04 mai, 2022

Jälle uuel ringil

Mul on täielik juuksurineedus, kuigi mina oma kolme karva ja väheste soovidega peaks olema üks lihtsamaid kliente üldse. See on juba klassika, et kui salongist tulen, saadan sõbrannadele pildi, mis kena sikk-sakk jälle pähe lõigati - pooltel kordadel on üksikud salgud vahelt pikemad.

Järgmiseks korraks otsin siis jälle uue koha ja vahel läheb lõikusega isegi hästi, aga on mõni teine häiriv asjaolu, näiteks paljud juuksurid armastavad palsami toimimise ajal sealsamas kraanikausi kohal raginal juukseid kammida nii, et peanaha tükke lendab. Ma ei tea, milleks see vajalik on ja ma ei viitsi inimest ümber õpetama hakata - pigem otsin uue.

Ja vahel juhtub muidugi mõni selline ka, kes peseb nii mõnusalt pead, et ma tahaks sinna magama jääda; teeb massaaži, mis on juuksuriskäigu kõige parem osa üldse ning lisaks saab nende kolme karva sirgelt lõikamisega hakkama nii, et pikemaid salke välja ei ripu. Paar korda saan seda õndsust siis nautida, kuni ühel hetkel öeldakse aega kirja pannes, et "see juuksur kahjuks enam meie juures ei tööta" ja otsing algab jälle nullist.

Viimane juuksur oli täiesti kuldne leid. Kuidas leidsin? Mul oli pulmadeks soengut vaja. Aga kuna me kuupäeva valisime ainult mõne nädala kaugusele, oli mu enda (enam-vähem okei) juuksur juba kinni ja peaaegu kõik ülejäänud linna juuksurid ka. Võtsin siis ainsa, kelle juurde vaba aja leidsin. Mõtlesin, et vähemalt proovin ja kui ikka väga õudne jääb, pesen kodus soengu kohe maha. Mis seal ikka.

Aga jäin hoopis väga rahule! Ja mõnus inimene oli. Peaaegu kaks aastat jõudsin tema juures käia, kuniks ükskord öeldi, et ta on pikemal puhkusel (läksin siis samas salongis teise juuksuri juurde ja sain järjekordse sikk-saki pähe). Täna helistasin, et jälle oleks lõikust vaja, on ta nüüd tagasi? Öeldi, et kahjuks ei tööta enam selles salongis. 12 aastat töötas ja just nüüd, mil mina ta leidsin, pidi edasi liikuma?

Otsustasin, et aitab naljast! Otsisin ta FB-st üles. Nägin, et ongi hiljuti mingis uues salongis pildid tehtud. Aga salongi nime polnud. Küll aga avastasin, et meie ainus ühine sõber on mu naabrinaine! Kirjutasin naabrinnale, et SOS, tahan oma juuksurit tagasi, kui hästi sa teda tunned, kust ma ta leida võiks? Naabrinaine ütles, et ta ei tunnegi, lihtsalt oli samuti aastaid ta klient. Aga ühel hetkel vahetas salongi, sest viimane kord väljus selle mu lemmikjuuksuri juurest "nagu skunk".


Mina mõtlesin esimese hooga, et ehitati Marju Läniku stiilis puhmas pähe (skungil on suur kohev saba), aga ta saatis pildi ja selgus, et oli hoopis triibutada lasknud, aga need triibud olid nagu kunagise menubändi "Best B4" Ithaka Marial. Sellised otse 80ndatest. Kummalgi peapoolel kolm laia riba nagu kiirtee.


Naabrinaine oli hiljem tagasi läinud ja rahulolematust väljendanud, mispeale juuksur ütles, et "need ei ole seal, kuhu mina nad panin". Ise liikusid uude kohta. Must maagia.

Aga kuna triipe oleks ma suveks ise ka tahtnud, otsustasin, et ei hakka saatust narrima ja skungiversiooniga riskima. Mine tea, võib-olla ongi selline juuksur, kes lõigata ja pesta oskab ideaalselt, aga triibutamist peab veel harjutama. Panin hoopis ühe ta endise kolleegi juurde aja. Eks me näe...

29 kommentaari:

  1. Mõistan su frustratsiooni. Ma ise olen ka aastaid sattunud lihunikjuuksurite meelevalda ja kui lõpuks õnnestubki leida inimene, kes oskab teha, siis ta on isekalt otsustanud oma elu elada. Õnneks on mul nüüd viimased 7 aastat oma inimene olemas, aga mõtlen ka õudusega, et mis siis, kui ta otsustab edasi liikuda ja karjääri vahetada. Edasi liikunud ta on, kusjuures. Aga õnneks ühest salongist teise ja kuigi see uus koht on logistiliselt tülikas, siis on teenus seda väikest ebamugavust väärt. Hoian pöialt, et leiaksid oma! 😉

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina ei ole neid ühest salongist teise liikujaid enam üles leidnud, sest vana salong uusi kontakte ei anna. Ma pean sobiva juuksuri leidmisel kohe täisnime ja isiklikku telefoninumbrit küsima hakkama! Siis leiaks maa alt kah üles!

      Kustuta
  2. Täpselt minu lugu ! :)
    Mu oma juuksur läks samuti teise salongi ja Fb kaudu otsisin üles. Ma olin nii nahaalne, et saatsin talle messengeri küsimuse, et hei, kus sa nüüd töötad... Sest temasugust teist ei ole olemas ( kes mu juukseid mõistab)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõtlesin sama, et saadan ise sõnumi! Aga ei julgenud :D Samas mõtlesin, et miks ei võiks inimene oma uusi kontakte oma isiklikule kontole üles panna? Salongi nime vähemalt! Need pildid olid sellised profifotod, et tema, meikar ja kosmeetik on vist uue koha teinud. Aga mis on nimi, kus asub??? Kliente ei tahagi? Võiks ju eeldada, et mõned võõrad su enda kontole välja jõuavad.

      Kustuta
  3. Hea juuksuri (...seda nimekirja võib ju pikendada, kes on veel olulised: kosmeetik, arst jne) omamine, kellega koostöö sujub ja kes tunneb sind läbi-ja-lõhki on eluliselt vajalik. Olen külastanud oma lemmiksalongi pea 20 aastat, algul lõikas ja värvis salongiomanik, kes töömahu suurenedes soovitas oma salongi juuksurit, kelle juurde võin aja puudusel minna ja käisin truult kuni hetkeni, mil juuksur salongi vahetas...ent mina kaasa ei läinud (läks suures kaubanduskeskuses olevasse salongi ja mulle ei meeldi "püünel" olla. Samas uue salongi asukoht on logistika mõttes soodsam). Salongiomanik, tundes mind ja minu vajadusi, soovitas uue juuksuri - see koostöö on sujunud nüüd juba üle 5 aasta. Lapsed käivad samuti tema juures, ja on kõik ülirahul.
    Peamassaaž - need hetked juuksurisalongis on olulised, täiuslik rahulolu :)

    Viimased ebameeldivused juuksuri külastusega jäävad lapsepõlve kui pähe lõigati "potisoengud"...ja ema ei lubanud pikki juukseid, sest see oli ainus võimalus vältida "potti". Õnneks vanuse lisandudes, sai ka juukseid pikemaks kasvatatud ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, mul sama nimekiri - arst, hambaarst, kosmeetik, pediküürija, isegi kõik aia-, majapidamis- ja torutööd. Mul on nüüd, kuus aastat pärast siia linna kolimist, täiskomplekt koos. No okei, juuksur on hetkel jälle puudu, aga naabrinaine soovitas enda juuksurit. Tal on tõesti väga ilusad triibud, ma tahaks ka selliseid. Eks näis, kas see juuksur muude ülesannetega kah hakkama saab.

      Kustuta
  4. Ma pole oma lemmikut enam leidnud. Neil oli bronnimissüsteem miskise tegelase kaudu, kes istus kodus ja lapsed kisasid taustal alati. Ja nad ei avaldanud juuksurite otsenumbreid. Ta oli kullatükk! Loominguline ja julge. Vahel me vaidlesime, et kas ma ikka tahaks sellist nagu ta plaanis teha, aga lõpuks usaldasin ja tulemus oli alati nii lahe! Aga nüüd teda enam seal salongis ei ole ja salong infot ei anna. Ja ma tean ainult eesinime - Maarika (võib olla ka Marika), venelanna, aga saab eesti keelest aru ning suheldud sai ka. Enne töötas Mustamäe teel. Kui keegi tunneb sellise juuksuri ära, andke märku.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen mõelnud, et kas oleks väga imelik juuksurile öelda, et kuule, kas sul on mingi number või meiliaadress või instakonto, kust ma su üles leiaks, juhul kui salongi vahetama peaks ootamatult? Siiani pole küsinud, aga mitmest heast juuksurist olen seetõttu ka lõplikult ilma jäänud. Äkki järgmiselt kohe küsin, võtan julguse kokku.

      Kustuta
  5. Anonüümne4/5/22 13:06

    Minul ka ei ole vedanud juuksuri valikuga. Soovisin värvida oma juukseid Kastani pruuniks, sain aga peaaegu musta värvi. Üks juuksur lõikas juukseotsi ka niimoodi, et kõik juuksed olid eri pikkusega. Mees märkas mul seda. Ja mu mehe juuksur on ka väga veider. Alati peale juuksurite tuleb koju ja mina siis parandab seda juuksuri soperdist. Õnneks hambaarstiga on vedanud. Sama hambaarst 10.aastat olnud.?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mattile ei meeldi juuksuris käia, alati kurdab, et ei lõigata nii nagu tema tahab, midagi on alati veidi teistmoodi. Nii et tal lõikangi mina. Ja ise kobisen, et aus oleks, et vastu ka mingit teenust kodust välja astumata saaks. Massaaži või botoxit või midagi sellist :D Aga ei võta vedu!

      Kustuta
    2. Mis kodust välja astumata teenuste saamisse puutub, siis mul on vedanud. Mu mehe eksabikaasa on litsenseeritud massöör, ja mees õppis temaga koos elades masseerimiskunsti selgeks. Mina naudin nüüd vilju, saan kodunt lahkumata profimassaazhi. Botoxit, tõsi küll, meil kodus ei pakuta :)

      Juuksuritega, ennäe imet, on mul samuti vedanud. Eestis oli üks ja sama juuksur, ma ei tea... 10 aastat? Olin ülirahul. New Mexicos leidsin hea tegija, kasutasin teda kogu seal elatud aja, 3 aastat, ja peale Oregoni osariiki kolimist sain naabrinaise soovituse peale väga hea juuksuri, kaheksas aasta läheb tema käe all.

      Kustuta
    3. Ma mõtlen vahel heas restoranis einestades, et mmmmm, mõtle kui mees oleks kokk ja oskaks selliseid hõrgutisi kodus teha...

      Kustuta
    4. Kahtlen!
      Mu sõbranna exmees oli pagar. Arva ära, kas ta kunagi kodus küpsetas? Ta ei toonud isegi midagi pagaritöökojast tähtpäevadeks koju :D
      Kui vàga oli vaja, naine tellis kuskilt ise või ostis poest. Enamasti aga tuli tordid ja koogid naisel kodus valmistada :)))

      Kustuta
  6. Anonüümne4/5/22 15:37

    Kirjutan 2 käega alla, mul samad kogemused. Sageli nüsivad mu õhukese juukse nii ära , nimetades seda "layers". Peale profi föönitamist on kogu värk päris ok, aga kui olen pea ära pesnud ja lasen loomulikult kuivada, näen välja pigem nagu su pildil oleval skunk. Sp käingi Eestis hea käe all lõikamas, kui soovin midagi enamat kui otsest lühemaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaaaaaa, layers! Mul ka korduvalt olnud. No ei sobi õhukeste juustega! Viimane juuksur näiteks lõikas küll sirgelt nagu palutud, aga nüsis juukseotsad kääriotstega "õhemaks". Jah, see teeb ääre pehmemaks kui kellelgi on paksud juuksed, aga mul juba POLEGI seal midagi! Jätab ainult näritud mulje. Ma enne ei märganud ka kui juba poolel teel oli, nii et oli hilja lärmi tõsta. Aga kogu selle sebimise juures seda ta tähele ei pannud, et mõned salgud vahelt pikemad jäid.

      Kustuta
  7. Anonüümne4/5/22 16:13

    Mul ka sama jutt. Kusjuures, kui juuksur koliks lihtsalt teise Tallinna otsa, siis isegi käiksin ta juures edasi, aga minu omad kolivad New Yorgist Californiasse… ja see märgade juuste kammimine on jube, alati ju kirjutatakse, et märgi juukseid ei tohi kammida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja nagunii tuleb pärast pesemist ära kammida. Milleks neid seal kraanikausis retsida veel?

      Kustuta
    2. Anonüümne5/5/22 14:02

      Teatud palsameid vms erihooldust tulebki mõnikord nö sisse kammida...

      Kustuta
    3. Mis mõttes sisse kammida? Palsam toimib selle peal, et niiskus ehk vesi teeb juuksesoomused lahti ja palsami mõte on need kinni siluda. Seega on, jah, oluline see palsam juustesse laiali hõõruda, et kõik karvad ilusti kaetud saaks, aga kamm ei anna seal küll mingit lisaefekti. Märjad/niisked juuksed on ka "haavatavamad", seega peaks neid märjalt kammima nii vähe ja õrnalt kui võimalik.

      Kustuta
  8. Mul on sarnane teema aga hoopis küünetehnikutega. Mitte ühegagi pole rahule jäänud kuigi korduvalt erinevaid proovitud. Lõpuks andsin alla, geelküüsi enam ei pane ja hoolitsen loomulike eest ise :D Torontos kui kord käisin siis oli nii ebakompetentne et mul oli lausa valus ja peaaegu heameelega oleks virutanud talle vastu vahtimist + lisaks küsis ulmselise summa. Sarnias vastupidi oli meeldiv kogemus - kiire, vaikne ja kena töö!.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Igasuguste iluteenuste osutajatega on tegelikult sama, et tahaks lihtsalt leida kellegi, kelle stiil sobib ja kes inimesena meeldiv tundub. Keegi siin mainis hambaarsti, selles osas olen ka nõus. Hambaarsti juures tunnen ma end veel eriti "haavatavana". Aga hambaarst oli mul nii Vancouveris kui siin, Nanaimos, super hea. Ja nemad õnneks on suht alati oma kliinikute omanikud ka, nii et pole seda probleemi, et "enam meie salongis ei tööta".

      Kustuta
    2. Vot hambaarstiga seoses on selline teema et mul on olnud sama kindel usaldusväärne ja võrratu arst alates 7ndast eluaastast. Tartus. Ise elan vahelduva eduga Tallinnas, Torontos ja Sarnias praegu. Kord Prantsusmaal elades hakkas tagmine tarkusehammas nii meeletult valutama et mu tooaegne peigmees viis mu hambaarsti juude - tuli välja et seal praktiseeritakse hambaarstide poolt erinevaid teenuseid (loe:mitte tarkusehamba eemaldamist) ja ma ei usaldanud ka, seega lendasin tagasi Eestisse ja sõitsin Tartusse ja asi korras. Vot see on usaldus ja lojaalsus. Aga ei kahetse ka. Kui parim, siis parim.

      Kustuta
    3. Mul elab sõbranna New Yorkis ja kõik arstid on endiselt Eestis. Esiteks on sobivad inimesed enda jaoks leidnud ja teiseks on odavam Eestisse lennata ja seal teenuste eest maksta kui seda kõike USA hindade juures plekkida. Meil oli Eestis sama hambaarst, ma ise käiks ka tema juures endiselt kui ma natuke lähemal elaks ja kui siit sama odavad lennud läheks nagu NYCist.

      Kustuta
  9. kunagi kadus ära ka minu juuksur, siis ei käinudki enam, vaid kasvatasin pikaks :) aga kui jäin dekreeti, siis lõi kiiks pähe, et "nüüd ja kohe ja õlgadeni, ega seda on raske rikkuda"- sõitsin läbi u.10 juuksurisalongi ja kellelgi polnud aega... viimases näkkas- tore juuksur, hea käsi ja mitte kallis, nüüd käin tema juures juba viimased 10 aastat ja isegi lapse olen sujuvalt sinna tirinud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Siis umbes sama lugu nagu mina oma viimase juuksuri leidsin seoses pulmasoengu broneerimisega.

      Kustuta
  10. minul on kõige parem juuksur - ma ise XD Ostsin omale juuksurikäärid ja lõikan ise endal, sugulastel ja kassil XD

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma lõikan ka kõigil pereliikmetel, aga enda kallale ei taha ise minna :D

      Kustuta
  11. Cax Murka10/5/22 10:44

    Muide, ka pead pesema ei pea ma enam ise, Moish-poiss hoolitseb selle eest igal õhtul ise ja lakub mu lokid jonksu. Lisaks teeb mulle veel peanahamassaaži - kassi keel on ju kare. Ahvimõnu, ma ütli! XD

    VastaKustuta