15 mai, 2016

Kleiditeemast veel...

Tegin kommentaaride põhjal väikest statistikat ja sain teada, et lugejate lemmik on tumesinine, teiseks tuli pitsiga must ja kolmandaks heleroosa. V-kaelusega must ei meeldinud peaaegu mitte kellelegi. Aga noh, just selle ma ostingi!

Lugu on tegelikult veidi keerulisem kui pealnäha paistab. Põhiküsimus on see, et kui pidulik see üritus ikkagi on ja milliseid kleite teised kannavad? Matt ütles, et suurt pidulikumaks ei anna minna ja mehed on smokingus. Mul turgatas esimese asjana pähe presidendi vastuvõtt ja see, kuidas alati leidub neid, kes kleidivalikuga kolinal puusse panevad. Kindlasti ei tohiks olla lahtiseid õlgu ja kingad peavad olema kinnised. Lisaks välistasin kõik mustrid ja kivikesed ning tahtsin, et kleit oleks ühevärviline. Ja noh, värviline. Aga näe, lõpuks meeldis hoopis must.

Üks väga oluline tegur on kultuuritaust - milliseid kleite siinkandis üldse eelistatakse. Ma olen näinud päris mitme kanadalase gümnaasiumi lõpetamise pilte ja need kleidid, mis nende peale vastu vaatasid, olid minu jaoks suures osas ikka kõvasti üle võlli. Enamikes poodides pakutav valik peegeldab sedasama üle võlli stiili. Ülikooli lõpetades kannavad nad siin ju ühesuguseid musti ürpe (no ei viitsi hetkel guugeldada, mis selle asja ametlik nimetus on), nii et seal enam särada ei anna. Näitlikustamiseks mõned pildid kohaliku ostu-müügi portaali hetkeseisu valikust lõpukleitide osas:


Arstiteaduskonna lõpetajatel on musta ürbi peal lisaks mingi punane riba, mille nime ma samuti ei tea ning hiljem kantakse punast salli (näiteks residentuuri infopäeval oli kõikidel arstidel, kes ettekannet tegid, riiete peal punane sall). 

Õhtune ball on aga hoopis teine tera. Ürp visatakse maha ja siis on küsimus, et kas kleidivalik on enam-vähem sama sätendav kui 18-aastasena või on toimunud areng rahunemise suunas. Ilmselgelt ei taha ma välja näha nagu üksik valge vares, aga lõppkokkuvõttes on must kleit õnneks vähemalt niipalju soliidne, et maitsetuna ei mõju. Neid Matt'i kursaõdesid, keda tean, ma õnneks litreid kandmas ette ei kujuta ning loodan, et ma pole ainus, kes lihtsamas stiilis valiku tegi.

Proovitud kleitidest lähemalt - heleroosal ja helesinisel oli hästi heast materjalist seelikuosa, mis mulle väga meeldis. Ülemise osaga oli aga mõlemal mingi kamm: roosa eeldas vähemalt F-korvi suuruses rindu (või siis nelja C-korvi: kaks ees ja kaks külgedel), mida mul kuskilt võtta ei olnud. Sinine jättis aga mulje, et rinnad pole veel arenema hakanudki (lisaks olin veidi mures, et võib-olla jäävad õlad ikkagi natuke liiga paljaks). 

Tumeroosa oli üks lemmikutest, mille ostmist tõsiselt kaalusin, aga polnud kindel, kas see mõjub piisavalt pidulikult. Väga ilus oli muidu.


Tumedate kleitide juures panite ehk tähele, et v-kaelusega sinine ja must on täpselt sama mudel, nende puhul tuli ainult värvi üle otsustada. Pitsiga must mõjub aga sellepärast nii naiselikult ja toob kõik vormid esile, et see on mulle kaks numbrit liiga suur. Väiksemat kahjuks polnud (valget oli, aga seda ma ei tahtnud). Lükkasin pildistamise ajaks kleidi tühja ülaosa käsivartega alla, mis jättis mulje lopsakast rinnapartiist, aga ilmselgelt ei saaks ma õhtu otsa käed külgedele surutult ringi kõndida, nii et see kleit jäi kahjuks poodi.


Sinise ja musta puhul sobisid kolm erinevat numbrit ja ainult musta oli sellises suuruses, mille pikkus lubaks natuke kontsa ka alla panna. Jäi siis see.

Matt ütles muideks, et tema lemmik on v-kaelusega must, aga mõlemad sinised olevat samuti väga kenad. Roosad millegipärast filtrit ei läbinud...

19 kommentaari:

  1. Kuule, sa tegid siis ju lugejatele natuke tünga kui küsisid lemmikut aga selga ajasid ka sobimatu numbriga asjad, mida reaalselt poleks niikuinii valida saanud :) Aga kuna lugejate suur favoriit oli sisine ning valituks osutus sama lõikega must siis võib ju öelda küll, et lugejate ja autori ja Matti maitsed klapivad :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Põhimõtteliselt win-win, jah :)

      Kustuta
  2. Mõtlesin alguses seda ka pakkuda aga sinine meeldis tooni poolest rohkem. Nüüd on veel ehted valida ;)

    VastaKustuta
  3. Haa! Ma alguses ei kommenteerinud, aga salamisi mõtlesin, et ise võtaks kohe selle V-kaelusega musta ja et ehk ikka oli see :)) Väga super minu meelest!

    VastaKustuta
  4. Mõlemad mustad olid väga kenad, aga eks päriselus tule vead paremini välja. Need teised lõpukleidid on küll rohkem mõeldud promi ehk lõpuballi jaoks, mis toimub tükk aega enne tegelikku lõpetamist. See on üks paras kulukas sündmus, alates piletist ja lõpetades soengu ning riietusega. Kui poiss su peole palub, siis mõni tuleb lausa limusiiniga järele :-) Oma laste kogemusest tean, et mitte kõik ei lähe ballile. Lõpetamine ise ehk lõputunnistuse kättesaamine kooli lõpus on nii ja naa. Trend on, et neid muste "ürpe" ei kantagi, sest kõigil pole selleks raha (üks tütardest lõpetas nii, et keegi ei kandnud, teisel olid umbes pooltel seljas). Jälle toetudes sellele, et oma silm on kuningas, siis nägin lõpetajaid viisakalt riides (mitte maani kleitides), aga ka tavalistes teksades... Mis tundus juba natuke kummaline.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Promi kleidid, jah. Seda ma siin mõtlengi, et kui nad gümnaasiumi lõpus selliseid kannavad, kas arstiteaduskonna lõpuball on samasuguse valikuga või veidi erinev. Aga mõlema lõpuaktuse jaoks, mis enne balli toimuvad, on Matt'i kursusel kohustus neid musti ürpe kanda, laenutus on $55 (selle eest saab siis mõlema päeva aktustel kasutada).

      Kustuta
  5. Anonüümne15/5/16 14:09

    Kas sa väga kahvatu ei jää selle mustaga, paistad nii luigena pildi peal:-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päriselus olen vist isegi nõks jumekam, aga eks peab nüüd päevitama hakkama :)

      Kustuta
    2. Ma panin teises valguses tehtud pildi juurde, seal pole nii sinakas-valge :)

      Kustuta
  6. Selle musta hõlsti nimi on talaar ja seda kannavad ka kohtunikud ja vaimulikud (viimastel on vist veidi teise lõikega). Õppuritel on selle juurde need mustad nelinurkse põhja ja sellelt rippuva tutiga mütsid. Kas nendel ka nime on, ma ei tea. Ja vahel ma olen näinud neid rüüsid filmides ka tumepunaseid, tumelillasid, rukkilillesiniseid, isegi meelespeasiniseid, eks see oleneb vist koolist.
    Puusse panna ühegagi neist sinu proovitud kleitidest ei anna, sest maitsetud ei olnud neist ükski. Ja kuigi siin sai öeldud lemmikud, siis polnud ka neil teistel häda midagi. Ainuke dilemma oligi koralli puhul, kus värv oli väga ilus, aga lõige natuke kotjas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa oled nagu kõndiv vikipeedia :)

      Kustuta
  7. Eks ma ole ka eluaeg teinud kõva tööd selle nimel :)

    VastaKustuta
  8. Anonüümne16/5/16 14:03

    Jäin targutamisega natuke hiljaks, aga mulle isiklikult meeldis just see valituks osutunud must. Kuigi muidu roosat ei salli, siiski pean tegema väikese järeleandmise - see tumeroosa kleit sobis sulle ikka imeliselt. Helesinise kleidi puhul meeldis värv, väga, lõige aga mitte.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tumeroosa oleks ideaalne suvisele sünnipäevapeole või pulma vms. Ma nüüd ootan, et äkki keegi abiellub, siis saaks hoobilt ühe kleidi juurde osta :)

      Kustuta
  9. Minu meelest oli ka tumeroosa kõige ilusam, nii kleit ise, kui sinu seljas (Y)

    VastaKustuta
  10. Vaat selle pildi peal on tõesti kenam :)

    VastaKustuta
  11. Paistab, et Nanaimosse minev praam läks koos meie armsa blogijaga appi metsatulekahjupiirkonda... (:O

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen ikka alles, lihtsalt polnud aega kirjutada :)

      Kustuta