08 mai, 2016

Lennujaam

Ärasõidu eelõhtul selgus, et olen kuulus! Istusin sõbrannadega kohvikus kui üks blogilugeja juurde astus ja tere ütles. Olevat tükk aega mõelnud, kas peaks tulema või mitte, sest võib-olla juhtub seda kogu aeg ja olen juba tüdinenud. Muidugi unustasin isegi nime küsida, nii et ei tea, kes mu uus sõber on, aga tore, et kohtusime! Loodetavasti polnud mul KÕIK hambavahed peeti ja kinoat täis (enamik vist olid), palun tea, et ma tegelikult ei käi igapäevaselt ringi peeditükid hamba vahel.

Öö veetsin Ülemiste hotellis ja minnes mõtlesin, et kohe täitsa naljakas hotellis eesti keeles asju ajada. Kohapeal selgus, et vene keelega oleks ilmselt paremini saanud. Alles öövahetusse oli üks kena eesti neiu pandud ja venekeelsed telesaated saalinurgast välja lülitatud. Muidu oli enam-vähem okei ja mis põhiline - lennujaama külje all.

Taksojuht, kes mu sealt peale korjas, et linna sõbrannade juurde viia, ei vastanud mu terele ega andnud millegagi märku, et sihtkohta kuulis või selle teatavaks võttis. See-eest rääkis poolel teel pikalt-laialt ühe imelikku häält tegeva auto kohta, et sellel on ilmselt piduriklotsid läbi ja niimoodi ei peaks ringi sõitma - ikka ära tuleks vahetada! Tore mees oli!

Hommikul kell viis sõin lennujaamas kartulisalatit ja kiluvõikut, maru hea oli (kraanivee asemel jõin seekord Eviani nagu üks korralik eestlane kunagi). Seal oli ka hästi kihvt suveniiripood, kus müüdi isegi kuuseehteid, kõigest muust mõeldavast ja mõeldamatust rääkimata (hapukapsad!). Kuna teadsin, et Frankfurtis tuleks veits üle viie tunni kogu seda träni kaasa vedada, ei hakanud midagi soetama. Olgu siis seekord selline omaenese kraami Kanadasse kolimise reis, turismiretke jätan järgmiseks korraks, mil Matt minuga ühineb (ja ühe tühja kohvri toob).

Ahjaa, kohver oli mul nii peenelt pakitud, et 400g jäi limiidist puudu. Jee!

Nüüd passin siin Frankfurtis ja kõik inimesed ümisevad! Ma ei saa aru, kas see on mingi moevärk või mis - lennujaamas ümisemine tuleks ära keelata!

Istusin kohvikusse, tellisin Kreeka salati. Salat koosnes 60% ulatuses oliividest ja ujus õlist. Fetajuustu tükid olid nii suured, et igaühega neist saanuks kellegai surnuks visata (kuhu need ümisejad nüüd kadusidki?) Maksis 15 eurot. Appi!

Õnneks võtsin Eestist nii palju meeldivaid emotsioone kaasa, et jätkub mitmeks kuuks!

8 kommentaari:

  1. Tsiteerides klassikuid:
    Matilde: "See on kuulsus, papa!"
    Vestmann: "Ah see ongi siis kuulsus?!"
    http://arhiiv.err.ee/seeria/pisuhand/lavastuslik/31


    ja:
    Novot nii, nüid "oled sina laulu sees ja mitte üks palumine sind sealt lahti es peasta!"
    Vbl sa ei tea, et meil on siin omad nö staarblogijad, nimesid ei hakka nimetama, kes "kirjandusest elutsevadki," nagu ütles papa Luts. Aga kõik see on üks suur bullshit. Oli tollal, ja on ka praegu - Lutsu iroonia on täiesti asjakohane.
    Muidugi, eks mina pole ilmselt mingi õige ütleja, sest kaua aega käisin ma kõikidest blogidest kaares ringi ja see sõnagi tundus keelel vastik. Praeguse seisuga tundub mulle, et kolm blogi on silmahakanutest ainult väärt lugemist (vabandus muidugi kõigi ülejäänud heade, intelligentsete blogijate ees - ja too eespoolnimetatu nende hulka igatahes ei kuulu).
    Üks oli keegi mees, kes sõitis läbi Aafrika džiibiga, tema reisikirja lugesin küll põnevusega, teine oli Kass Antsu blogi, mis kahjuks on vist hingusele läinud. Ja last but not least - sinu oma. Intelligentne jutt, hea huumorimeel ja süda õiges kohas - samuti ei ole sa suu peale kukkunud - need on asjad, mida ma inimese juures hindan. Lisaks korralik õigekiri, mis foorumites harrastatavat vaadates on ikka väga suur asi. Kümnepallisüsteemis saad sa minult igatahes esimesed sada punkti :)
    Ilmselt on siin teisigi, kes "on sinu viartuse ära tundnud" ja elavad sulle kaasa (aga loodetavasti mitte sinu elu - see kellegi teise elu elamine on sihuke kahtlane asi üldse). Nii et - Go girl, ja rõõmusta meid sagedamini oma toredate, humoorikate postitustega, mis pikitud Matt'i laheda muusikavalikuga :) (eks see sihuke väike emotsionaalne väljapressimine ole, juu nõu, aga loodetavasti annad andeks). Suur emadepäevakalli sulle ((((Anu))))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh-aitäh! Mul kohe hea meel, et meeldib! Kui Nanaimosse kolime, on ehk natuke rohkem kirjutada ka ja saan tihemini postitada miskit.

      Kustuta
  2. Kle praegu kuulsin, et Albertas on metsikud metsatulekahjud. Kirjuta, kuidas teitel seal on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on siin rahulik, aga FortMcMurray's algas see kõik metsatulekahjuga, mis tuule tõttu kiiresti levis ja nüüdseks on terve linn põhimõtteliselt üleni maha põlenud ja kõik inimesed evakueeritud. Kusjuures endiselt põleb ja vihma ei paista kusagilt. Väga kurb olukord.

      Kustuta
    2. Anonüümne10/5/16 07:32

      Muide mu mees just luges, et siiski 90% on linnast alles, kõik inimesed pääsesid....see pidi lausa ime olema :) Burnabyst

      Kustuta
    3. Ma kah ei tea, mis seis seal täpselt on, vaatasin just mingit kaarti, mis näitas kahjustuste suurust ja selle põhjal ei jäänud linnast väga palju järele. Aga see võis vabalt eksitav info olla.

      Kustuta
  3. Kas see Fort McMurray polnud mitte üks koht, mis sul, või õigemini Matt'il listis oli? No nädsa siis, olete veel lausa õnnejunnis - "pääsesite roosadest villastest pükstest" nagu Pipi Pikksukk :D

    VastaKustuta