10 november, 2022

Samm korraga

Vanasti käis reisimine kuidagi lihtsamalt - ostsid pileti, astusid lennukile ja kohal. Isegi süüa anti ja puha.

Aasta lõpus lähen korra San Diegosse. Nende mõne nädala jooksul, mil mul piletid olemas on olnud, on mind juba korduvalt teavitatud, et lennuajad on muutunud. Siiani õnneks ainult 15 minuti piires, aga varasemast ma nagu ei mäleta, et need niimoodi kümme korda järjest vahetunud oleks...

Ükspäev tuli teade, et minu valitud istekoht on muutunud. Muutus akna alt vahekäiku, sisuliselt sain iseenda naabriks. Logisin jälle sisse, muutsin tagasi. Ei olnud kedagi teist mu kohal, koht täitsa saadaval. 

Matt'i õde tuleb detsembris lastega siia, sest mu äial on juubel. Osad inimesed teavad, teistele on üllatus. Salaja oleme plaaninud siin, kõik on õe tulemiste ja minemiste järgi reguleeritud. Ja siis sai ta kirja, et lennud on muutunud, aga mitte 15-minuti kaupa nagu mul, vaid nii, et nüüd oleks vahemaandumisel kahe tunni asemel kuuetunnine paus (üksi koos beebi ja kaheaastasega). Ühesõnaga ei sobi. Vaatame muid kuupäevi, aga iga variandiga on jama, et kas ei klapi siinsete plaanidega või sealsete graafikutega - ühesõnaga võimatu. Lõpuks muidugi kuidagi ikka saab, aga peavalu, noh.

Sõbrannaga otsisime San Diegosse majutust. Vanasti oli AirBnB hotellidega võrreldes odavam, nüüd on millegipärast nii, et AirBnB's peatumine oleks justkui mingi eriti luksuslik lahendus. Vähemalt hind on luksuslik. Perega reisides oleme tihtipeale AirBnB's olnud, sest lastega on mugavam, et magamistubasid on mitu ja vajadusel saab kööki kasutada jne. 

Aga tingimused on alati sellised, et tule taevas appi! Juba niigi krõbedale hinnale lisandub üks-teine-viies-kaheksas lisatasu, sealhulgas koristusteenus. Koristamine ei ole hinna sees, justkui oleks võimalik see vahele jätta! Kui just tahate järgmistele puhast põrandat ja triigitud linasid jätta, makske paar sotti juurde. Kui ei taha, siis ärge seda teenust lihtsalt võtke. Umbes nii.

Enamikel juhtudel pole ka köögi koristamine hinna sees. Ei ole rendi hinna sees ega koristamise hinna sees. Vähe sellest, et kõik pinnad-kapid-nõud peavad puhtad olema - ka nõudepesumasin peab olema tühjendatud. Mitte, et hommikul lahkudes sööd veel midagi ja jätad need üksikud nõud masinasse pesema. 

Viimases AirBnB`s, kus me olime, ootas kapi peal pikk juhis, et kuhu ja kuidas prügi käib. Iga prügikast asus köögi erinevas otsas. Esimesel päeval olin hästi püüdlik, muudkui voltisin paberit-pappi õhukeseks ja olin muidu tubli. Teisel päeval lugesin juhise lõpuni ja sain teada, et KÕIK need prügikastid tuleb lahkudes ka ise välja viia. 

Ehk ma maksan majutuse JA koristusteenuse eest, seejuures koristan köögi ISE ära ja viin veel prügi ka välja??? Ma olen muidu selline inimene, kes hotellitoast lahkudes isegi kommipaberit laokile ei jäta, kes austab võõrast pinda ja teiste tööd-vaeva, aga igal asjal on siiski piir.

Edaspidi ladusin kõik tekkinud prügi sirgjooneliselt kõige suuremasse prügikasti ja lahkudes oligi vaja ainult see üks kotitäis välja viia. Mitte viis erinevat viide erinevasse kohta.


Eelmine kord rääkisin oma mitte nii soojadest kooliaegsetest suhetest keemiaga. Elu on selles osas omad korrektuurid teinud, et igasugu reaalainetealaseid arutelusid tuleb meil tänu Matt'ile kodus pidevalt ette. Ja peab ütlema, et on kõvasti põnevam kui omal ajal koolitunnis.

Täna tõi ta näiteks karbikese kuiva jääd ja tegi Oscariga eksperimente. Pani natuke sooja vee sisse susisema ja viskas osa kindasse. See kinnas on praeguseks kaks korda suuremaks paisunud ja ootab kraanikausis lõhkemist. Püüan siin pingsalt meeles pidada, et sellele enne magamaminekut augu sisse lõikaksin, muidu ärkame keset ööd suurema läraka peale. Või äkki lõpetab ühel hetkel paisumise ära ja ei lõhkegi? 

Näe, inimene õpib, kuni elab. Täna on lootust jälle kriipsuvõrra targemaks saada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar