17 detsember, 2014

Piparkoogid

Eile hakkasime tubliks ja käisime trennis. Suht nüri rassimine oli, aga vahel on hea lihastele meelde tuletada, et nad olemas on. Ma pole tegelikult päris lõpuni kindel, et on, aga kuna korraks tuli tublidusetuhin, kujutasin ette, et äkki varsti hakkavad olema? Pole ju raske igal õhtul korra liftiga alla sõita ja kasvõi pool tunnikest lindil joosta?! Aga nagu juba mainisin, on lindil jooksmine üks nürimaid tegevusi üldse! Enamiku aega jõllitasin numbreid, mis liikusid täpselt sekundhaaval ja ääretult keeruline oli end jätkama motiveerida…

Õhtul magama jäädes otsustasin, et lähen hommikul uuesti - korraks hakkas tunduma, et olen nii usin, et võiksin vabalt kaks korda päevas trenni teha, pärast on ju alati nii hea olla! Võite ise arvata, mis sellest lõpuks sai… Vihjeks võin näidata, millega me pühapäeval tegelesime:


Taigna tegime ise ja glasuuri tegime kah ise. Seekord viisin dekoreerimise lausa nii kõrgele tasemele, et soetasin isegi kaks toiduvärvi! Tulemus oli veidi õudne oma kiiskavas neoonrüüs, aga maitse ikka hea ja terve kodu jõululõhna täis.

Ainult üks häda on nendega - kogu aeg peab sööma! Nii lihtne on endale öelda, et trenni saab ju ka homme minna. Isegi kaks korda võin minna - hommikul ja õhtul. Ainult, et need paganama piparkoogid on ju nii hommikul kui õhtul ikka veel siin... Nii ma siis sööngi hästi usinalt, et ruttu otsa saaks.

Isetegemise juures on muidugi see häda kah, et ma tean täpselt, millistes hobuseannustes kulus taigna valmistamiseks suhkrut ja võid. Jahust üldse ei räägi - küpsis on küpsis, igaüks teab, et see ainult jahust koosnebki. Ja glasuur on puhas suhkur! Hästi tore oli seda suurtes hunnikutes kaunistuseks peale plöristada, aga palju vähem tore kui see mul lõpuks kintsu peal lödiseb. Sest trenni ma ju täna jälle ei jõudnud! 

Teie tulevane rasvapall Anu.

4 kommentaari:

  1. Kuskil ökopoes looduslikke toiduvärve ei ole? Tuhmimad küll, aga öko!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma usun, et on ikka! Kui rohelise ja punase omavahel kokku segasin, tuli ka tegelikult juba täitsa kena tuhmivõitu lillakas-roosa toon, paarile piparkoogile jagus sedagi, aga see värv ei sobinud jällegi nende erksatega kokku, et saaks mitmevärviliselt kaunistada. Eks esimene vasikas läheb ikka aia taha :)

      Kustuta
  2. Pane natuke sidrunimahla glasuuri sisse, siis võib öelda, et on pisut tervislikum :-) Tegelikult on minu meelest glasuuri maitse nii palju parem!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen pannud, jah :) Muidu pole glasuuril üldse mingit maitset, lihtsalt magus.

      Kustuta