14 veebruar, 2022

Niisama

Mul oli siin vahepeal nohu ja mõtlesin, et tegelikult on ikka huvitav kui väga see hingamist häirib kui nina tatine on. Ei saa normaalselt magadagi, kuigi õhk pääseb ju suu kaudu kah sisse...

Viimase aja kõige staažkam luristaja on meie majas Oliver, kes on oma elust täpselt poole nohuse ninaga elanud. Ilmselt korjas Oscarilt mingi viiruse üles, kuigi Ossu ise haigeks ei jäänudki. Paar nädalat hiljem kui beebi hakkas paranemise märke näitama, jäi kõigepealt Oscar nohusse, siis meie Matt'iga ja ühtlasi hakkas ka Oliver jälle hullemini lurisema. 

Tal võib ikka megasuur üllatus olla kui nohu lõpuks üle läheb. Vaene inimene ei teagi, mis tunne on kui nina normaalselt töötab.

Mul on peaaegu piinlik tunnistada kui tubli beebi on Oliver! Ma arvasin, et sellised esinevad ainult unenäos ja klantsajakirjades. Ta on uskumatult kannatlik ja tasane, üldse ei lärma. Kui kõht läheb tühjaks, teeb vaikselt "miip-miip". Öösel ka. Oscar ärkas esimesed kaks aastat iga jumala kord nagu tuletõrjesireen. Võiks ju arvata, et nautis magamist sedavõrd, et oli valjuhäälselt pettunud kui uni otsa sai, aga tegelikult ei hinnanud ta esimesel eluaastal magamist ikka absoluutselt mitte. Õnneks läks sealtmaalt kogu aeg kõvasti paremaks ja nüüdseks on juba aastaid selles osas igati eeskujulik olnud.

Lastega on see kurioosum, et esimene aasta kestab terve sajandi... ja sealt edasi läheb turboga! Oscar sai näiteks juba neljaseks! Uskumatu...

Aga tegelikult ongi Oliver kuidagi kiiremini kasvanud kui Oscar beebina. Nii otseses kui kaudses mõttes, sest ta näiteks kannab praegu (kahekuusena) neid riideid, mis Oscarile omal ajal kuuekuuselt selga läksid. Ossu on algusest peale ainult pikkusesse visanud, näiteks värskelt neljasena on ta sama pikk kui keskmine kuueaastane. Oliver kasvab jällegi absoluutselt igas suunas ja omab kõiki beebivolte, mida Oscaril kunagi ei tulnudki.

Ja mõned asjad on mul ajaga ikka meelest ära ka läinud, nüüd muudkui jälle avastan. Näiteks need siidpehmed beebijuuksed. Lõputult võiks silitada ja nuusutada. Võtangi viimast, see ju mu viimane beebi! Ja need esimesed naeratused, kus pisike keel vaikselt väriseb. Täiesti hindamatu!


2 kommentaari:

  1. Super armsad olete! Saadan virtuaalsed kallistused. Piltidelt kumab läbi, et naudid iga hetke ja see tunne on vastastikune -> väikesed mehed on sama säravad ja rahulolevad.

    VastaKustuta