18 aprill, 2015

Kolmas kodu Kanadas

Vot kui tore, et ma iga mõne aja tagant kolin - vähemalt saan teid jälle virtuaalsele soolaleivapeole kutsuda! Esimene Kanada kodu asus 14. korrusel ja sellest korterist üürisime tegelikult ainult ühte tuba. Teise kodu saamislugu oli mäletatavasti üsna absurdne, igal juhul sättisime end sisse 19. korrusel ja saime üleöö lausa kolme toa õnnelikeks omanikeks. Bassein oli ka! Kümmekond korda sai pooleteist aasta jooksul ujumaski käidud!

Kolmandat kodu otsides tahtsin kesklinnast välja, et tööle lähemal olla. Mis seal salata, eks odavam on ju ka! Ühtlasi ei vaja ma hetkel palju ruumi, sest olen teadmata ajani nagunii üksi. Nüüd ongi mul siis kesklinna lähedal selline väike armas pesa. Eriti privaatne, peab mainima - isegi värav on isiklik! Ja õues oma laud ja toolid, kuigi tegelikult võin kogu aeda kasutada. Pererahvaks on nii tüüpilised kanadalased kui üldse olla annab - rohkem sõbralikumaks ei saa minna. Ise elavad samas majas, minu peal (ja kõrval). Üleeile selgus üllatuslikult, et meil olevat aias hot tub (mis see eesti keeles on - kuum vann?). Peremees soovitas julgelt kasutusse võtta. Ainult kate tuleb maha lükata, vesi on aastaringselt kuum. 

Oravaid on siin hästi palju. Iga mõne aja tagant jalutab keegi ukse tagant mööda - kas koer, kass või orav. Hulkuvaid loomi pole Vancouveris üldse, nii et koer ja kass on loomulikult omad. Oravad on noh… kommunaalsed. Käivad teistes aedades ka. Täna hommikul üritas koiott kanade majja sisse murda, alguses vaatasin, et mingi rääbakavõitu koer, aga perenaine teadis kohe, et koiott. Skunke pole õnneks veel näinud. Kesklinnas oli see häda, et pidi alati jalge ette vaatama, sest skunk on nii ülbe tüüp, et tema juba naljalt eest ära ei astu (see-eest pritsib eriti räigelt haisvat vedelikku). Pesukarusid pole kah näinud, loodetavasti ilmuvad varsti välja. 

Aga kodu on muidu selline (emme, näe mul on tool!):


Ümbruskond on hästi tore. Väga vaikne! Päevasel ajal on vahel kanu kuulda (eriti vahetult pärast munemist), aga see on laias laastus kõik. Mõne maja kaugusel on suur park, kust avaneb väga äge vaade kesklinnale. Puud on nats ees, pean uurima, kas sellest annab hea pildi teha.

Viieminutilise jalutuse kaugusel on Trout Lake park, kus asub järv, mille ümber hommikuti jooksmas käin. Seal on tegelikult ka pesapalliväljakud, piknikualad ja Community Center (kus toimuvad erinevad trennid ja huviringid), aga mul polnud täna aega kogu ala läbi käia, et igast nurgast pilte saaks. Pargid on siin tihedas kasutuses, seal veedetakse väga palju aega. Ja muidugi on olemine hästi mugavaks tehtud, alati on korralikud tualetid olemas jne. 

Selles järves käiakse suvel ujumas ka. Isegi liivarand on olemas, lisaks viivad igalt poolt puhmaste vahelt teerajad veeni, et saaks suvalises kohas sisse sumatada. Oii, kuidas ma loodan, et ei pea siit suveks ära kolima...

6 kommentaari:

  1. Aga kus kanade pilt on? Nemad on ju selles loos ometigi väga erilisel ja tähtsal kohal! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tulevad-tulevad :) Ma pean nendega väikse sessiooni tegema enne!

      Kustuta
  2. Väga armas kodu ja koduümbrus!

    VastaKustuta
  3. hot tub on jacuzzi. No et väljas on 30 kraadi pakast ja sina istud kas üksi või sõbraga nagu keskajal suures kuumaveetõrres, limpsid smuutikest ja näpsid viinerikest. Kuigi mis mõte on pakasega või üldse külmaga õues kuumas vannis olla, vaat selle asja mõte jääb mulle hämaraks. Ehk et vaadet nautida - seda saaks ju ka turvaliselt klaasi tagant. Ja egas siis vannist tuppa ei teleporteeru, pead ju sealt vannist kord üles ja välja ka astuma. Nojah.
    Aga muidu on lahe. Ja kanad - kus need on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vancouveris ei lähe temperatuur alla nulli, ni et pakasest pole juttugi :) Kanadele peab eraldi postituse tegema, nii tähtsaid elukaid ei saa ometi toapiltidega ühte patta panna.

      Kustuta
  4. No aga mis on siis selle asja mõte, mitte ei võta taipu (küllap oled isegi neid pilte näinud, kus lumi maas ja istutakse rõõmsalt mitmekesi selles tuubis). Basseinis saaks ju samamoodi sotsialiseeruda, joogikesi libistada. Kas kena väikese basseini (isegi soojendusega) ehitamine on oluliselt kallim, kui sihuke riistapuu muretseda? Kõik ligunevad väikses tõrres, mis mullitab - et nagu kodune spaa minimõõdus? Sorri, jutustada võib sama hästi aiagrilli taga või diivanil, kellegagi koos samas kuumaveetõrres (hea küll, oma kallimaga ehk) ma küll liguneda ei taha ((:O

    VastaKustuta