26 aprill, 2013

Akvaarium

Eile oli meie korterikaaslase sünnipäev. Hommikul küpsetasime talle brownie ehk maakeeli öelduna šokolaadikoogi ja kõrvale pakkusime cappuccino't. Marc'i vaimustab meie oskus koduste vahenditega piimavahtu valmistada. Tegelikult on see väga lihtne - piim tuleb mikrouunis soojaks teha, seejärel presskannu valada ja sõelaga üles-alla kloppida.

Pärast maiustamist jalutasin akvaariumisse. Vancouveri kesklinn on iga nurga alt omaette vaatamisväärsus. Kui muidu tehakse nalja, et tahaks elada metsa sees, mere ääres ja keset linna, siis palun - siin see just nii ongi! Mereranda on meie kodust 10 minutiline jalutuskäik (olenemata sellest, kummale poole minna, sest mõlemalt poolt tuleb vesi vastu), metsa umbes pooletunnine. Stanley park oma 400 hektariga annab vabalt metsa mõõdu välja! Väikese lisaboonusena on ka mäed kohe nurga taga. Muuseas - kuigi inimesed käivad tänaval juba lühikeste pükste ja plätudega, on suusahooaeg endiselt hoos. Küll viimast nädalat, aga siiski-siiski! Pole üldse paha, mis?

Kuigi akvaarim asub Stanley pargi alguses ja sinna peaks olema umbes 30-minutiline jalutuskäik, läks mul kokkuvõttes ikka maru kaua aega, sest iga mõne meetri tagant oli vaja jälle pilti teha. Ma ei kujuta ette, kas selle iluga on üldse võimalik harjuda? Kevad on siin muidu nagu Eestiski, nartsisside, tulpide ja sinililledega, ainus erinevus, et Vancouveris kestab see kõik oluliselt kauem. Juba kaks kuud on linn õitsenud ja lõppu ei paista tulevat.


Siinses akvaariumis elab umbes 6000 erinevat liiki, muuhulgas beluuga vaal, delfiinid, pingviinid, haid, konnad, maod, ahvid, linnud ja molluskid. Need viimased olid eriti muhedad:


Basseine sai ka altpoolt vaadata, delfiinide ligimeelitamiseks oli külastajatele jäetud pehme mängukala, mida nähes suuremad kohe ligi ujusid. Kui lapsi paistid nad suhteliselt külmaks jätvat - viskasid korra pilgu peale ja jooksid mängunurka tagasi - siis täiskasvanud hullusid täielikult! Üks naine unustas end akna äärde nii aktiivselt mängima, et kohati oli kohe tegemist, et tema varjust loomast pilti saada.


Beluuga polnud seevastu kohe üldse koostöövalmis ja kuigi tema nägemiseks olid palju uhkemad aknad ehitatud, paistis neist ainult vesi. Vaala ennast võis õues vaatamas käia.

5 kommentaari:

  1. Anonüümne27/4/13 08:45

    Selle shokolaadikoogiga tuleb mul ikka ja jälle meelde, kuidas me kunagi kooliajal sinu juures seda hapukoore-kakao kreemi tegime koguaeg ja kuidas ükskord meil kogused kuidagi sassi läksid ja tuli siuke tume paks ja mõru kört :D :D :D see ei lähe mul vist iial meelest :) H

    VastaKustuta
  2. Ilus :) Ootan huviga videot. Töö osas pole veel midagi selgunud? Täna juhtus nii, et sattusin ise ühele töövestlusele :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas vestlus läks? Tule siia vestlema parem!

      Kustuta
    2. Ma arvan, et läks hästi :) Eks varsti ole näha, kas tahetakse veel näha või suutsin esimese korraga ära tüüdata. Ma arvan, et ma juba oleks seal, kui pealik ennast töölt lahti võtaks ja sellega nõus oleks.

      Kustuta