23 veebruar, 2018

Hõissa, (hilised) vastlad!

Täiesti hämmastav kui palju asju saab ühe käega tehtud! Ükspäev ärkas Oscar täpselt hetk enne seda kui mu salat valmis sai. Mina polnud nõus lõunasööki edasi lükkama ja Oscar muidugi samuti mitte. Beebidel on teatavasti imetabane oskus nii haledalt nutta nagu oleks nad vähemalt üleeilsest saadik näljas olnud, seega jätsin raske südamega oma salati ja asusin hoopis last söötma.

Ühe käega Oscarit hoides märkasin, et teine käsi jäi ju täitsa vabaks. Ja salat nagu mainisin, oli tegelikult peaaegu valmis. Kui mingi nipiga saaks muna kooritud ja riivitud, võiks kõik kokku segada ja sööma asuda. Huvitav, kas ühe käega saab muna koorida?

Selgus, et saab. Riivida saab ka. Ja nii olimegi mõlemad näljast päästetud!


Viimasel ajal oleme päris palju kodust väljas käinud ja muuhulgas ka mõned pikemad vankritiirud teinud. Raseduse lõpus muutusin iga päevaga üha aeglasemaks ja hädisemaks, tihtipeale tabasid mind mingid kummalised valusööstud, mis tulistasid mööda reit alla ja rekreatsiooniline liikumine ei tulnud enam üldse kõne alla. Hea kui kuidagi toidupoes sain käidud.

Seda enam naudin nüüd jalutamist. Õnneks meeldib Oscarile vankris magada ja turvatool on veel eriline lemmik, nii et kodust väljasaamine pole probleeme valmistanud. Pealegi on õues soe ja päikeseline olnud - veebruar ongi siin puhas kevadkuu, nartsissivarred juba pikad, tulpidelgi pead mullast väljas, kuniks ükspäev ärkasime hommikul üles ja...


Mu vaesed nartsissid on nüüd hange all peidus ja jalutuskäigud jälle tulevikku lükatud. Ja siin ei pidanud ju lund sadama, halloo!

Samal päeval tulid sõbrad Vancouverist külla, seega kuulutasin välja vastlad. Küpsetasin hommikul kuklid valmis ja lihapirukad takkaotsa, et kui juba, siis juba. Meil on nüüd aias kauaigatsetud hot tub, seega plaanisime külalistele spa-päeva teha ning värsked pirukad maitsevad ju kuuma vanni järgselt lausa eriti hästi!

Ma ise pole veel spa-rõõmudest osa saanud, sest raseduse ajal polnud kuumas vees istumine soovitatav ja nüüd kui laps käes, pean kah natuke ootama, kuniks arst mind hot tub'i lubab. Meil on teiste rasedatega kokkulepe, et kui lõpuks kõigil vanniluba käes, teeme sellise istumise, kus isad passivad tittedega toas ja emad mõnulevad külmade jookidega hot tub'is (sest siiamaani on täpselt vastupidi olnud). Neljast beebist kolm on käes, kaua enam ei lähe!

Igatahes sõbrad tulid, sulpsasid auravasse vette ja mõni aeg hiljem tegid kõik juba hanges lumeingleid. Vastlad missugused!

9 kommentaari:

  1. Head Vabariigi aastapäeva! 18 - sest see on selline veider number - üks ja kaks nulli üksteise peal, et jätab mulje, nagu oleks 8 - vaata seda logo
    https://www.ev100.ee/
    Ee... ma pole aru saanud, mis on sellise asja mõte, et see hot tub pannakse õue ja keset lund ja pakast siis istutakse seal. Peanupud ju higistavad, kuna kere on kuumas vees - suurepärane võimalus hankida endale migreen, meningiit, keskkõrvapõletik, nohu, kaelaradikuliit ja hulk muid krematismusi.

    VastaKustuta
  2. See logo on väga sügavamõtteline - tähistab nii aastat 18 (1918, 2018) kui ka 100

    VastaKustuta
  3. Anonüümne24/2/18 15:13

    Hot tubis ollakse mütsid peas!!!

    VastaKustuta
  4. Hot tub'is istudes ei hakka peal külm! Ilmselt mängib rolli siinne soe talv, meil ju miinuskraade pole ja tuult samuti mitte. Vann hoiab veetemperatuuri +40 peal ja kui see siseruumi panna (hotellides näiteks), ei jaksa seal üldse istuda, liiga kuum hakkab. Kodudes pannakse need siin alati õue ja kasutataksegi ainult jahedamal ajal. Lumega on eriti mõnus!

    VastaKustuta
  5. Raseduse lõpus ma istusin iga õhtu hot tub’is. -Kadri

    VastaKustuta
  6. Mina käisin ka rasedana hot tubis (okei, tavalises vannis, aga sellel oli mullifunktsioon ja mullivann+soe=ju sisuliselt hot tub). See ja spa bassein oli viimasel kuul ainus koht, kus end hästi sain tunda, mitte emaelevandina :)

    Laps on imearmas sul!

    VastaKustuta
  7. Mul pole küll tittedega kuigi palju kogemusi, aga seda ma tean, et mingi äratundmine silmisse ei tohiks neil tulla enne umbes 6 kuud. Aga sellel kapsaste ja käruga pildil vaatab ta - ilmselt mõnepäevasena - täpselt nii, nagu vaataks juba täiskasvanud inimene. Selge terav arusaamine on pilgus. Kas see ongi tal nii või tundub mulle või on juhuslikult sedasi välja kukkunud? Kas ongi juba kristallilaps, isegi mitte enam indigo, kes juba sünnist saadik teabki asju, mis siis, et veel rääkida ei oska?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne27/2/18 11:00

      Beebidel ongi selline väga selge ja terav pilk,nagu nad saaksid kõigest aru. Ja saavadki! Lapsed on väga targad. Ema-isa hakkavad nad ära tundma väga kiirelt, 6 -kuune tunneb ammu kõiki, kellega pidevalt kokku puutub.

      Kustuta
    2. Kärus on ta umbes nädalane ja poepildi peal turvatoolis kuskil kahenädalane. Tal on üsna selge nägu, jah, aga see pilk on vahelduva eduga, mõnikord terane ja mõnikord rändab niisama sihitult ringi. Praegu, kolmenädalasena, fokusseerib juba pilku tunduvalt paremini kui alguses, ikka hämmastav kui kiiresti nad arenevad.

      Kustuta