16 jaanuar, 2014

Tädi

Kuna mul on viisa jaoks endiselt police check'i vaja ja vahepeal möödunud päevad näitavad, et see ise mulle koju ei jaluta, tuli jälle sammud jaoskonna poole seada. Teel sinna juhtus keegi oma last mu tee pealt ära sikutama, öeldes talle: "Let this lady pass!" Eesti keeles on lady vaste TÄDI! Ikka päris suur vahe, kas olla lady või tädi... Veel parem tõlkenäide oleks mother in law vs ÄMM!

Jõudsin jaoskonda, täidetud ankeet näpus. Küsimusele, kellele nad seda informatsiooni jagada tohivad, jätsin esialgu vastamata. Viisat taotlen ju Kanada valitsuselt, aga kuna lahtrites nõuti aadressi, telefoninumbrit ja kontaktisikut, oli vastamine veidi keeruline. Pealegi pean paberi nagunii failina teele panema, füüsiline aadress on täiesti suva.

Neiu ütles kohe, et nii ei lähe, tühjaks ei saa jätta. Mina aga jalutasin hommikul täiesti juhuslikult mingist majast mööda, mille peale oli kirjutatud Goverment of Canada ning jätsin aadressi meelde - selle siis märkisingi. Mul pole mingit aimu, mis maja see tegelikult on, aga loodame, et valitsus. Indeksit muidugi ei teadnud, sellest tuli kohe hull probleem. Keeldusin guugeldamiseks koju minemast ja puhisesin seni, kuni tütarlaps lõpuks halastas. 

Edasi nõuti tõestust, et elan sellel aadressil, mille ankeedil koduks olen märkinud. Õnneks oli kaasas konto väljavõte ja kogu tõestamine seisnes kahes sekundis, kus neiu viskas sealsele aadressile hetkeks pilgu peale; paberit endale ei tahtnud, koopiat ei teinud. Konto väljavõttega on siin muideks selline lugu, et tahad või ei, aga see saadetakse igakuiselt koju. Kogu su rahaline seis ning tehingud peal ja täitsa tavapostiga tuleb. 

Lõpetuseks öeldi, et kui paber valmis saab, saadetakse mulle sellekohane e-kiri, aga kuna see võtvat kaua aega, võin jätta telefoninumbri, helistades saavat rutem...


Hiljem läksin juuksurisse. Juuksur uuris, et kust ma pärit olen - ahaa, Eestist... kus Eesti asub? Mina vastu, et Soomet tead? Jaa teab! Novot, Eesti on Soome naaber, asub lõuna pool.

Ajame juttu ja korraga küsib juuksur, et aga kuidas teil seal Soomes... bla-bla-bla. Noh suva, eks. Läheb veel natuke aega mööda ja tuleb uus geograafiline küsimus, et aga kas teil seal Oslos...

No mina ei tea, võib-olla jõuaksime mingile konsensusele, kust ma siis lõpuks pärinen? 

Aga lõikusest - juuksur küsis kohe, palju ma lühemaks tahan, näitasin näppudega umbes 3 cm. Et asi kindel oleks, kammis ühe salgu välja ja näitas juuste peal, et kas nii palju? Jaa. Et kas järku, eest lühemaks või muud sellist? Mina, et ei-ei, lihtsalt sirge lõige, kõik ühepikkuseks. Arutasime natuke ja otsustasime, et no kui, siis ainult sentimeeter või kaks eest lühemaks, lihtsalt et äär selline ümar jääks. Mõeldud-tehtud.

Kui nüüd kristalselt aus olla, sain ikka juba poole peal aru, et kuidagi liiga pikad jupid lähevad maha, aga mida sel hetkel enam parata on?! Ei kõnni ju minema, osa pead lühike, teine pikk!

Juhtus siis nii, et poolde selga ulatuvatest juustest sai peaaegu õlgadeni soeng. Kõige lühem järk, see mis varem tissidest allapoole ulatus ja ainult natu-natuke lühemaks pidi minema, on nüüd LÕUANI. Kui te arvate, et mu tissid asuvadki lõua all, siis... 


Kogu lõbu läks maksma kolm korda rohkem kui telefonis aega kokku leppides lubati... Et kui juba läks metsa, siis ikka täiega. Hoidsin tädisoengus pead uhkelt püsti, maksin ära ja kadusin.

5 kommentaari:

  1. Aga kus on pilt uuest uhkest soengust?

    VastaKustuta
  2. Julge naine oled, mina käiks niikaua metslasena ringi, kuniks Eestisse oma juuksuri juurde saan. Ma olen tal isegi keelanud enne mind ära surra, sest ma olen liiga laisk, et uut otsida.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne16/1/14 11:38

    Pilti! Pilti! Pilti! :) Niikuinii oled Sa armas, aga ma tean seda tunnet... nutt on kurgus ja käed rusikas... võib-olla isegi naeratasid juuksurile, enne, kui lahkusid.... Küll kasvavad tagasi! Seniks - kas teil mingit pidu ei ole tulemas, kus parukaid ja maske kanda saaks?
    AF.

    VastaKustuta
  4. Pilti paluks jah :) Mul on kohe selline tunne, et see 'tädisoeng' meenutab minu oma :D

    VastaKustuta
  5. Hahaa, Elis, sul on vähemalt heledad juuksed. Proovi kartulikooreks värvida ja siis õlgadeni lõigata :)

    Pilt tuleb kunagi hiljem, pesen enne kõik viimistlusvahendid ja lokid välja, mis ta mulle pähe võlus, et ma natuke inimlikum välja paistaks. Siis on ausam noh. Lühike ja ludu.

    VastaKustuta