14 juuli, 2015

Plussid/miinused

Tulin töölt koju ja leidsin ukse tagant karbi mune. Väike asi, aga nii armas, tegi kohe tuju heaks! Mis veel uudist:

+ Kairi ja Iain jõudsid USA tripilt lõpuks tagasi
+ …ja tänu sellele ei ole ma enam ainus, kes absoluutselt piinlikke nalju teeb, sest Iain on kaks korda piinlikum. Inglise huumor, nad ütlevad
- Iain kolib reedel Inglismaale tagasi (kohutavalt kurb!)
+ Kairi jääb veel terveks aastaks
+ uue tööloa läbivaatamise keskmine aeg, mis immigratsiooni lehele oli märgitud, sai laupäeval täis
- kolm korda võite arvata, kas sain mingi vastuse? Loomulikult mitte!
+ mul on lõpuks ometi peegel, kuhu täissuuruses ära mahun. Elagu IKEA! Ei pea enam vannitoas üles-alla hüppama, et näha, kuidas riided kokku sobivad. Näe:


+ seni, kuni me Marii, Kairi ja Iainiga kanu vaatasime ja ühe ämbliku ära tapsime, kleepis Ermo mulle peeglid seina. Täiesti sirgelt sealjuures! Ma poleks ise neid elu sees nii hästi ritta saanud.
+ olen pärast kahekolmenädalast pausi uuesti aktiivsele lainele saanud ja paar korda jooksmas käinud. Loodetavasti ei käi kett kohe jälle maha.
+ Eesti sõbrad on kõik korraga jälle mu olemasolu avastanud, ma olen nii palju toredaid kirju saanud.
+ pererahva kass on mu lõpuks omaks võtnud. Ei jookse enam kabuhirmus aia alt välja kui mind näeb. Vajub mõnusalt külili ja laseb ennast silitada.
- suuuuur miinus on ikkagi see tööloa värk. Sest kui ma peaks mingil põhjusel eitava vastuse saama, tuleb kohe riigist lahkuda. Teoreetiliselt võin küll turistiviisaga tagasi tulla, aga sel juhul oleneb puhtalt piirivalvuri suvast, kas ta tahab mu tagasi lasta või mitte. Ja elamisloa saamine võib kes-teab-kui-kaua aega võtta, nii et turistiviisa ei oleks pikas perspektiivis nagunii eriti pädev lahendus. Agrrhhhh…
+ samas kui tööloa saan, on kõik mured mõneks ajaks murtud. Appi kui hea oleks vahelduseks veidi pingevabamalt elada. Ma ei jõua ära oodata! Pöidlad pihku!

5 kommentaari:

  1. Anonüümne14/7/15 09:05

    Kas Kustaviga laksid teie teed lahku? Pole temast kaua kuulnud:(

    VastaKustuta
  2. Anonüümne14/7/15 12:39

    Vabandust, kui otse kysisin. Kahju:( aga eks elu teeb omad keerdkaigud ja jarelikult on sind keegi sobivam ootamas:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on okei, tulebki otse küsida. Kui ma oma elust juba avalikult blogin, ei saa ju suuri saladusi nagunii olla.

      Kustuta
  3. Anonüümne15/7/15 03:08

    Hoian sulle ka tööloa saamise osas pöidlaid pihus :) Kui kellelgi su sõpradest on tutvusringkonnas mõni immigratsioonile spetsialiseerunud jurist, siis äkki tuleks kasuks temaga ka konsulteerida? Mul kolleegi elukaaslane sai oma elamisloa protsessi oluliselt juristi abil kiirendatud. Ja jurist oskab ka nõu anda kui sult näiteks ebaõiglastelt nõutakse lisatasusid.
    Maris

    VastaKustuta