23 jaanuar, 2015

Only in Canada

Eile oli toidupoes väga kanadalik situatsioon: jätsin käru vahekäigu äärde ja läksin eemalt midagi tooma. Tagasi tulles nägin, et üks vanainimene üritab oma käruga minu omast mööda manööverdada ja kuigi tal oli selleks kõvasti ruumi, oli endale pähe võtnud, et peab minu asjad eest ära nihutama. Kogu tegevus kukkus maru kohmakalt välja: lükkas kumbagi käru erinevas suunas ja ei olnud vist ise ka päris kindel, mida sellega saavutada tahab. Sirutasin käe ja tõmbasin käru ta teelt ära, mispeale heitis daam mulle sügava pilgu, mõõtes mind pealaest jalatallani ja…

(olin suht kindel, et nähvab miskit krõbedat, sest senine (Eesti) kogemus ei ole võõraste vanakestega toidupoes kokku põrgates küll midagi meeldivat toonud)

…küsis absoluutselt heatahtlikult: "Kust sinusugused ilusad pikad noored neiud tulevad?" Saate aru! Ma olin NII šokeeritud, et lihtsalt seisin ega suutnud tükk aega mitte midagi öelda. Pagana kanadalased! Et nad nii kenad peavad olema!

Hiljuti juhtusin nägema olukorda, kus paarike jooksis paar meetrit ülekäigurajast eemal üle tee. Rollerijuht, kes samal ajal pööret tegi, hüüdis neile, et püsigu ikka sebral! Paarikese meespool hõikas vastu: "Mis sa ütlesid?" Mina, tüüpiline ida-eurooplane, mõtlesin muidugi, et okou… nüüd läheb jamaks. Rollerijuht, kes nüüdseks juba foori taga passis, kordas öeldut ja lisas, et nii on turvalisem. Mees tänas teda (!) ja nentis, et on jah turvalisem, sorry about that! Viipasid teineteisele ja elu läks edasi. Kanada, noh!

8 kommentaari:

  1. Nii äge oleks, kui Eestis ka nii oleks :)

    VastaKustuta
  2. Ma hakkan ka nüüd nii käituma, keegi peab ju algust tegema. Viire tuled ka kampa? Et kui keegi kilomeetri kauguselt mulle ust lahti hoiab, siis ma tean, et see oled sina:D

    VastaKustuta
  3. No uste lahtihoidmisega pole ilmselt probleemi, küll aga see käruga manööverdamine kitsastes vahekäikudes. Või kui keegi sul oma käruga seljas elab kassajärjekorras. Sarkasmikool: kui keegi sulle käruga selga sõidab, siis äkki peaks pöörduma ja õhkama, et teil on nii ilusad silmad, äkki tulete veel ligemale, et ma neid paremini näeks ;P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ainus probleem on see, et ükskõik, mida ilusat Eestis sellises situatsioonis öelda, tõenäosus, et teine pool seda irooniana võtab, on ikka päris suur. Küll aga peaks proovima! Väike heategu igasse päeva :)

      Kustuta
  4. Paraku, nii see on jah, et ka kiitust es võeta tõe pähe, vaid hakatakse urgitsema, et mida ta sellega mõtles, misjaoks ta niiviisi üldse ütles, ja kui muud seletust ei leita, siis arvatakse, et küllap ta ikke laksu all oli.

    VastaKustuta
  5. Ma ootasin, et proua keerab ringi ja vabandab selle üle, kuidas ta sinu käru liigutas :)
    On ju väga kanadalik, et varbale astuja ja see, kellele varbale astuti üheaegselt vabandavad :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See oleks muidugi ka väga tüüpiline olnud :)

      Kustuta