03 august, 2016

Vanga ennustab

Lugesin täna hommikul Õhtulehest, et Vanga ennustuse järgi on Obama viimane president. Artikkel rääkis veel muustki ja andis muuhulgas täpsed aastaarvud, mis ajaks on moslemid Euroopa vallutanud, jäämassiivid ära sulanud ja teadlased organite kloonimise selgeks saanud. Edasi selgus, et 2130. aastaks õpivad inimesed tulnukate abiga vee all toime tulema ja osa tsivilisatsioonist kolibki ookeanisügavustesse elama… ee okei… ning aastaks 3797 (paluks mitte segamini ajada aastaga 3796 ega ka mitte aastaga 3798) on elu Maal surnud:


Ma saan aru küll, et kui juba Õhtulehte loed, ei tasu ootusi teaduslikus mõttes väga kõrgeks ajada, aga mulle meeldis, et Vanga on nii kõva statistikaga lagedale tulnud, et aastal 5078 on täpselt 40% inimestest universumi piiridest lahkumise vastu. Väike sektordiagramm oleks võinud kah kõrval olla, sest mind jäi ikkagi painama, et kui paljud ülejäänud 60% hulgast olid universumist lahkumise poolt ja kui paljud vastasid "ei oska öelda".


Ükspäev arutasime siin religiooniteemadel ja sellega on teatavasti nagu ennustamisega - tõe ja muinasjutu vahekord on pehmelt öeldes ebaselge. Küsimus oli siis selles, et pea iga religioon ütleb, et tuleb õiget jumalat kummardada, aga kust sa tead, milline neist õige on? 

Meil on sõprade paar, kes kumbki täiesti erinevat usku, aga mõlemad väga usklikud. Lapsi veel ei ole, aga kumbki tahab lapsed omas religioonis üles kasvatada. Asja teeb keeruliseks see, et pereringis ei saa äärmuslikuks minna ja otse välja öelda, et "issi jumal on väljamõeldis, ära teda kuula", sest varem või hiljem saabub hetk, kus laps küsib vastu, et mille järgi sa tead, et sinu jumal on päris ja issi jumal ei ole?

Jutt algas üldse sellest, et mõlemad on arstid ja naine olevat residentuuriprogrammide valiku ajal usinalt palvetanud (aga sai ikkagi kõige kaugema valiku, mis ta elu pea peale keeras). Kutt sai arstiteaduskonda sisse alles viiendal katsel, hoolimata sellest, et samuti palehigis palvetas. Matt, vana ateist, sai oma nr. 1 valiku Nanaimo… täitsa ilma palvetamata.

Matt siin mainis, et moslemitel (olid need moslemid?) on see värk, et mida rohkem "uskmatuid" end ära tappes kaasa suudad võtta, seda paremale tasemele paradiisis pääsed ja siis veel mingi värk, et kui palju imeilusaid neitsisid sind seal ootamas on. Moslemite jumal on ilmselgelt mees (miks nad alati mehed on, ah?), aga mul tekkis muuhulgas küsimus, et mida püha raamat naiste kohta ütleb ja kust nad võtavad igale tüübile mitukümmend neitsit? Burkadesse peidetud daamid ei näe üldse nii mässumeelsed välja, et nad karjakaupa kurja korda saadaks ja karistuseks orjalaagrisse peaks sattuma.

Ma pean seda religioonivärki ikka natuke lähemalt uurima hakkama...

6 kommentaari:

  1. Anonüümne3/8/16 22:04

    Mida kaugemale sellest religiooni värgist hoiad, seda lihtsam on elada!!!

    VastaKustuta
  2. Ma olen aru saanud, et üldtuntud koraan peab igasugust tapmist kõige suuremaks patuks. Need pommitajad ja muud äärmuslased on seda lihtsalt tõlgendanud endale sobivalt. Nii vanal ajal kirja pandud teksid on ju vanas keeles ja neid sõnu annab lugeda mitmel viisil. (Lugesin ühe eestlase raamatut, ta elab oma egiptlasest abikaasaga Egiptuses ja hakkas ka moslemiks. Selgitas tavainimese islamiusu hästi lahti.)
    Mina jumalat ei usu aga möönan, et mingi kõrgem jõud võib olemas olla küll. Ma usun karmat ja seda, et oma tegude eest saadakse palk ühel või teisel viisil.

    VastaKustuta
  3. Aga vot mina tahaks teada, mis diil selle viimase pildiga on, kus vanamees vaatab rida paljaid naisi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. no see ongi, et kujutleb, et on paradiisis ja nüüd pakutaksegi talle neid neitseid. ainult ühe asja nad unustavad ära, nimelt et ükski mees loomuldasa ei jõuaks sellisel kombel, kui ta just ahvipärdik pole (sellist juhtumit kirjeldati "10001 öös"). aga noh, metštat nje vredno, lol. paradiisis võib iga mees keppida nagut nugis - alati valmis nagut köster sõtta.

      Kustuta
    2. Anonüümne18/8/16 14:29

      No uskusid on muidugi palju, nii nagu on erinevaid inimesi. On olemas ainult 1 Jumal, teised on ebajumalad. Sellest räägib piibel, mis on ainuke kõige enam levinud raamat maailmas. Uuri piiblit ja küsi nõu. Mina usun piibli Jumalasse, kes saatis siia maailma oma ainsa Poja Jeesuse Kristuse, et lepitada maailma taas iseenesega. Usu teema võib tõesti tekitada ja tekitabki palju küsimusi. Aga selge on see, et kui on olemas õige RAHA, siis püütakse selle kõrvale sättida ka valeraha. Kui ma poleks Jumalat kogenud, poleks näinud imesid oma pere elus, poleks õnnelikus abielus juba 25a, poleks saanud imelisi palvevastuseid ja Jumala rahu ka kõige ekstreemsemates olukordades, siis ma KA EI USUKS. Jumala Poeg Jeesus Kristus on reaalne isik ja see, kes elas maa peal, kelle järgi arvatakse n.ö. meie aega ja kelle käes on meie kõigi tulevik. Piibel, milles Temast räägitakse on kõige enam tõlgitud ja kõige enam levinud raamat maailmas! Ma usun, sest ma tean ja seda kinnitavad miljonid inimesed üle kogu maailma. Elasin aasta aega Vancouveris, kus leidsime eest palju Jumalasse uskujaid, neid on igas linnas. Otsige ja te leiate!

      Kustuta