03 aprill, 2016

Uus kodu

Meil on uus kodu! Mina sain kauaoodatud walk-in closet'i ja Matt suure aia vaatega mäele. Peaks vist hakkama ennast natuke usinamalt kolimise mõttega harjutama, sest nüüd on isegi kuupäev teada...

Kui eelmise kahe maja juures, millele pakkumised sai tehtud, oleks tulnud mõne asjaga kompromissile minna või miskit veidi nokitseda, siis see kolmas juhtus kohe ideaalne olema! Isegi kanaaed on olemas!!! Praegused omanikud hoiavad seal küll oma koera ja kanadele on see vist veidi suur, aga kuna üleliigset ruumi on küllaga, võib neile ju veidi luksust lubada.

Omanikud panid tingimuseks, et tahavad kasvuhoone kaasa võtta ja sellega me lõpuks nõustusime. Kasvuhoone nägi nagunii natuke naljakas välja ja ma ei osanud päris selget seisukohta võtta, kas see mulle meeldib või mitte. Matt küll korra kurtis, et kus ma talle siis tomateid hakkan kasvatama, aga kuna tomatikasvatusest ei tea ma mitte midagi, peab sel aastal hernestega leppima (nendest ei tea ma samuti midagi, aga ostsin juba seemned valmis, nii et herned tulevad igal juhul). Ma hullult armastan värskeid herneid!


Täna käisime natuke jalutamas ja nautisime ilma, sest sel talvel on Vancouveris nii palju sadanud, et isegi mina hakkasin lõpuks uskuma, et siin päriselt sajabki ja see pole müüt. Ühed meie sõbrad kolisid Vancouverisse täpselt siis kui ilm halliks läks ja on pärast mitu kuud kestnud sadu juba igasuguse lootuse kaotanud, et siin üldse kunagi normaalseks läheb! Seda suurem on rõõm kui ilmateade nüüd ainult kollaseid kerasid näitab ja igaks päevaks 16-17 soojakraadi lubab. Täna nägid mere ääres jalutades oma esimese vaala ka ära ja tunnistasid, et Vancouver on ikka päris vahva!

23 kommentaari:

  1. Vägev elamine!

    Ja tomatite kasvatamine on täitsa tore, hernestega ma hakkama ei saa :D

    VastaKustuta
  2. oh, see köök. Selline nagu filmides :)
    Kas üldiselt majades gaasipliidid? kui palju on keraamilisi-, induktsioonpliite?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Enamikes on keraamilised, osades gaasiga. Kõik räägivad, et gaasipliit on parim, mul on praeguses kodus nüüd aasta aega see olnud, ma ei näe mingeid eeliseid keraamilise ees. Induktsioonpliidid ei ole väga levinud, no Matt'i vanematel näiteks on, aga eelkõige sellepärast, et ta isa on suur tehnikahuviline.

      Kustuta
  3. Palju palju õnne!!! Unistuste kodu:)

    VastaKustuta
  4. Nii nagu ma nägin su blogilingi all uut postitust pealkirjaga "Uus kodu", mul kohe sees käis üks kõva, "Jess!" Et täitsa suurelt olen kaasa elanud teie kodujahtimise loole, ja nii hea meel on, et saite ja olete rahul. Hea meel on üldiselt su üle peaaegu igas mõttes :)

    VastaKustuta
  5. Anonüümne3/4/16 10:41

    Väga mõnus kodu! Meil see kõik veel alles ees, tundub nii suur ettevõtmine ja paberi määrimine, aga nii väga tahaks juba oma pesa tegelikult. :)

    VastaKustuta
  6. Anonüümne3/4/16 11:49

    Palju õnne! Megailus maja, eriti meeldib köögisaar ja aken kraanikausi juures.

    VastaKustuta
  7. Anonüümne3/4/16 13:47

    Tõesti näeb välja nagu ameerika filmides see köök :D Kade-kade-kade, muidugi heas mõttes :)

    VastaKustuta
  8. Aitäh kõigile kaasarõõmustajatele! :)

    VastaKustuta
  9. nurgaaken ja rõdu. ma tahan ka!

    nii lahe, et saite lõpuks tõesti mõnusa maja. sa kindlasti jälle visualiseerisid?

    VastaKustuta
  10. Palju õnne uue kodu puhul! See on imeline :)

    VastaKustuta
  11. Ma siin eestlasena pisikeste ja ülikalliste korterite maalt.... et mul tekib lihtsalt küsimus, et kuidas sotsiaaltöötaja ja arstiõpilane sellist maja saavad endale lubada? Vabandust, kui küsimus liiga isiklik ja te näete oma viie pangaröövi varjamisega hirmsat vaeva. :) Või on sealne palgatase lihtsalt nii teine? Või majad on odavast materjalist? Või on neid seal nii palju, et maksavad 100 dollarit tükk, kui ostad kolm maja, saad kolmanda tasuta või misvärk. Vabndst, aga ma siin ise arvutan, et mitukümmend aastat ma töötama peaks, enne kui sissemakse lasnamäe ühekorterilisse kokku saaks umbes :D :S

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Matt on tarkvarainsener, mitte ainult arstitudeng. Ja Kanadas on kombeks, et vanemad aitavad mingi osa sissemaksuga, mis teeb samuti oma kodu soetamise veidi kergemaks. Palga/hindade suhe on samuti Kanadas kindlasti parem kui Eestis.

      Kustuta
  12. Anonüümne3/4/16 22:32

    Oiii, nii tore, et leidsite sobiva maja. Palju õnne! Ja just nagu kõigi muude asjadega siin elus, siis lahenes see majaotsimine just teile parimal sobival viisil. Ootan nüüd suures koguses kodusisustamise teemalisi postitusi :)
    Maris

    VastaKustuta
  13. Palju õnne! Kas tagaaiast ka pilti saab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lisasin paar tükki!

      Kustuta
    2. Anonüümne5/4/16 08:33

      appi, kas see maja saab veel ägedam olla? :D see tagaaed on lihtsalt super!

      Kustuta
  14. Anonüümne4/4/16 08:57

    nägin ka postituse pealkirja "uus kodu" ja süda hakkas kohe kiiremini põksuma :D nagu ise koliks noh :D
    mul on teie üle nii hea meel! Palju õnne!
    jään soolaleivapeo pilte ootama :)

    VastaKustuta
  15. Anonüümne4/4/16 10:17

    Jaa, paluks pilte tagaaiast ja hiljem kanadest ja hernestest ja tomatitest!

    VastaKustuta
  16. Anonüümne4/4/16 17:17

    nii armas :) - E.

    VastaKustuta
  17. Anu, niiiiiii supper maja! Õnnesoovid teile ja tee kunagi videotuur majast :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noja mida vaadet tagaaias! Sinna võib end vist unustadagi istuma :)

      Kustuta
    2. Kõigi ülejäänud majade tagaaiad nägid välja nagu kataloogis, eriti peened iluaiad, ma ise ei oskaks elu sees midagi sellist kokku panna. Nad vist enamasti lasevadki aednikul need kokku panna. Aga see aed on nagu mal vanaema juures, plank tuleb millegagi üle tõmmata, nats rohelust tahaks juurde, põõsaid ja värke aia äärde, et aeda ennast nii palju näha ei jääks. Hea külg on see, et vähemalt saab ise otsustada ja võib-olla näiteks tikripõõsaid ja muud toredat istutada, mida siin kellelgi muidu pole. Ja noh kanad!

      Kustuta