25 mai, 2017

Pikk nädalavahetus suvilas

Meil oli siin vahepeal jälle üks pikk nädalavahetus. Kanadas on igas kuus vähemalt üks. Nii palju pühasid on! Ja kui püha langeb nädalavahetusele, saab esmaspäeva vabaks. Enamik pühasid ei lange eriti kuskile, lihtsalt ongi alati esmaspäeviti.

Muideks, koolides on lisaks sellele veel "Pro-D Day" ehk õppetöö vaba päev, mil õpetajaid koolitatakse. Neid on ka vist iga kuu ja peaaegu alati reedeti. Või siis neljapäeval JA reedel. Meil siin ühes erivajadusega noorte koolis oli just kaks nädalat järjest nii neljapäeval ja reedel Pro-D, neist ühele järgnes veel esmaspäevane riigipüha ka. Pole paha. Sellise graafikuga oleks mulle endalegi meeldinud koolis käia.

Igatahes tekkis ports vaba aega ja mõtlesime vahelduseks suvilasse sõita. Nele ja Matej polnud seal veel käinud, kutsusime siis nemad ka kaasa. Esimese hooga ütlevad kõik, et appi, pea 6 tundi sõitu? Nii käbedalt jõuab kohale muidugi ainult siis kui eriti pikki peatuseid ei tee. Kes esimest korda lähevad, ei vea ilma peatusteta kuidagi välja, sest postkaardivaated ei lõpegi ära. Nii ilus on!

Pärast esimest pea kaht tundi sõitu (pluss 2h praam, ofkoors) tegime Whistleris minu tungival nõudmisel kiire kohvikupeatuse. Maikuine Whistler on alati tore - õues üle 20 kraadi sooja, aga inimesed kõnnivad külas suuskade ja lumelaudadega ringi, sest talispordihooaeg pole veel lõppenud (see vist oligi nüüd viimane nädal).

11 kommentaari:

  1. Kas see roheline on jälle selline mägijärv, kus supelda ei tohi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Supelda tohib, aga vesi on maru külm.

      Kustuta
    2. No praegu on muidugi külm. Kas neis vesi üldse suplemissoojuseni jõuab? Ja kuidas on teada, kas tohib või ei tohi?

      Kustuta
    3. Mägijärved on alati pigem külmad, aga ujuda neis võib. Ma ei ole kuskil hoiatavaid silte näinud ja ikka leidub neid, kes sisse hüppavad. Mõni on täiesti jääkülm, mõni on lihtsalt külmavõitu.

      Kustuta
  2. Ee, mismaalane Matej on ja kuidas ta tundub, st rahvuse põhjal?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Matej on Tsehhist, väga tore inimene on!

      Kustuta
  3. Aa, ma oleks vist ungarlaseks pakkunud :)

    VastaKustuta
  4. Ja mida tema eestlastest arvab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ta on ühega 6 aastat koos olnud, ma arvan, et meeldivad :)

      Kustuta
  5. Anonüümne28/5/17 22:01

    Oo, missugune ilus loodus igalpool ja kena suvila ka! Aga kuidas seda Matej nime hääldatakse?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina ütlen tavaliselt Matej, Nele hääldab minu meelest pigem (peaaegu) ilma e-ta. Välismaal elades tekib võõrapärasest nimest nagunii nii palju erinevaid hääldusvariante, et mingeid väikeseid erinevusi ei pane enam keegi tähele. Mina ise reageerin näiteks kah mingile viiele erinevale hääldusvariandile oma nimest, üldse pole enam vahet. Esimestel aastatel muuseas jubedalt häiris, et keegi ei oska nime hääldada.

      Kustuta