30 mai, 2022

Lihtsad lahendused

Jalutasin Oscariga lasteaiast koju, kui ühe maja eest vanem mees hõikas, et heiiiii, oodake! Tuli pooljoostes ja rääkis, et tal tõukeratas üle. Lapselaps juba üheksane, ammu enam ei kasuta. Oscar paistvat täpselt õiges suuruses, hea meelega annaks ära. Ja no Ossule ju meeldib, kui talle midagi anda tahetakse. Kuigi tal endal on tõuks olemas ja see "uus" oli poolroostes ja kärtsroosa. Oh well... Ma lihtsalt ei teadnud, mida üks korralik kanadalane sellises situatsioonis teeks ja kas oleks viisakas kingist loobuda. Ei loobunud siis. Lapse ja vanamehe rõõmuks.

Nügisin Ossut, et: "Mis sa ütled kui sulle midagi antakse?"

Oscar: "Aitäh..."

Ja pöördub siis uuesti mehe poole: "...aga ma tahtsin küsida, et miks sul need jõulutuled maja küljes on? Enam ei ole ju jõulud!"

Mees õppis, et ükski heategu ei jää karistuseta ja mina tahtsin maa alla vajuda. Aga jah, juuni alguse seisuga on neid muidugi ka hiljavõitu maha korjama hakata.


Mul sai vahepeal vannitubade projekt valmis. Maksma ei läinud pea mitte midagi ja ilusam sai küll. Aga köögimööbel on täpselt samasugune nagu vanasti vannitubades, nii et kolm korda võite arvata, kui palju see mind nüüd korraga häirib?

Kanada majades on sageli köögis ja vannitubades sama mööbel (ja valgustid). Ma eeldan, et arendajale lihtsam ja odavam, sest maju ei müüda tühja karbina, vaid tehakse alati lõpuni valmis. Isegi valgustid ja suured kodumasinad on juba sees.

Igatahes on mu köögimööbel endiselt punakaspruun ja ma värviks selle hea meelega üle, kui ainult suudaks välja mõelda, mis värvi see võiks olla? Tumehall läks vannitubadesse hästi, aga tervet kööki ma nii tumedaks ei taha. Seda enam, et meil on köök elutoaga koos ning vaip, diivanid ja kamin juba ongi hallid. Kui köök kah halliks teha, oleks elu nagu mustvalges filmis! Valge mulle tegelikult meeldiks, aga kuna meil on lumivalged töötasapinnad, jääks natuke liig.

Mida ma sellega siis teen? Kollaseks ju ei võõpa! 

Ja päris lõplikult ei ole ma siiski otsustanud, kas üldse midagi ette võtan, sest köök oleks vannitubadega võrreldes ikka väga palju suurem projekt ja ma pole kindel, kas tegelikult viitsin pool suve ainult lihvimise-värvimise-kruvimisega tegeleda. Ilus saaks muidugi küll... 

Mõtlesin eelmist postitust kirjutades, et teise vannitoaga olen targem ja teen "enne" pildid ka. Kui mõni tund hiljem VIIMAST ust maha kruvisin ja ootamatult avastasin, et unustasin suure hurraaga alustades need pildid jälle tegemata, olin peaaegu valmis kõiki uksi uuesti ette tagasi kruvima. Aga siis tuli meelde, et mul on kuskil arvutis viie-kuue aasta tagused pildid sellest, milline vannituba päris alguses oli ja kuna vahepealse ajaga on vahetunud ka töötasapind ja valamu, on palju efektsem hoopis seda pilti kasutada. Mis siis, et kapp ise sealt suuremat välja ei paista. 

Varem häiris mind hele põrand, tahtsin tumedat (teises vannitoas ongi tume), aga nüüd, mil kapp kontrasti lõi, ei häiri põrand mind enam üldse. Tore kui mõnikord lihtne lahendus sedavõrd hästi töötab!

13 kommentaari:

  1. aga tee köögikapid nt kreemikad, või sellist heledat nurmenukukarva, siis ei ole päris kollased ka. või nurmenukurohelised, see on ka häääästi hele toon. mõlemad piisavalt heledadm, et mitte dissonantsi minna ja samas piisavalt värvilised, et mitte mustvalgena tunduda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mkmm, juba mõtlesin läbi, ei sobiks kumbki. Sein on ju beež, nii et üks kreemikas teise kreemika taustal ei jää hea. Peab mingi konkreetne toon olema ja liiga hele ei saa olla. Aga liiga tumedat jällegi ei taha. No üks variant muidugi oleks üleni valgeks teha, et ongi siis töötasapinnad ja kapid mõlemad... aga ma arvan, et jääb liig. Mingi tooniga plaadid saaks kontrastiks seina panna, meil praegu polegi plaaditud.

      Ma kõige rohkem kardangi seda, et teen suure töö ja näen palju vaeva ja kokkuvõttes ei meeldi üldse, mis kokku keerasin.

      Kustuta
    2. Mingeid rakendusi on ka olemas, millega saab vaadata, kuidas mingi värv kusagil jääb. Võid ju enne otsustamist erinevaid variante katsetada, saad mingi pildi ikka ette, et mis sobiks ja mis mitte :)

      Kustuta
    3. Peaks proovima, jah!

      Kustuta
  2. Veel üks variant oleks teha alumised kapid ühte värvi ja ülemised teist värvi, a la hall ja valge. Maitse asi muidugi, kas selline lahendus meeldib.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures see võiks isegi töötada, kuigi mulle kahe värviga üldiselt ei meeldi. Aga seesama tumehall sobiks alumistele väga hästi, sest põrandaplaadid on samuti tumehallid. Aga ülemistele nii tume kindlasti ei läheks, samas ei jääks üleval valge häirima. Hmm, võtan kaalumisele!

      Kustuta
  3. Anonüümne30/5/22 08:23

    Minumeelest on kena helehall köök või siis valge, halli pean silmas sellist tooni (aksessuaaridega saad värvi sisse tuua), helehalli pean silmas sellist: https://www.google.ee/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F421649583854307499%2F&psig=AOvVaw3TZI4EXY4WzFGHuh1uW7-5&ust=1653974553165000&source=images&cd=vfe&ved=0CAkQjRxqFwoTCIiVk8G9hvgCFQAAAAAdAAAAABAh

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda värvi kaalusin ma ise ka esimesena, aga siis leidsin, et see jääks valge seina taustal ilus, aga beeži puhul ma nii kindel ei ole. Aga valgete tööpindadega läheks jällegi hästi!

      Kustuta
  4. ja mis kõige olulisem - vaata neid värve nii päevavalgel kui elektrivalgel. On hämmastav, kuidas eri valguses sama värv tooni muudab.

    VastaKustuta
  5. Nii ilus korv koos taimega seal poti peal! Aitäh idee eest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kunagi ühes AirBnB's oli selline korv poti peal ja mulle nii meeldis, et ostsin endale ka. Praktiline ju, saab igasugu pudelid sisse visata ja natuke silmailu ka.

      Kustuta
    2. Noh, ma tõttasin elevil sammuga vannituppa, et uue korvi dimenisoonid välja mõõta ja mind tabas reaalsus - selles kodus on potinupp otse kaane peal (nagu Eestis tavaliselt). Eks siis peab see plaan järgmist kodu ootama :D

      Kustuta