02 aprill, 2019

Uuenduskuur

Kui Oscar sündis, panime ühte külalistetubadest võrevoodi ja voilá - oligi lapsele tuba valmis! Mõtlesin, et küll hiljem jõuab dekoreerida ja muuta, sest esimesel aastal on beebil endal sellest täiesti ükskõik. Kusjuures toimiski väga hästi! Kummutist sai mähkimislaud ja suures voodis magasin mingi perioodi ise, nii et kõik läks asja ette.


Viimasel ajal hakkas see voodi seal aga ette jääma. Oscar magab juba ammu täitsa omaette ja ilmselgelt ei pane me külalisi lapsega samasse tuppa. Nii see voodi siis seisiski täitsa kasutult ja võttis ruumi.

Mänguasjadest olid samas vähemalt pooled elutoas, mis mulle eriti ei meeldinud. Loomulikult pudeneb neid päeva jooksul igale poole laiali, sest Oscar mängib enamasti ikka seal, kus meie oleme, aga tahtsin, et vähemalt "staap" asuks tema toas. Seega müüsin kasutuks muutunud voodi maha ning soetasin Ossule hoopis riiuli. Ahjaa - ja peegli! Peegel on meeletu hitt! Ta on väga rahul, et saab ennast täpselt siis vaatamas käia kui ise tahab.


Riiul on samuti ideaalne. Mulle meeldib, et kõik asjad on lapsele sobival kõrgusel ja pidevalt nähtaval. Elutoas oli meil suur korv, kuhu kõik vähegi väiksem träni õhtuks peitu läks ja sealt ei osanud ta ise meelepäraseid asju veel hästi otsida. Akna alla tahan tulevikus väikese laua osta, et tal oleks mugav joonistada, aga kuniks ta pliiatseid ainult närimiseks kasutab, ei hakanud väärtuslikku ruumi veel ära raiskama.


Riiuli taha jäävale seinale oli täiesti võimatu sobivaid pilte leida. Tahtsin midagi lastepärast, aga mitte titekat ja päris kindlasti olid välistatud kõikvõimalikud ergutuslaused nagu "Be brave little one", "You are loved", "Dream big" jne. Millegipärast on enamikele lastepärastele piltidele just midagi taolist peale kirjutatud. 

No ja lõpuks leidsin siis need loomapildid. Müüdi failidena, printimise ja raamimise osa tuli endal teha. Krõbedavõitu hinda õigustab see, et võin neid soovi korral edasi kinkida, seega kellele meeldivad, siis failid on siin. Igast pildist on viis suurust, kõige väiksemast võib postkaarte teha, suurematest tulevad kvaliteetsed postrid (selle suuruse, mis meil, saab kolmandast failist). 

18 kommentaari:

  1. Anonüümne2/4/19 08:40

    Väga ilusad postrid, aga ma ei näe faile kahjuks?

    VastaKustuta
  2. Anonüümne2/4/19 09:06

    Tere. Ka sooviks neid pilte, kui sul on võimalus neid jagada? Imearmsad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma panen igast loomast ühe suuruse Facebook'i (sealt vist lihtne kopeerida), aga kes kindlat suurust tahab, saadab mulle meili jutupliiats@gmail.com ja kirjutab, et mis loom(ad) mis suuruses.

      Kustuta
  3. Pildid on tõesti väga armsad��!

    VastaKustuta
  4. Oi, kui nunnnud pildid. Ma seda dopboxi asja ei jaga kahjuks 😀😀

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vajuta lingile, siis näed kaustasid. Kliki selle looma kaustale, mida tahad alla laadida. Kliki sellele failisuurusele, mida tahad (mida suurem number 1-5, seda suurem kvaliteet). Nüüd on ülemises paremas nurgas kolm täppi, kust vali download. Niisama kopeerides vist jäävad eelvaate kvaliteediga ehk mitte väga head, peab ikka alla laadima. Ja endal ei pea dropbox'i kontot olema, et seda teha.

      Kustuta
  5. Kas pildid liiga kõrgel ei ole, ma mõtlen lapsele vaatramiseks? Muide, väga sarnaseid kruuse müüakse meil siin kuskil e-poes, kas just täpselt sama kunstnik, aga stiililt lähedased. Ja nagu ikka sellistel puhkudel, ma ei leia neid enam üles

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma alguses plaanisingi need madalamale panna, aga siis vaatasin, et natuke kõrgemal jäävad ilusamad, nii et Montessori põhimõtted lendasid kohe aknast välja :)

      Arvestades kiirust, millega Oscar pikkusesse kasvab, on ta ilmselt suve lõpuks laeni, seega pole hullu!

      Kustuta
  6. Väga tore tuba ja armsad pildid seinal. Ma arvan, et Cax Murja mõtles äkki neid? https://www.wrendaledesigns.co.uk/prints/prints/ (Rahva Raamatus on müügil)

    VastaKustuta
  7. Kle võisid olla jah. Vat Rahva Raamatut ma ei vaadanud, mul oli tunne, et äkki nad olid Hansapostis. Aga sellised hatused-sagrised loomad-linnud olid jah.

    VastaKustuta
  8. Loomapostrid on lihtsalt super.

    Aga tegelikult tulin küsimusega, suhteliselt off topic. OK, mitte täiesti, kuna postitus on LAPSE toast =) Mu sõbranna, värske vanaema, USAs elav eestlanna küsib, mis võiks olla inglisekeelne vaste sõnale „kilkama“ (beebist käib jutt). No ei osanud mina välja mõelda. Squeal? Shriek? Ei ole ju sama mis kilkama. Aidake! =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei olegi vist otsest vastet, mina ei tea ka midagi paremat kui squeal/shriek.

      Kustuta
    2. Jaa, kusjuures shriek tõlgiks ma pigem "kriiskama", ja squeal "vigisema". Paistab, et ei ole tõesti otsest vastet kilkamisele?

      Kustuta
    3. Anonüümne3/4/19 09:06

      Meie mõistes kilkamise kohta kasutatakse inglise keelses kirjanduses tavaliselt väljendit "to squeal with delight". Squeal üksi võib tõesti pigem negatiivset varjundit kanda nagu ka Epp ise on välja toonud.

      Kustuta
    4. "To squeal with delight" - jep, just! Tänud, Anonüümne =)

      Kustuta
    5. Squeal üksi on vist jah rohkem nagu "siga aia vahel" :)

      Kustuta
  9. Mul on hoopis küsimus, et mis lehelt pildifailid leitud on? Ma olen kaua ühte kindlat tüüpi pilti otsinud, äkki on välja pakkuda mingi selline leht, mida ma veel ei tea :)

    VastaKustuta