja toas olnud kastis hakkas neil vaikselt kitsaks jääma, sest vahepeal oli vaja lendamist harjutada ning siis oli kasti kohal tolmupilv ja pool tuba sulepudi täis. Õhtuti lasime neid toas lahti, et nad end veidi rohkem liigutada saaks ja selle käigus sai junnide koristamisest täielik kosmoseteadus, sest kõiki kohe ei märka ja kui siis hiljem sisse astud, on kõik kohad sitta täis.

Viimastel päevadel olen neid kahekaupa õue kaasa võtnud kui kaevama/rohima lähen. Neile väga meeldib, vidistavad kuidagi eriti vaikselt ja rahulolevalt ning siblivad mullas. Nii on neile ka palju mugavam vihmausse sööta, sest muidu pidin iga ussikesega kohe tuppa minema, et see kanadele ära viia, sest ussid on maru kiired karbist välja roomama.

Täna sai kanamaja kaamera ja akende ette traadist võrgud ning lasteaed kolis omaette elama. Nüüd ma muudkui istun ja vaatan arvutist, mida nad seal teevad.


- - -

Muide, aitäh mind parimaks välismaa blogiks hääletamast! Ühtlasi oleks põnev teada, kes mu kandidatuuri üles seadis? Ma ise korra kaalusin, aga siis mõtlesin, et nääh, olen ju nagunii kaugel ja mis ma sellest lõppkokkuvõttes saan… Aga keegi tegi seda minu eest ning sain esikoha ja kohvri. Kohvri sain esialgu ainult teoreetiliselt, sest neil pole mulle huvipakkunut hetkel laos, aga õnneks ei ole mul kiiret.

Paar ajakirjandusväljaannet on pakkunud, et äkki hakkaksin hoopis nende lehel blogima, et lugejaskonda kasvatada, aga mulle meeldib seda asja sellisena hoida nagu algusest peale on olnud. Ja kuigi kasvav lugejaskond on kahtlemata tore, on kasvaval tuntusel alati omad varjuküljed ning neist ma suuremat huvitatud ei ole. Mulle meeldib kirjutada siis kui miskit öelda on ja teha seda avameelselt. Ma tahan ainult neid lugejaid, kes on kas ise või kellegi soovitusel siia sattunud ja ilma igasuguse sunnita jäänud, mitte neid, kellele mu blogi mõnel tuntud saidil iganädalaselt ette hüppaks, tehes sellest poolkohustusliku lugemise ja paratamatult ka poriga loopimise sihtpunkti.

Aga ma ei hakka üldse väitma, et "blogin tegelikult iseendale, et hiljem hea lugeda oleks", sest jumala eest - kui ma üldse edev ei oleks, siis miks ma peaks avalikult kirjutama? Blogin ikka teile ja maru tore, et inimestele meeldib ja et mõned vahel sõna sekka ütlevad ning veelgi enam - eriti usinad lausa terve blogi läbi loevad!

Küll aga oleks huvitav teada, kuidas ja millal te siia sattusite, kes te olete, kas tunnete mind ka päriselus (või teate mõne sõbra kaudu) ja millest kõige enam lugeda tahaks?

Vastamine on ju anonüümne, mis peaks teie jaoks asja eriti lihtsaks tegema ja mul oleks vahelduseks tore teada saada, kes siin mu tegemistele kaasa elamas käivad? Ahjaa, telefonist ei saa kommenteerida (ma ei tea, miks), püüdke ikka arvuti leida.

Ma sätin end nüüd lugema, aitäh! :)

104 kommentaari:

  1. ma leidsin siis kui just Kanadasse kolisite, ei mäleta kelle, aga kellegi blogi kaudu. alguses oli põnev vaadata kuidas kohanete - just need erinevused eesti ja kanada vahel :) päriselus ei tunne, ühiseid sõpru ka ei tea olevat.
    lugeda meeldib sellest, mis on teistmoodi kui siin, kuidas edeneb sisustamine, kuhu tööle plaanid minna jne. igatahes tänu Sulle on tekkinud mõte Kanadat külastada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tule siis ikka siia mägisele läänerannikule, onju!

      Kustuta
    2. mäed ja meri - see on see, mida hingele vaja :D

      Kustuta
  2. Anonüümne21/6/16 10:00

    Mina leidsin selle blogi umbes poolteist aastat tagasi täiesti juhuslikult. Enam isegi ei mäleta, kuidas siia sattusin. Olen ka terve blogi läbi lugenud ja ootan alati uusi postitusi :) Hiljuti sain juhuslikult teada, et meil on Tartus päris mitu ühist tuttavat-sõpra. Päris tore kokkusattumus. Kahjuks ei õnnestunud mul tulla ühele ühisele koosviibimisele sel ajal, kui Sa Eestis olid. Oleks olnud väga tore ka päriselus tutvuda :) Loodetavasti järgmisel korral!

    VastaKustuta
  3. Ma ei mäleta kuidas ma Su blogi leidsin, aga kuna elan ise ka Kanadas, siis on ääretult vahva lugeda ja isegi mõnikord samastuda :)

    VastaKustuta
  4. Anonüümne21/6/16 10:04

    Avastasin selle blogi umbes aasta tagasi, lugesin ka kohe algusest lõpuni läbi ja nüüd ootan iga päev pikisilmi uusi postitusi:) Isiklikult ei tunne, ühiseid sõpru ilmselt ei ole ja muid blogisid ei jälgi, siiski-siiski, ühte fotoblogi kiikan ka aegajalt, no nii paar korda aastas. Meeldib see positiivne ja vahetu kirjastiil ning ei saa mainimata jätta ka püsikommentaator Cax Murka kommentaare :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellega meenub, et paljud mu isiklikud tuttavad on küsinud, et kes see mees Cax Murka on, kes sul tihti kommenteerib? Cax Murka ei ole muideks mees, ühe postituse all kirjutas ta endast lähemalt ka, andis oma raamatu lingi ja puha. Ma ei tea, kust seda kommentaari leida, aga äkki ta tuleb räägib korra ise lähemalt :)

      Kustuta
    2. Hm, mina jälle "laulu sees", "ilma nõela pistmata" :) Aga... ee... mida ma pean rääkima?
      Siia sattusin otsides hoopis midagi muud, tüüpiline. Ja nimi Seiklusjutud kõlas ahvatlevalt, kuna minu põlvkond ongi ju üles kasvanud nende vanade "Seiklusjutte maalt ja merelt" peal. Peale mõne postituse lugemist tahtsin minna päris algusse ja siis võttis ka umbes nädalakese, kuni vanad, nood Aasia postitused läbi sain. Ja sellest peale olen truu fänn ja lugeja, kuigi enne seda ei tahtnud ma blogidest midagi teada (no Kass Antsu omale tegin erandi). Hulk aega ei söandanud postitadagi mitte, kiibitsesin nasama vaikselt kõrvalt.
      Aga miks mees? Kas siin Tolkieni fänne ei liigu, et keegi pole ära tundnud seda avatari? ;P Ta on mul ka Guugli postkastis, kuna on mu suur lemmik, see ei tähenda, et ma ise sihuke habemik oleksin ja kuningas ammugi mitte XD Remargi korras, tsiteerides klassikuid: Hei, provva, teie sirkuse jaoks oleks kõige parem üks abemega naine, ütles Larry Durrell.

      Kustuta
  5. Mina sattusin siia ka täiesti juhuslikult ja kellegi teise kaudu. Olen kõik postitused läbi lugenud ja käin iga päev vaatamas kas uusi postitusi on. :)

    VastaKustuta
  6. Kui ma nüüd oma mälu hästi pingutan, siis ähmaselt meenub, et leidsin su blogi eelmise aasta blogiauhindade hääletusnimekirjast. Mind on alati huvitanud reisiblogid ja seeõttu siia ka kiikasin. Päris kõike ei ole läbi lugenud, aga alates sellest küll, kui Kanadasse jõudsid. Mind paelub su hea huumor ja võime igapäevaseid sündmusi väga huvitavaks kirjutada. Keelenaljad on mu erilised lemmikud, kuna olen filoloogia-alase haridusega ja endalegi meeldib sõnu väänata :)

    VastaKustuta
  7. Mina leidsin sinu blogi Marina kaudu. Ja lugeja olen olnud nüüdseks juba paar-kolm aastat.
    Mina sinu kanditatuuri üles ei seadnud, aga hääle andsin küll sinule :) väga vahva lugemine!

    VastaKustuta
  8. Ma ei mäleta, kuidas ma su blogi esimest korda lugema sattusin. Aga kuna Sa töötasid autistidega, siis see huvitas mind ja hakkasin blogi jälgima. Töötasin tol hetkel ka ise erivajadustega lastega, sh olid ka mõned autistid. Võrdluseks võin tuua, et tol hetkel oli asenduskodus rühmas erivajadusega lapsi 8 ja kasvatajaid nende peale 1. Rohkem ma seda teemat ei kommenteeri. Aga blogi on hea lugeda, oskad huvitavalt ja vaimukalt oma sealset elu kirjeldada. Jätka samas vaimus :).

    VastaKustuta
  9. Anonüümne21/6/16 10:25

    Ei mäleta kuidas leidsin, päriselus ka ei tunne. Aga jäin huviga lugema, sest olen ise Seattle'is elanud ja Vancouverit mitu korda külastanud. Samuti kõik need "viin poodi tagasi asjad lihtsalt" jm kultuurilised erinevused mida sa siin tihti välja tood tekitavad nii hea äratundmise emotsiooni (et ma polnudki ainuke, kellele need üllatusena tulid) ja tegelikult igatsuse ka kaasa. Oled saanud väga omaks ja sinu kirjutamisstiil on väga vahetu ja aus.

    VastaKustuta
  10. Mina avastasin blogi tänu blogiauhindadele. Kiikasin korra sisse ja jutt oli nii hea, et hakkasingi tagantpoolt lugema. Seal läks asi veel põnevamaks, sest blogi alguses polnud veel Matti, tahtsin lugeda niikaugele, et kust sa temaga tuttavaks said. Ja sealt edasi oli üks huumor ja närvikõdi teise otsa, et kas tulevad load õigel ajal või ei tule ja kuidas piiriületus läheb jne, mismoodi sa siis sinna päriseks elama jäid ja kanad said. Ma ei ole ühtegi raamatut ammu lugenud, aga see blogi teeb kõik tasa, pole raamatut vajagi!

    VastaKustuta
  11. Anonüümne21/6/16 10:40

    Sattusin siia Tikri blogirollist ja nüüd käin siin pidevalt sest põnev on lugeda kuidas käib elu teises kultuuris ja kohas. Ja ilmselgelt ka selle pärast, et sa hästi kirjutad - hea muhe on lugeda. Aitäh! :)

    VastaKustuta
  12. Mina leidsin sinu blogi samuti kellegi teise blogi kaudu ~aasta, poolteist tagasi. Ise välismaal elanud pole, aga kuna reisin palju ja välismaal elamine pakub huvi, jäingi sinu tegemisi jälgima.
    Eks hea blogiga ole nagu hea seriaaliga: kui kord sõrme annad, tõmbab see sind nii endasse, et loed huviga iga uut postitust ja ootad aina järgmist osa.
    Meeldib sinu mõnus kirjastiil ja see kuidas sa kirjutad kohalikest tavadest/elust ning enda igapäevastest tegemistest. Huvitav on lugeda teise riigi elukorraldusest, kultuurilistest erinevustest läbi seal elava eestlase silmade. Vaikselt on tekkinud ka endal huvi Kanadat külastada.

    Ei, ma ei tunne Sind päriselus ega oma ka ühiseid sõpru/tuttavaid. Küll aga tundud sa läbi blogi justkui hea sõber, kelle elule ja tegemistele on mõnus salamisi kaasa elada.

    Palju edu blogimises!
    Jätka samas vaimus!

    VastaKustuta
  13. Ma olen üsna värske lugeja ning sattusin siia läbi enda blogi lugeja, kes Seiklusjutte soovitas. Tegelikult oli see juba päris korduv soovitus, aga esimestel kordadel olin kas liiga laisk, et uurima tulla või käisin, kuid kõige uuem postitus huvi ei tekitanud ja vanemaid seetõttu üldse vaatama ei hakanudki. Pärast viimast soovitust jäi miski huvitav asi silma, ma ei mäleta mis, aga hakkasin otsima vanemaid postitusi ja aina huvitavamaks läks. :)

    Millest lugeda tahan? Ei tea, loen kõike, mida kirja paned. Sa oled üks nendest, kes suudab kanatibudest ka huvitavalt kirjutada, nii et jätka lihtsalt samas vaimus. :)

    VastaKustuta
  14. Kui aus olla, siis mina avastasin Sinu blogi perekoolist. Otsisin huvitavaid blogisid, mida lugeda, ja soovitati Sind - jumal tänatud selle eest! Sa kuidagi kirjutad nii toredasti ja huvitavalt, ning võidu üle on mul ainult hea meel! Juhhei!

    VastaKustuta
  15. Anonüümne21/6/16 10:53

    Mina leidsin su alles üsna hiljuti (ca kuu tagasi), kui "A mida Henry teeb" blogi jutustas oma erinevatest lemmik blogidest, seal ta tõi su välja ja kohe otsisin su blogi üles. Alguses lugesin läbi paar sinu viimast postitust aga kuna tundus väga põnev ja kirjastiil sobis mulle kaa väga siis lugesin kõik su blogi algusest peale läbi :D
    Edu edaspidiseks :)!

    VastaKustuta
  16. Mina leidsin ka kuskilt mujalt blogist selle lingi ja hakkasin muudkui lõpust alguse poole lugema. Ühinen kiitjatega, väga mõnus ja vahetu kirjastiil, hea keelekasutus, minu masti huumor ja muidugi huvitav sisu ka. Naudin iga postitust. Päriselus ei tunne ja teadaolevalt ühiseid sõpru ei ole, aga küllap mõne ühise tuttava lõpuks ikka leiaks. :D

    VastaKustuta
  17. Loen nii ammu, et ei mäletagi kui kaua ja kuidas leidsin. Kirjutad huvitavalt ja kohe ootan Su uusi postitusi. Nagu seriaal, noh... ☺

    VastaKustuta
  18. Anonüümne21/6/16 11:51

    Sattusin siia ühe teise blogi kommentaaride kaudu. Seal soovitati lugemiseks häid blogisid ja see oligi tõsi ning nüüd olen püsilugeja juba paar aastat, kuigi päriselus sind ei tunne. Sellise hea energia ja huumoriga võid kirjutada ükskõik millest :) aitäh!

    VastaKustuta
  19. Mina sattusin siia Marina blogi kaudu, kiitis teine sinu huumorimeelt ja kelle ei meeldiks lugeda välismaisest elust naljakas võtmes :) Tulin ja ei pidanud pettuma. Esimene mulje oli nii hea, et lugesin kõik vanad postitused ka kohe hoobilt läbi :D isiklikult ei tunne ja ei tea, kas on mõni ühene tuttava tuttav ka kuskil peidus.
    Sinu kirjeldused Kanada elust on ka minu puhul tekitanud tahtmise ise Kanadat avastama minna. Igal juhul oleks see esimene valik pikemaks reisiks.
    Igal juhul annab su blogi väga loomulikuna edasi igapäevaelu ja mitme erineva nurga alt, mitte ainult nt ülikooli/laste/vms vaatevinklist.

    (Postituste lugemist ei taha tavaliselt isegi edasi lükata, niiet loen nahhaalselt keset kiiret tööaega lausa :D )

    VastaKustuta
  20. Mina sattusin siia läbi Facebooki ja loen juba algusest peale. Ikka huvitav lugeda kuidas väiksel õel läheb!!!!

    VastaKustuta
  21. Anonüümne21/6/16 12:17

    Mina sain Sinu blogist teada oma venna kaudu, kes 2 aastat tagasi võttis ette teekonna Kanadasse. Seal ta nüüd siis elab ja töötab ning kevadel sai teda ka külastatud. Sinu tekstid on alati nii lahedad ja muhedad lugeda ning mõnikord lausa hüsteeriliselt naljakad. Blogi on läbi loetud/uuritud igatpidi. Iga päev ikka vaatan, et kas midagi uut on tulnud. Edu Sulle :)

    VastaKustuta
  22. Leidsin su paar kuud tagasi Tikri blogirollist, kui läksin niisama uurima, kas on tal huvitavaid blogisid pakkuda. Siis lugesin pikalt postitusi, kommenteerisin, ja nüüd ootan uusi huviga, nii siin kui ka instagramis. Ise elan Uus-Meremaal ja blogin samuti, aga nüüd juba inglise keeles ja mitte enam sellise väliseestlase pilgu läbi, vaid... perest. Lastest. Et mida rohkem ma Uus-Meremaale sisse elan, seda vähemaks jääb mul seda teise kultuuriruumi kirjeldamise tooni, mis alguses oli, ja sinu blogi on hvuitav lugeda, sest sinul on see alles. Ühiseid tuttavaid? Kindlasti on :D, eestlasi on ju nii vähe, aga otseselt kedagi ei tea küll.

    Millal sina arusaamisele jõudsid, et sa nüüd Kanadasse "päriseks" jäädki? Minul tuli Uus-Meremaa kohta see tunne ca 2014, viis aastat pärast Uus-Meremaale jõudmist, kui oli laps, elamisluba, ja teine laps kõhus kasvamas kah.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul tuli see tunne kohe esimesel päeval kui Vancouveris maandusin. Olime eelnevalt nädala Torontos veetnud, kus oli tuuline ja sadas lörtsi ning ma mõtlesin, et appi, miks ma Kanadasse tulin? Aga Vancouveris säras päike, kõik puud ja põõsad õitsesid, taamal olid lumiste tippudega mäed…

      Kusjuures olles siin nüüd juba kolme kevadet näinud, peab tunnistama, et see, et tookord juba märtsi lõpus nii soe ja ilus ilm oli (ja pikalt püsis) ei ole kohe kindlasti tavapärane. Vedas!

      Kustuta
  23. Anonüümne21/6/16 12:41

    Mina sattusin siia ühe teise blogi kaudu. Millise, ei mäleta kahjuks. Nüüdseks on sinu blogist saanud üks mu lemmikuid.
    Ja minu lapsepõlvesõbranna elas (elab?) ka Nanaimos. Veits Sinust vanem küll. Nanaimo tundub ilmatuma tore koht olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tõsiselt? Eestlane?

      Kustuta
    2. Anonüümne22/6/16 17:37

      Jaa! Ma ei ole kindel kas ta hetkel Nanaimos elab, aga aastake-paar tagasi kindlasti. Võibolla on nüüd Victorias. Kusjuures isegi eriala on tal sinuga suht sarnane, tegeleb ka nende veits teistsuguste inimeste ja vanuritega.

      Kustuta
  24. Anonüümne21/6/16 12:44

    Mina kohtasin sind kursaõena juuksuri koolis :) olid minu jaoks alati üllatus inimene,et miks küll sa juuksuri kooli valisid :) oi ja kuidas õpsides ja üldse õppesalongis elevust tekitasid kui Henrik Normani salongi tõid :D viimasel kursa kokkutulekul rääkisid kolimisest Kanadasse ja seal juba vist fb lehest ja blogimisest ka.
    Nii ma siis püsin sul vaikselt kannul :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Juuksurikool oli küll algusest peale suht eksperiment, jah. Normanni lugu ma ise ei mäletanudki, aga no kogu aeg oli ju vaja kellegi peal harjutada. Lõpueksamiteks modellide otsimine oli kõige tüütum, ma mäletan (eriti püstjuukselõikus!). Kodus oma mehe peal sai ka kogu aeg harjutatud, praegu piltide pealt vaatan, et appi, kuidas ta julges oma pea minu kätte usaldada? Armastus on pime :)

      Kustuta
  25. Anonüümne21/6/16 13:30

    Suht alguses peale blogi jälginud, olime ise Kanadas kui te ka sinna kolisite.
    M

    VastaKustuta
  26. Anonüümne21/6/16 13:31

    Mina leidsin ka nii, et kusagil teises blogis kiideti. Aasta tagasi ehk? Ja kuna ise olen samuti Eestist ära, siis lugesin ikka huviga kõik tagantjärgi läbi :) Vahel harva kommenteerin ka, aga wordpressi kontoga millegipärast ei õnnestu ja anonüümselt pole harjunud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümselt kirjutamise asemel saab ju omale nime valida või blogi lingi jätta.

      Kustuta
  27. Trip.ee lehelt leidsin mitu-mitu aastat tagasi. Olite vist(?) alles paar kuud tol hetkel Kanadas elanud. Alguses oli hästi põnev, see Aasia reis ja kohvri tagaajamine, nagu järjejuttu oleks lugenud. Siis jõudsin Kanada osani ja pidin hakkama uusi postitusi ootama, aga no alati oli ootamist väärt.
    Päriselus ei tunne, pole ka kunagi uurinud kas ühiseid tuttavaid on, aga no kindlasti on :)

    VastaKustuta
  28. Mina sattusin blogilugejaks Mirje kaudu, tema haipis mingit teemat ja nii see läks! Loen siiani, aegajalt kommenteerin, aga vahva lugemine on! Stiililt mulle sobib ja tõesti on huvitav jälgida,kuidas ühel eestlasel mujal maailmas elu kulgeb! Mida ausamalt kõik kirja saab, seda parem! Jaksu!

    VastaKustuta
  29. Mina tean sind läbi ühiste tuttavate (Kristo/Ruth) ja blogi olen lugenud Teie Kanadasse kolimisest saadik (blogilehel sattusin läbi FB). Väga meeldib su jutt ja huumor, tihtipeale naeran üksi kõva häälega kui loen! Meeldib see, et sa ei kirjuta ainult toredatest lõbusatest asjadest, vaid ka paljudest ühiskonna valukohtadest. Põnev on lugeda, kuidas kaugel kaugel asjad käivad- bürokraatia, juhilubade taotlemine jnejne. AItäh Sulle ja jätka samas vaimus :)!

    VastaKustuta
  30. Anonüümne21/6/16 14:55

    Mingi teise blogi kaudu jõudsin siia tõenäoliselt, umbes 2a tagasi - lugesin ühe jutiga läbi kõik mis oli eelnevalt kirjutatud ning nüüd igapäevaselt ootan Su postitusi. Sa kirjutad nii lahedalt - peale esimest kokkupuudet oli mul tunne, et niih, nüüd pakin oma pesakonna kaasa ja kolin Kanadasse...:D
    Ära mine kellegi tiiva alla - Sul tuleb see ilma kõrvalise abita nii hästi välja:)

    VastaKustuta
  31. Mina sattusin siia umbes 2 aastat tagasi kellegi blogi kaudu. Postitus meeldis ja nii hakkasin su poste järjest alguse poole lugema kuni päris algusse jõudsin. Ja kuna ikka veel mulle meeldivad su postid siis olengi truuks püsilugejaks jäänud.

    VastaKustuta
  32. Anonüümne21/6/16 15:17

    Sattusin siia blogisse siis, kui ise USAs elasin ja kogusin kokku välismaal elavate eestlaste blogisid. Jäin lugema seetõttu, et hakkasin sündmustele kaasa elama, Anul on hea huumorimeel ja vahetu väljendusviis, värskendav kohe lugeda. Isiklikult Anu ei tunne.

    VastaKustuta
  33. Mina hakkasin Sinu blogi lugema ca 2a tagasi, blogi avastasin vist nii, et lihtsalt tuhnisin mööda netti otsides välismaal elavate eestlaste blogisid haha.
    Ma ise elan Iirimaal aga varsti kolin arvatavasti Rootsi, seega Sinu blogi väga hingelähedane lol, eestlased välismaal mõistavad üksteist sõnadeta hahaha.
    Päriselus ei tunne, kahjuks! Kuna sa kirjutad kõigest alati nii huvitavalt, siis mul ei olegi mingit teemaeelistust :D. Kõik on huvitav!

    VastaKustuta
  34. Anonüümne21/6/16 17:35

    Sattusin lugema vist Tikri blogrolli kaudu. Millal täpselt, ei mäleta, aga jutt käis vist lubade saamisest ja millalgi pärast seda tuli juba jutuks kolimine jm. Kuna ma ise välismaal kunagi elanu ei ole, on põnev lugeda just kultuuri ja igapäevase elu-olu eripäradest (minu jaoks). Sellepärast loengi ja mõnus stiil on ka :)

    Ühiseid tuttavaid ei ole ja olen sinust vanem (40).

    VastaKustuta
  35. Anonüümne21/6/16 17:35

    Jõudsin siia blogisse mööda segaseid netimaailma teid pidi kaks nädalat tagasi. Kui olin ära lugenud sel hetkel värskeima postituse, siis jätsin oma perele laua peale kirja "Sorry, otsige omale uus ema!" ja sulgesin ennast kaheks päevaks eraldi tuppa ning ahmisin kogu su blogi ühekorraga sisse. Ja siis veel eredemad pärlid uuesti. Ja siis pildid. Niimoodi mõned korrad jutti. Nüüd käin iga päev nagu politseikoer närviliselt ringi ja klõpsin iga natukese aja tagant su blogi uute postituste ootuses, et "Kas nüüd? Aga nüüd? Või siis nüüd?". Olen 40-aastane tundmatu pereema.

    VastaKustuta
  36. Anonüümne21/6/16 18:13

    Mina leidsin Su blogi umbes poolteist aastat tagasi kui otsisin materjali, kuidas Kanadasse minekuks dokumente ajada. Jäin lugema. Nii aus ja otsekohene paraja huumorimaiguga. Blogi loen huviga siiani ja ootan iga postitust. Kanada on ka bucket listis. Edu edaspidiseks:)

    VastaKustuta
  37. Mina olen lugenud paar aastat su blogi. Leidsin kuidagi kogemata, juu läbi kellegi blogi (eeldan, et Marina blogi äkki?!) Meeldib sinu blogi puhul sinu siirus, huumor ning see, et igas teises postituses pole mingeid reklaame nn. salaja sisse topitud.Loen huviga Kandada ja Eesti erinevusi, sest Kanda tundub niii huvitav koht, mida külastada. Jää selliseks nagu sa oled ning kirjuta just sellest, milles tunned, et tahad kirjutada, mina tulen ja loen kindlasti :)

    VastaKustuta
  38. Anonüümne21/6/16 19:48

    Peale Uus-Meremaal ja Islandil käiku, olin kindel et minu järgmine "suur reis" viib mind kindlasti Kanadasse. Paar aastat tagasi otsisin netist Kanada kohta infot, sattusin Su blogi peale ja jäingi lugema. Reisiga ootan veel kuni lapsed veidi suuremaks kasvavad, seni loen blogi ja unistan :)

    VastaKustuta
  39. ...ja minult on korduvalt küsitud, et kas Anu on päris elus ka selline. Vastus on jah, täpselt selline ongi :) Ma ei teadnud blogide auhindamistest midagi. See on küll ju vahva uudis! Palju õnne! Kool sai läbi, sellega seoses ka erialane kirjandus, võtsin just raamatukogust Minu London, Minu Taani ja Minu Island ja sellega seoses jälle tekkis see tunne, et Minu Kanada vajab hirmsasti ka teise kalda kajastust. Minu Nanaimo oleks ju vahva :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina jällegi ei teadnud oma võidust midagi. Kui esimene inimene õnne soovis, ütlesin, et aitäh-aitäh ja alles hiljem tuli jutu sees välja, et mis põhjusel ta õnne soovis. Mina arvasin, et võib-olla kolimise või kanade puhul!

      Raamatu peale ma võib-olla kunagi mõtlen kui aega jääb ja keegi kogu asjaajamise minu eest ära teeb :)

      Kustuta
  40. Anonüümne21/6/16 20:33

    Mina ka ei mäleta, kuidas siia lugema sattusin, aga Sinu blogi on üks väheseid, kus loen absoluutselt kõiki postitusi. Päriselus ei tunne, ühiste tuttavate kohta ka ei tea, aga kuna olen Tartu Ülikoolis õppinud suht samal ajal (vist), siis neid kindlasti on. Lugeda meeldib Kanada elu kohta, võrrelda USA omaga, elan ise USA idarannikul ja Kanadas olen käinud ainult Montrealis. Kindlasti tahaks Vancouveris ära käia, Seattle'is olles on see mõte olnud, aga siiani realiseerimata jäänud.

    VastaKustuta
  41. Mina sattusin kellegi blogrolli kaudu siia ja kuna sa vist oled ka Tartust? No mina igal juhul olen ja nii ma lugema olengi jäänud, et ikka omakandi (Eesti) inimene päritolult ja puha :)

    VastaKustuta
  42. mina sattusin siia oma sõbranna soovitusel, kes loeb väga paljusid blogisid ning hakkasin lugema, kuna minu noormees on just Vancouverist pärit ning oli tore näha (lugeda) kohalikku elu eestlase silmade läbi, kuna kes muu oskab eestlase jaoks vajalikke ja huvitavaid aspekte kirjeldada. ise olen viimased suved kõik Vancouveris veetnud. väga lõbus ja kasulik lugemine :)

    VastaKustuta
  43. Loen seda blogi juba mitu aastat. Enda lapsed lendasid maailma, alustades maailma avastamist Austraalias WHV-ga töötamisest, ja kuna nad ise suuremad blogikirjutajad ei olnud, siis otsisin netist teisi, kes nendest piirkondadest kirjutasid, kus enda lapsed viibisid. Aegamööda jõudsin ka Kanadani välja. Kirjutad väga huvitavalt ja kuna meil naabrimees on Kanadast pärit (Vancouveri saarelt, kuid mitte Nanaimost), siis on huvitav võrrelda, kuidas eri inimesed näevad Eestit ja Kanadat.
    Igal hommikul klõpsan põnevusega blogi peale, et kas jutt jätkub ....

    VastaKustuta
  44. Anonüümne21/6/16 22:24

    Vaatasin praegu ekstra järgi, et lugesin Su blogi algusest lõpuni läbi aprillis, 2014. Ja siiani olen lugema jäänud :) ühiseid tuttavaid meil ilmselt ei ole, aga taust on meil sarnane.

    VastaKustuta
  45. Alustasin vist ka Tikri kaudu, millal, ei tea. Äkki pool aastat tagasi.
    Väga mõnus on lugeda kõiki Kanada-Eesti eluolu võrdlusi ja kodulugusid ja töölugusid ja kõike. Nii nauditav kirjutamisstiil lihtsalt!!
    Edu ja rohkelt postitusi :-)

    VastaKustuta
  46. Mul ämm jagas Facebookis kord ühte lahedat blogipostitust ja ma olin kohe haaratud. Loen alati hea meelega ja hoolega. Vahel naeran ka kõva häälega. Mõnus orgaaniline värk ja need kanad on ka suur boonus - nimelt mul mees tahab kunagi sadaüks kodulooma võtta, kaasa arvatud kanad ning mina pole sellesse varem kuigi entusiastlikult suhtunud. Ikka tuleb silme ette traataiaga ümbritsetud mudane aedik ja räpane kuut nagu mul tuttaval maal aga nii ilusat kanamajakest nagu teil pole ma varem näinud. Ja nad on ju alguses pehmed tibud ka, mitte kohe kraaklevad mammad. Aitäh huumori ja positiivsuse eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tibud on ju väiksena nii hulupööra nunnud, et selle aja peale kui nad suureks paksuks kanamammaks kasvavad ja kogu su muru nahka pistavad, oled juba nii omadega sees, et miski ei morjenda. Minu meelest peavad kanad just sellised lemmikloomad olema, keda saab sülle võtta ja kes ei karda, muidu pole üldse nii huvitav! Aga kindlasti peab tõugu hoolikalt valima, mitte esimesi ettejuhtuvaid nunnusid ostma.

      Kustuta
  47. Anonüümne22/6/16 07:29

    Sinu blogi juhtusin lugema kohe algusest peale (Kanadas olen elanud vist sama kaua kui sinagi), blogi leidsin fb eestlased kanadas grupi läbi. Alguses oli hea infot leida, millega teised eestlased tegelevad siinkandis, aga kirjutad nii põnevalt ,et jäin pika aegseks lugejaks :) Nüüd olen nii ära harjunud, et nii tihedalt postitad ja kui miskit uut järgmisel päevl ei ole, on kohe tunne, et miskit oleks nagu päevast puudu. Ja kui alati on tekkinud küsimusi viisa osas, olen alatimõelnud, et Anu kindlasti teab ja oskab aidata! - ja oled ka vastanud minu küsimustele facebookis :) Isiklikult ei tunne Sind, aga olen alati mõelnud, et kui Vancouveris käin, et võik kokku saada :)

    VastaKustuta
  48. Ma sattusin kuidagi läbi FB su blogi lugema (tõenäoliselt kellelegi meeldis su postitus) ja no siis lugesin kohe kaks päeva järjest. Abikaasa tuli ka uurima ja talle meeldis ka (kuigi nüüd tibude juttu ta ei loe aga iga kord kui ma talle su uuest postitusest räägin, loeb ta selle läbi). Mulle väga meeldib su kirjutamise stiil, ausus, hea huumor ja vaade elule :) Ma ise olen Montrealis ja Torontos käinud (need väga meeldisid), nüüd on suur kihki reisida Kanada läänerannikule. Aga kuniks kahe väikse lapsega reisimine raskendatud on, sobib suurepäraselt sinu blogi lugeda ja nautida. Teemade osas mul üldse vahet pole - minu meelest oskad sa kõik huvitavalt kirja panna!

    Isiklikult me ei tunne aga blogi lugedes oled nagu täitsa oma jope :) Soovin sulle kõike head, huvitavat ja tunne edaspidigi rõõmu nii väikestest kui suurtest ilusatest hetkedest! :)

    VastaKustuta
  49. Mina sattusin u pool aastat tagasi Tikri blogi kaudu siia. Lugesin ka kohe ühe nädalavahetusega ka vanad postitused ära. Sinu kirjutamise stiil meeldib ja nii siia jäingi.

    VastaKustuta
  50. Mina hakkasin Su blogi lugema umbes aasta tagasi..Jõudsin siia kellegi teise blogi kaudu..Äkki Britt mainis kunagi, et talle ei meeldi su blogi värv vms ja siis piilusin ka, et mis värk on ja jäingi lugema :)
    Lugesin kõik algusest peale läbi ja väga meeldib su kirjutamisstiil ja see mõnus huumor.
    Kuna ma ise elan Saksamaal, siis ikka on huvitav lugeda teiste kohta, kes ka kuskil mujal maailmas pesitsevad :)

    Jätka samas vaimus! :)

    VastaKustuta
  51. Anonüümne22/6/16 12:29

    Mina sattusin läbi perekooli lehe. Olen algusest lõpuni läbi lugenud ja väga meeldib. Eriti meeldib see, et kirjutad tihti. Kui mõnikord jääb pikem vahe sisse, siis saab lausa kaks lugu järjest lugeda. Täielik pidupäev siis :) Jõudu jaksu edaspidisteks kirjutamisteks. Aga ma ei saa kanadest mööda minna. Kui neid tibusid algusest peale nunnutada, siis saavadki kanamammad su tõeliseks sõbraks. Kui midagi õues toimetad, siis tulevad istuvad su juures ja räägivad juttu. Kunagi kuskilt lugesin lastest, kes koos loomadega üles kasvanud, need nn väärkoheldud lapsed. Üks neist ses loos oli koos kanadega kasvanud, sõi kana moodi teri jne. Ma siis naersin, et me laps ka kasvas koos kanadega, ka proovis teri nokkida nende kausist, käis ja nunnutas neid. Sõidutas neid oma mänguveoauto kastis pikki maid. Ma ikka imestasin, et on aga kanal kannatust. Meil tegi loodus oma töö ja kanu enam ei ole, seepärast olen ma pisut kade su peale, et sul need on. Aga kindlasti on kunagi jälle mul ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures kana on tõesti üllatavalt hea lemmikloom! Ja suhteliselt vähenõudlik ka mu meelest.

      Kustuta
  52. Anonüümne22/6/16 14:55

    Mina sattusin Sinu blogi lugema umbes aasta tagasi ja vist oli Briti blogi kaudu. Mulle hakkas kohe meeldima Su kirjastiil ja muidugi on huvitav lugeda elust Kanadas. Su kirjutised on kuidagi sellised ehedad! Kohe varsti lugesin läbi kogu blogi ja ausalt, võrdleksin seda hea reisiraamatuga! Nüüd on hea ja huvitav pidevalt järge oodata:)
    Jätka samas vaimus!
    Kristel

    VastaKustuta
  53. Mina sattusin sinu blogisse 1,5 aastat tagasi selle postituse kaudu: http://foorum.perekool.ee/teema/kvaliteetsed-blogid/ Leidsin sealt veel mitu blogi, mida siiani loen. Tavaliselt loen blogisid õhtul kui lapsi magama panen. Sinu blogi loen listist viimasena. Magustoiduks!

    Sinu blogi huvides loodan, et sa Eestisse tagasi ei koli. Elu on näidanud, et välismaalt tagagi kolinud eestlased enam blogi ei pea :P

    Päriselus sind ei tunne. Aga võiks! :D

    VastaKustuta
  54. Täpselt ei mäletagi, kuidas Sinu blogi juhtusin lugema, vist sirvisin eelmise aasta blogiauhindasid või kusagilt kellegi blogi kaudu sattusin Sinu blogisse. Lugenud olen alates selle aasta veebruarist. Sinu blogi juures meeldivad pildid ja ladus sõnakasutus. Üldse imetlen neid inimesi, kes oskavad sõnu paberile/blogisse reastada, kui mina hakkan kirjutama, siis minul jookseb mõte kuhugi kaugele ette ära ja näpud ei jõua nii kiirelt järgi, kui mõte ees jookseb. Seega, ootan uusi postitusi.

    VastaKustuta
  55. Anonüümne22/6/16 18:15

    Leidsin Su blogi kellegi blogi kaudu (väga rahul leiuga). Isiklikult ega läbi tuttavate Sind ei tea ega tunne.

    VastaKustuta
  56. Ma otsisin üles spetsiaalselt oma blogist selle postituse, kus ma sinust rääkisin... Kaheksa kuud tagasi :P

    Ühiseid tuttavaid ma ei tea, kas meil on, aga kuna blogi olen läbi lugenud, on paratamatult tunne, et oma jope :D

    Ja selle auhinna sa oled täiega ära teeninud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tikker, sinu blogi kaudu tuleb minu postitusi iga päev mitusada inimest vaatama, ma alati imestan, et appi, kui palju sul lugejaid on!

      Kustuta
    2. Ma olem pikalt mõelnud, kui palju on neid, kes mu blogi ei loegi, vaid kasutavad lihtsalt blogrolli :D See on nagu avalik RSS lugeja :D

      Kustuta
    3. Kusjuures mina käin Tikri blogis, jah, valdavalt siis, kui ma tahan huvitavaid blogisid leida, sest Tikri blogrollis on palju neid ;)

      Kustuta
    4. Tikril on hea maitse, mina ka sirvin seal vahel :)

      Kustuta
  57. Kusjuures mina leidsin - ära naerma hakka - aga perekoolist, kus oli mingi blogide soovitamise teema. Isiklikult ei tunne, aga blogi on otsast lõpuni läbi loetud ja aitäh!

    VastaKustuta
  58. Proovin Androidist kommenteerida
    Ei mäletagi enam, mismoodi ma siia sattusin, autistide jutud olid huvitavad ja nii ma lugema jäin. Kas kaalud ka uues asukohas samalaadset tööd teha?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma isegi ei tea, mis tööd ma tahaks. Teoreetiliselt võiks vahelduseks mingit täitsa kontoritööd teha ja mitte olla kogu aeg totaalsete veidrustega ümbritsetud nagu autistide puhul. Aga töökuulutusi sirvides jäävad ikka just sellised kõige rohkem silma. Sõltuvused ja erivajadused jne. Eks näis, mis saab!

      Kustuta
  59. Androidi (6.0.1) telefonist saab kommenteerida küll. Mis telefoni ise kasutad?
    Muide, tutvusin aasta tagasi ühe toreda Eesti prouaga, kes hakkas ka kunagi hobi korras kanu pidama ja kellel on nüüd vähemalt viite sorti kanu, kalkunid, haned ja jooksupardid.
    Jooksupardid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tahan ka jooksuparte!!!

      Ise kasutan IPhone'i, pole proovinud, kas sellega saab, aga paljud on öelnud, et telefonist ja tabletist ei saa mu blogi kommenteerida.

      Kustuta
  60. Jooksupardid pidid olema kõvad munejad. Aga isiklikult mulle nad ei meeldi, kuna on sihukesed kiitsmoonikud ja ilma tiibadeta. Vot nagu sa ütlesid, et kana peab olema paks, nii ka part peab olema paks ja maadligi ja kõndima tiira-taara, mitte seisma kikivarvul nagu oivikust algklassiõpilane, kes kätt liputab, ja liduma vutt-vutt-vutt.

    VastaKustuta
  61. Anonüümne23/6/16 12:38

    Mina vist sattusin siia ka selle Perekooli teema kaudu, kus soovitati häid blogisid. See võis olla eelmise aasta alguses. Lugesin kogu blogi ühe jutiga läbi ja nüüd käin siin iga päev klõpsimas, et kas on juba midagi uut tulnud. Õnneks Sa kirjutad üsna tihti. :)
    Paar korda olen ka varem siia kommentaari kirjutanud.
    Ise elan juba 10 aastat Belgias ja töötan tõlkijana. Kanu ei pea, ainult ühte musta kassi. Kui ma ükskord Eestisse tagasi kolin, siis võtan kindlasti kanad, koera ja hobuse. :)
    Päriselus Sind ei tunne, kuigi tahaks väga tunda.
    Merle

    VastaKustuta
  62. Palavad tervitused Austraaliast Kanadasse.

    Ma olen suhteliselt kindel, et sattusin sinu blogi lugema kuskil 1,5-2 aastat tagasi ja seda peamiselt viisade asjus ning arvatavasti leidsin su läbi google. Tean sind ainult läbi interneti ning näost näkku pole me kohtunud.

    Mulle meeldib sinu blogi juures sinu kirjutamise stiil- sujuvalt lihtne ja põnev. Lemmik blogija oled sa kohe kindlasti.
    Ikka rõõmu :)

    Laura

    VastaKustuta
  63. Anonüümne23/6/16 23:02

    Oi, see oli ikka mitu suve tagasi kui selle blogi leidsin. Enam ei mäletagi täpselt kus kohast aadressi sain. Igatahes otsisin uusi blogisid, eestlaste omi, kes kusagil kaugemal elavad. See oli tookord ainus, millele pidama jäin ja ühe soojaga ka vanemad postitused läbi lugesin. Ei mäleta, et sellist asja oleks varem juhtunud. Igatahes üks ilus nädalavahetus suvilas läks selle nahka küll. Aga noh, see oli seda väärt ka :) Edaspidi olen ikka vaatamas ja lugemas käinud. Põnev on ja mulle meeldib sinu kirjutamise stiil.

    Blogiauhindade hääletamisest pole varem osa võtnud aga sel aastal läksin sinna lehele, et uusi huvitavaid blogisid leida. Tulemus oli see, et sina ainsana said minult hääle aga mina midagi uut ja huvitavat seekord ei leidnud.

    Ise elan Eestis ja sind tean ainult läbi blogi.

    Õnne võidu puhul ja edu sulle edaspidiseks!

    VastaKustuta
  64. Blogi olen lugenud vist mingi poolteist aastat ja on au olnud ka kokku saada. Mul on kahju, et rohkem ei saanud enne kui sa saarele ära kolisid, aga pole hullu - ega sa nii kaugel ka pole nüüd!
    Kirjutada vôid ükskôik millest - kôik on huvitav!

    VastaKustuta
  65. Anonüümne25/6/16 17:56

    Loen su blogi ca 1 aasta juba. Sattusin vist google kaudu, kui otsisin infot Kanadasse reisimise kohta (reis ei ole siiani veel toimunud, aga äkki mõne aasta pärast). Isiklikult ei tunne sind. Mulle meeldib blogi positiivne meeleolu.

    VastaKustuta
  66. Mina loen Su blogi vist aasta algusest saati, päris kindel ma selles pole. Võib-olla hoopis aasta lõpust? Facebookis aegajalt mu endised naabritüdrukud (Liisi, Madli ja Külliki) like'sid su postitusi ja siis tekkis huvi, et mida head ka seal blogis kirjutatakse. Ja nüüd ma pidevalt satun siia ja ootan huviga uusi postitusi. Kirjutad väga hästi ja kunagi pole igavust tundnud :)

    VastaKustuta
  67. Anonüümne27/6/16 12:28

    Tere! Mina sattusin lugema tänu selle aasta blogiauhindade nimekirjale, valisin sealt lihtsalt mõned, aga Sinu oma meeldis ja lugesin ka enam-vähem terve blogi läbi. Mul on mõned blogid, mis meeldivad ja mida aeg-ajalt jälgin (toidu-, aia- ja niisama elu-olu). Ise ma blogi ei pea ja näoraamatut ka pole. Olen selles eas, et mu lapsed sinuvanused. Kuna meil on ju üldine teema noorte lahkumine, siis Sinu blogi on sellest vaatenurgast väga huvitav lugeda. Minu lapsed on küll ennast siin Eestis sisse seadnud ja mul on raske ette kujutada, kui nad oleks kaugel ja ma lastelastele oleks ainult "skypevanaema".

    Kanateema muidugi tekitab nostalgiat. ;D

    Tublid olete ja ilusat elu!


    VastaKustuta
  68. Anonüümne1/7/16 12:39

    Kõik ongi täpselt nii, nagu teised eelnevalt juba kirjutanud: hea lihtne ja põnev lugemine. Kui ma 1,5 (?) aastat tagasi su blogi otsa "koperadasin" (P.S ma ei loe mitte ühtegi teist blogi ja ei ole ka kunagi lugenud), siis lugesin kõik postitused algusest peale läbi. "Lõppu" jõudes oli selline natuke kurb tunne nagu siis, kui mõni hea seriaal läbi saab või raamatu viimase leheni jõuan. ÕNNEKS see ei olnudki viimane lehekülg, uusi postitusi tuleb päris tihti juurde. Terve lugemise aja mõtlesin, et kui ma ükskord sinna "lõppu" jõuan, siis oi kuidas ma kirjutan sulle, mis mõtted kõik tekkisid ja kui tore lugemine, aga võta näpust - see siin on mu esimene kommentaar. Mõnikord lähen vanemate teemade juurde tagasi, et kommentaare lugeda - seda juhtub üldjuhul siis, kui sa ei ole ise mitu päeva midagi postitatud. Seega, suur tänu ka usinatele kommenteerijatele :) Puhkuse lähenedes mõtlen, et võtan selle hea "raamatu" nüüd uuesti algusest ette jälle ja seekord luban kommenteerida ka. Sulle ju meeldivad kommentaarid, eks!!??

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rõõm kuulda ja loodetavasti ei jää esimene kommentaar viimaseks! :)

      Kustuta
  69. Anonüümne9/7/16 21:45

    Ma sattusin siia Malluka blogi kaudu, kui sa viimati Eestis käisid temal külas:) Ei tea, kus kivi all ma varem elasin, et polnud sinu blogist kuulnud. Igatahes lugesin ka terve su blogi läbi nagu paljud:) Nõustun teistega, et su blogi on nagu üks hea raamat/seriaal, et ei taha kohe kuidagi lugemist lõpetada ja tore, et uusi osasid juurde tuleb:) Mulle meeldib lugeda nii elust-olust kui ka Kanada-Eesti erinevustest. Tahaks ka ühel päeval Kanadasse reisida. Minu mehe unistus oleks Alaska kruiisile minna ja kui ma ei eksi siis see väljub just Vancouverist?!

    VastaKustuta
  70. Anonüümne11/7/16 12:13

    Kas sul on mõni tuttav sellel kruiisil käinud? Kas oled mingit tagasisidet selle kohta kuulnud, kas soovitatakse või pigem mitte?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minu teada ei ole keegi tuttavatest käinud, aga arvestades seda kui ilus ja väikeste saarekestega kaetud see läänerannik siin on, ei saa kruiis kuidagi paha olla!

      Kustuta
  71. Anonüümne19/8/16 16:43

    Mina olen ka väga ammune lugeja. Juba enne Kanadasse tulekut leidsin selle kusagilt netiavarustest ja nüüd olen seda teistelegi soovitanud. Vahepeal elasin isegi terve aasta Burnabys, aga me ei kohtunud. Tegelikult ma olen introvert, võib-olla sellepärast. Lootsin küll, et äkki kusagil näen, aga ei õnnestunud, Seega päriselus ei tunne. Victoria saarel käisime ka ära, siis sa veel Nanaimos ei elanud. Me käisime maikuus, 2016.a. Nüüd jälle tagasi Eestis, aga põnev lugemine, väga kohe! Suur tänu sulle ;) Sageli räägin mehele, mida sa jälle oled pajatanud, nii muhe!!! Vahva oled!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, kahju, et ei kohtunud! Aitäh heade sõnade eest :)

      Kustuta
  72. Tere! Mina veetsin just nüüd 3 tervet päeva (3 koolieeliku kõrvalt), et Sinu blogi otsast-otsani läbi lugeda! Väga kaasahaarav järjejutt. Üksikuid blogipostitusi olen varemgi lugenud, kuid noil kordadel on püsiv jälgimine soiku jäänud. Seekord ajendas asja ette võtma Sisukord, kus oma seiklustest lühiülevaate andsid. Tundus põnev ja lugedes oli veel põnevam. Nüüd hakkan igapäevaselt kärsitult klõpsimas käima ja uusi postitusi ootama! Lennupileteid Kanadasse googeldasin esimesel lugemisõhtul! Jõudu ja jaksu kirjutamisel, jätka täpselt samas vaimus! Aitäh!

    VastaKustuta
  73. Palju õnne mulle! Saan kirjutada selle postituse alla sajanda juubelikommentaari (minu poolt esimene sõnavõtt siiski). Siia blogisse sattusin tänu tuttavale, kellelt sain soovituse ühe konkreetse postituse kohta. See oli seotud Kanada arstiõppega. Soovitasin kohe seda edasi oma tütrele, kes Eestis arstiks õpib. Ühtlasi on terve meie pere unistus tulevikus (soovitatavalt lähi-) Kanadat külastada. Kui varem ei osanud isegi arvata, millist piirkonda valida, siis nüüd on minu jaoks juba selge, et Vancouveri kant on just SEE.
    Peale seda üht postitust lugesin läbi veel mõned "olulised" sektsioonist ning siis alustasin päris algusest ning praeguseks olengi siia jõudnud. Juba on kahju, et varsti saabub see hetk, kus tuleb uusi postitusi ootama hakata! Peab mingi uue hobi otsima. (Ehk saangi selle salli valmis, mille kudumist alustasin vahetult enne siia sattumist)
    Sinu kirjastiil ja huumor on täpselt sobivad ja teemad ikka köitvad. Väga huvitav oli lugeda sinu tööst ning kõigest, mis puudutab Kanada eripärasid või Eesti elu kanadalase silme läbi, loomulikult arstiõpet puudutav jne jne. Süldi tegemisest oleme rääkinud kodus juba aastaid. Nüüd ajasid sellise isu peale, et olen lubanud kindlasti jõuluks selle ära teha. No ja need kanad, kui nunnud! Kindlasti saavad ka meil tulevikus olema kanad, tõenäoliselt ka pardid, haned, kalkunid, lambad ja muud loomad. Hetkel on kass ja koer. Ma ei arva, et me hirmus sarnased inimesed oleks, aga teemad on kuidagi täpselt minule sobivad ja sobivalt vürtsikas võtmes.
    Suur aitäh! Soovin Sulle kõike kõige paremat! Jätkugu sul jaksu ja lusti kirjutamiseks ning lugejatele soovin tihedaid postitusi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ohoo, saigi 100 täis! Vancouveri kant on kindlasti üks parimaid, mida Kanadas valida, kogu British Columbia provints on näeb välja nagu postkaart! Anna kindlasti märku kui tulemas olete, võin mõned ilusad kohad kätte juhatada. Ja suur aitäh sõna võtmast, minu jaoks on nii huvitav kuulda, kuidas inimesed siia satuvad, mis neid huvitab ja noh, et lugejad päriselt olemas on! :)

      Kustuta
  74. Lugejad on muidugi päriselt olemas, eriti, kui tegu nii muheda lugemisega. Ma just paar päeva tagasi avastasin su blogi ja nüüd on mul kõik "tähtsad ja vajalikud" tegemata ja mis sest!
    Kahtlustan, et superwomani blogi kaudu jõudsin, aga pead ei anna, sest sukeldusin nagu heasse raamatusse ja õnneks on veel natuke lõpuni minna.
    Mulle väga meeldib, sul on lisaks sõnaseadmisoskusele selline korralik vanakooli kirjutamisoskus, no lause algused on arusaadavalt eristatud ja on komad ja... Lihtsustab lugemist suuresti😊
    Lisaks on sul vahvad kommenteerijad.
    Igatahes, loen nüüd edasi ja soovin õnnelikku alanud aastat ning muhedat blogistamist ikka!
    Paljude blogide enamasti vaikiv jälgija paksust Kesk-Eesti metsast

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen väga meelitatud :) Aitäh!

      Kustuta
  75. Anonüümne28/1/17 00:00

    sattusin täna juhuslikult, ilmselt kellegi blogis oli link ja sealtkaudu. ja olen nüüd siis päris mitu tundi järjest lugenud rõõmuga. olen ise aastaid erinevates riikides elanud (viimase 10 aasta jooksul) ja just saabusin korraks vahepeatusena eestis, et järgmist sammu läbi mõelda ja paari nädala jooksul pean taas edasi liikuma, niiet mujal-elamise-ja-vahel-tagasikäimise muljete osa on paljuti tuttavlik. kirjutad ääretult hästi ja põnevalt. tekkis ka suur soov kanadasse reisida loodust avastama!;) jõudu ja jaksu tegemistes!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui Kanadasse satud, siis kindlasti lääne poole, kus mäed ja ookean on, eks!

      Kustuta