04 märts, 2013

Tikutops

Kojulennuni jäänud päevad veedame Singapuris. Kõik on puhas ja värske, ei haisvat rentslit ega kärnaseid kasse. Vahelduseks täitsa meeldiv! Metroosse olid meie rõõmuks uued plakatid riputatud:


Ciaroni eestvõtmisel jõudsime järjekordsesse katusekohvikusse, kus tutvusime tema toredate sõpradega, et hiljem kambakesi Chinatown-i õhtusöögile jalutada. Toit on üks Singapuri tugevustest - valik on lõputu ja kvaliteet hea.

Malaisia kohta ei saanud just sama öelda - põhiliselt võis leida rohke rasvaga töödeldud kiirtoitu, lisaks klassikalist riis-nuudel-kana kooslust (enamasti mitte kuigi osava koka poolt valmistatuna). Salatist ja klaasist külmast valgest veinist sinna kõrvale ei tasunud unistadagi. Malaisia on ka praktiliselt alkoholivaba (Kuala Lumpur moodustab loomulikult erandi) - moslemiriik ikkagi.

Singapuris on seevastu olemas kõik, mida hing vähegi ihkab...

Kuna tahtsime heas piirkonnas peatuda, et kõik vajalik oleks läheduses, tuli panused teha odavaimale võimalusele - ühikatoaga hostelitele.

Aasias tähendab ühikaelu vähest ruumi, hunnikut narivoodeid, palavust, higi ja vahel ka sipelgaid-prussakaid... Hind on ainus pluss, mis sellise valikuga kaasneb. Singapur tundus aga turvaline koht, kus ühikakogemusega lõpuks käsi valgeks saada.

"Matchbox" on parajalt jahe, puhas ja lõhnav. Magamistuppa mahub ööbima 16 rändurit. Tundub hullumeelne? Õnneks on kõik külalised üksteisega tõeliselt arvestavad, magamistoas räägitakse sosinal isegi päeval, aga enamasti on seal täielik vaikus. Kuna voodid on ühes rivis, ei ole kedagi sinu "topsi" ka sisse piilumas.


Hostel pakub ööpäevaringset hommikusööki - olenemata kellaajast võib tee/kohvi kõrvale moosi või Nutellaga kaetud röstsaia krõbistada. Elutoas on lisaks muule ka kaks kiike. Väga mõnus!


Vannitubasid on terve rivi, keegi ei pea teiste järel ootama. Mõned mahtusid ka pildile:


Eestlasi on "Matchbox"-s varemgi peatunud, Tallinn oli juba kaardile märgitud. Lisasime omalt poolt Tartu, sest Pärnu poleks nii hästi mahtunud.


Tallinn-Tartu-Pärnu kuuluvad me plaani alates naistepäevast, seega soovitame kõigil sõpradel, kes meid veel enne Kanadasse lendamist näha tahavad, varakult märku anda, sest jääme ainult nädalaks. 

2 kommentaari:

  1. Ma pole nii vahvat hostelit varem näinud! Geniaalne! Selle pean ära teostama. Ja mulle ei ole see ainult onnide ehitamise nostalgia, vaid täpselt nii sai magatud ka lasteaia viimases rühmas. Igaühel oli oma tikutops. Aga ma poleks selle peale tulnud, et seda ideed ka hostelis ära kasutada. Ma olen nii vaimustatud praegu! :)
    Toredaid lende, naistepäeva ja Eestit! Tervitage ja kallistage kõiki meie poolt ka! Läheme vaatame samalajal teie tulevase kodulinna üle. P.s. Kui vähegi mahti saad, siis ära mu tellimust unusta. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Triin, teine samalaadne hostel on siin Adler (www.adlerhostel.com), sealt võid ka nii mõnegi idee saada ;)

      Kustuta