08 jaanuar, 2014

Soolaleivapidu

Me oleme vahepeal tubliks hakanud ja tervelt kolm päeva järjest hommikuti ujumas käinud. Väga raske on laiskuseussile vabandusi leida kui bassein vaid liftisõidu kaugusel asub...

Uus kord näeb ette, et põõname, kuniks und jätkub (sest mina alustan tööpäevaga alles kella ühest), paneme plätud jalga ja longime basseini juurde. Nagu hotellis elaks! Siinsed naabrid on kas veel laisemad kui meie või siis käivad tööl, sest tavaliselt on kogu veemaailm ainult meie päralt. Soojendame end mullivannis, ujume veidi, kolime mõneks ajaks sauna ning algabki ring otsast peale... Ema ütles, et blogi lugedes jääb mulje, et meil on siin eriti mõnus elu... Ei saa kurta, jah!


Saunasid on kaks - tavaline ja aurukas. Auru lastakse ikka nii, et näha pole mitte midagi. Võib kogemata mõnele naabrile sülle istuda. Aga noh, nagu mainisin, pole ujumiskompleks just kuigi ülerahvastatud... Ja basseinivesi on kohe väga soe. 

Trennisaale on samuti kaks. Ühes rattad, stepperid ja võimlemispallid, teises jooksulindid ning kogu jõusaali atribuutika. Mõlemast avaneb vaade basseinile:


Samalt korruselt leiab piljardilaua ja kööginurgaga varustatud peosaali. See on siinsetes kõrghoonetes normiks - loogiline, et 30-korruse peale leidub piisavalt neid, kes sportida tahavad või nii suuri pidusid korraldavad, et külalised koju ära ei mahu. 

Mõtlesin, et teen kah peo - soolaleivapeo! Mina ei ole süüdi, et nii kaugel elate ja külla ei saa tulla! Nii et võtke nüüd vein ja pirukas näppu, hakkame ringkäiguga pihta. Alustuseks elutuba:


Pean igaks juhuks mainima, et need roosade nägudega poisid seal teleka kohal ei peegelda meie kunstimaitset. Ja teleka pani Kustav täpselt ühel korral käima, aga kurtis, et sealt olevat enneolematult õudset si...a tulnud, nii et edaspidi oleme hoidunud end traumeerimast. 

Rõdu on meil ka, ootame põnevusega kevadet, et saaks kohvitassiga õue minna. Ning elutoast pääseb magamistuppa:


Kanadas paistab olevat kombeks, et master bedroom'i juurde kuulub alati ka vannituba. Nii on meilgi neid kaks, väga mugav!

Köögi kõrval on kinnine rõdu. See on korteri kõige veidram koht, sest sisuliselt on tegemist lihtsalt ühe klaasist toaga, mille otstarve jääb pehmelt öeldes arusaamatuks. Üürikuulutusi vaadates pannakse nendesse uberikkudesse tavaliselt üks hiinlane elama. Meil hiinlast pole, on söögilaud:


Tegelikult jääb köögist vasakule veel üks (ilma aknata) tuba, mida panipaigana kasutada. Meie hoiame seal koristusvahendeid ja Kustavi tehnikajubinaid, pilti ei hakanud tegema.

Köögi taha jääb vannituba ja külaliste pesa:


Noh ja ongi kõik. Võite nüüd järgmise piruka võtta ja veini lõpuni juua. Ja tulge teinekord jälle külla!

4 kommentaari:

  1. Mulle meeldib nii külas käia, et saab pidzaamas olla ning ei pea oma kodust välja minema. Aitäh, et kutsusid! Ma tulen teinekord jälle!

    VastaKustuta
  2. No minul oli lihapirukas täitsa olemas, aga veini jätsin siiski vahele, sest see napsutamine on juba pikale veninud :(
    Tore oli mööda nii kenasti koristatud korteris pidus käia, aga see bassein teeb tõeliselt kadedaks.

    VastaKustuta
  3. Väga armas ringkäik. Ja kadedaks ajav kodu /heas môttes/.
    Te eriti tublid ja spordite:) Mônus:)

    VastaKustuta
  4. Mul nii kahju, et ei õnnestunud sinna külla tulla :)

    VastaKustuta