30 mai, 2016

Ruumilisest mõtlemisest

Sel ajal kui mina Eestis olin, käis Matt Ikea's ja ostis peaaegu kogu nimekirjas olnud mööbli ära. Kuna magamistoa sisustus oli sel ajal soodushinnaga, otsustas külalistetuppa ka ühe kummuti võtta. Esialgses listis seda ei olnud, sest tahtsin voodi paika panna ja alles siis vaadata, mis nägu tuba jääb ning millist mööblit nõuab. Aga noh, tal polnud meeles. Võttis siis mingi. Mulle muidugi üldse ei meeldinud! Tahtsin pigem laia ja madalat, tema valis kitsa ja kõrge. Õnneks on meil mööbliteemalised arutelud suhteliselt rahumeelselt kulgenud ja otsustasime seegi kord ilma suurema draamata, et kummut läheb lihtsalt tagasi, no big deal.

Eile õhtul ütles Matt, et peab natukeseks kodust välja saama - lähme võtame vanemate juurest kummuti peale ja toome ühtlasi Ikea'st toolid ära. Kui pea tund aega hiljem kohale jõudsime, meenus, et tšekk jäi koju. Otse loomulikult! Aga hea küll, võtame ikkagi emalt suurema auto ja ostame vähemalt toolid. 

Muuhulgas valisime väiksemasse külalistetuppa voodi välja, aga kodu sisustamine on teatavasti nagu mitme peaga lohe - võtad ühe maha, kasvab kolm asemele. Kui voodi on olemas, on vaja madratsit. Kui madrats on olemas, on vaja tekke-patju. Ja linu. See ahel ei lõpegi ära!

Siis meenus, et meil endal on ka uut tekki vaja. Või no mis "meil meenus" - Matt küsis alustuseks üldse, et mis praegusel tekil viga on? Tal on hullult paks tekk ja väga soe korter. Magama jäädes on justkui okei, aga paar tundi hiljem ärkan läbimärjana ja otsin teki asemele lina. Ja nii iga öö! Matt seevastu lükkab teki läbi une maha ja magab ilma. Mul millegipärast pole võimet läbi une mõistlikke otsuseid vastu võtta.

Lõpuks oli kärusid kolm, sest lisaks kuuele toolile saime voodi, madratsi, kattemadratsi, kummuti, Matt'ile kontorimööbli, tekid-padjad-linad-klaasid-vaibad… Autoni jõudmise hetkeks olin valmis omaenese pea peale kihla vedama, et isegi pool sellest kraamist ei mahu autosse ära. Matt ütles, et see olevat teaduslikult tõestatud, et naiste ruumiline mõtlemine on meeste omast kehvem ja pani pool majatäit mööblit niimoodi autosse, et ühtegi sentimeetrit vaba ruumi küll ei jäänud, aga kõik mahtus ära ja ma ei pidanud isegi midagi sülle võtma. Hämmastav! Mul paistab selle ruumilise mõtlemisega tõesti veits halvasti olevat… 

12 kommentaari:

  1. Anonüümne30/5/16 08:48

    hehee, mul oleks vist umbes kolme autot vaja läinud :D

    VastaKustuta
  2. no katusele oleks ju ka saanud siduda :D
    aga väga osav tõesti

    VastaKustuta
  3. Anonüümne30/5/16 10:59

    Hea auto valik :) sinna mahub kõik ära!

    Pakkimis oskus supper :) oskab soolikad kõhtu õigesti pakkida, mis siis viga karpe autosse panna

    VastaKustuta
  4. Tõesti, mul korduvalt see tõestatud, et mees pakib kõvasti paremini kui mina, olgu selleks siis auto täis toppimine või toiduasjade külmkappi mahutamine.

    Kõige koomilisem on vast kord kui ta pakkis velgedel rehvid auto pagasnikusse ja ma pesulasse velgi pesema läksin. Vaatasin küll mismoodi ta paigutanud oli aga tagasi nii ei saanud, et kõik ära mahuks. Lõpuks helistasin mehele ja ta tuli töölt pesulasse, et rehvid uuesti pagasnikusse ära mahutada.

    VastaKustuta
  5. Ahh minge oma jutuga naistest nüüd kuu peale :P Mul on ülihea ruumiline mõtlemine ja pakin kõik ära alati tunduvalt paremini kui mehed. Mulle üleüldse meeldivad megalt kõik puzzletamise väljakutsed. Ei usu, et see on soopõhine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Paljud asjad tegelikult ikkagi on soopõhised, aga see ei tähenda muidugi, et kõigi naiste ruumiline mõtlemine meestega võrreldes kehvem oleks.

      Kustuta
  6. Anonüümne1/6/16 22:22

    Viimased 4 päeva ma suht muud ei teinudki, kui lugesin aint sinu blogi ja olin ilus (ok, vahepeal käisin muidugi tööl ka ja lapse sünnipäeva, aga see hetkel ei loe :D ) igatahes, alustasin päris algusest ja nüüd siis lõpuks (loe kahjuks) jõudsin siiani välja ja juba suht nutan, et pean endale JÄLLE mingi uue "hobi" leidma, millega aega seni sisustada, kuniks sult uus postitus tuleb:(

    VastaKustuta
  7. kirjuta kuidas teil nüüd neti sissesaamine jms lõbustused edenevad, mis uue maja kaasnevad

    VastaKustuta
  8. Meil on täpselt sama seis. Mees arvab, et autosse mahub vaid käru :D Mina suudan sinna pakkida veel kassi, kotid, lapsed ja vajadusel ka ämma :D

    VastaKustuta