23 november, 2015

Ainult kaks jalga

Õhkasin ükspäev, et tahaks sellist maja, kus oleks walk-in garderoob ja omaette vannitoaga master-bedroom. Matt naeris, et Kanadas on pea igas majas mõlemad, selles pole midagi erilist. Mu praegune "kapp" - IKEA stange - on muidu küll igati tubli, aga mahutab maru vähe. Tood uue kampsuni, pead vana ära viskama. Hästi tüütu, noh!

Magamistoast otse vannituppa saan praegu ka. Sest mul polegi rohkem tube! Muuseas, leidsin vanu postitusi sirvides, et olin umbes aasta aega tagasi kirjutanud: 


Näe, visualiseerimine töötab täiega! Mul ongi nüüd suur voodi ja pehme kass. Karvu ta ei aja, sest veedab suurema osa ajast õues ja seal on kasukat tarvis. Aknaga vannituba on täiesti olemas, tagahoovist ja vaarikapõõsastest rääkimata!

Aga kapp võiks suurem olla. Või noh, mis suurem… võiks lihtsalt olla, sest praegu põhimõtteliselt pole. Ja kuhu ma selle kõigega jõuda tahan - Matt'i sõbra vanemate majja! 

Reede õhtu oli üldse üsna omapärane. Matt arvas tund enne südaööd, et võiks kuskile sööma minna. Keset söömist selgus, et Drew ja Jen on väikse Jax'ga vanemate juures, istuvad õues mullivannis ja naudivad elu. Tulge ka! Nõks peale südaööd, onju. Ma ei võtnud alguses eriti tõsiselt, sest noh, hilja ja mina poleks oma pooleks lõigatud kanniga nagunii vanni saanud. 

Veits peale ühte jõudsime kohale. Kahe paiku lubas Jen pool kuningriiki sellele, kes talle juustuga makarone teeks. Mõningase mangumise tulemusel lubas Matt Kraft Dinner'i kokku visata (kiirsegu, mis keeva vee lisamisel juustumakaronid annab). Kahjuks selgus, et see on otsa saanud. Järgmisena hakati mingit müstilist juustusegu otsima, mida kah polnud. Vaene Jen nägi üha õnnetum ja näljasem välja, nii et otsustasin halastada ja talle lihtsalt normaalsetest toiduainetest juustumakaronid teha. Õnnelik vanaema, kes oli end vabatahtlikult titevalvesse pakkunud, andis röökiva Jax'i natukeseks meie kätte ja kaevas külmikust välja koore ja juustu. 

Koor oli rasvavaba! Nii palju siis normaalsetest toiduainetest... Küll aga sisaldas glükoosisiirupit, värvaineid, paksendajaid ja igasugu muud veidrat kraami. Noh, tervislikkuse huvides või nii. Kaste sai selle abil muidugi totaalselt magus, aga pärast rohke küüslaugu lisamist muutus enam-vähem söödavaks.

Vahepeal oli vanaema tite uuesti voodisse surunud ja kutsus mind oma kingi vaatama. Standardid tõusid hoobilt mitme pügala võrra, sest samal ajal kui mina walk-in kapist unistan, on tal kingadele oma TUBA!!!


Kokku olevat umbes 350 paari, aga riiuleid peab juurde ehitama, sest praegu ei mahu kõiki välja panema. Matt vangutas pead ja ütles eht-mehelikult, et palju neid kingi ikka vaja on - sul on ju ainult kaks jalga!

Kuskil pool kuus hommikul kui mina olin juba paar tundi sooja teki sees keras Matt'i süles diivanil maganud, said poisid lõpuks ilmaasjad läbi arutatud ja otsustasid, et nüüd võib õhtu lõpetatuks lugeda. Mis tähendas seda, et tuli kõndida üle härmas muru naabermajja, kus elavad Matt'i vanemad (kel polnud me üllatusvisiidist õrna aimugi). Ehmatasime nad kangeks, valisime kolmest külalistetoast suurima ja ärkasime järgmisel päeval kella ühe paiku. Ahjaa, külalistetoal oli muidugi kah walk-in garderoob. Aknaga!

Köögis selgus, et ka vanemad olid alles ärganud ja me polnud hommikusöögile sugugi hiljaks jäänud. Krõbe peekon tõsteti ahjust välja, isa pistis igaühele aurava kohvitassi nina alla ja kuniks Matt mune praadis, sõin pool pakki šokolaadikomme ära. Siuke laupäev siis. Palju teil muidu kingi on?

10 kommentaari:

  1. Selline kingariiul võiks endalgi olla:)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne23/11/15 09:07

    See oleks vist natuke LIIGA palju kingi, kui mul neid nii palju oleks :)
    Walk-in garderoob meeldiks mullegi, vähemalt saaksin ma kõik oma pluusid jt riputatavad riided riidepuudele panna ning ülejäänu tavaari korralikult voldituna sahtlitesse-riiulitele asetada. Hetkel kaeva nagu riideid nagu kivisütt :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kusjuures mulle meeldiks KÕIK asjad riidepuudele panna, t-särgid ka. Palju parem ülevaade oleks ja asjad ei läheks kortsu.

      Kustuta
  3. Peaks lapse välja viskama, siis saaks vähemalt saabastele-kingadele ja üleriietele korraliku garderoobi :P Aga no hetkel läheb veel 8-11 aastat aega, sõltub kuhu linna ülikooli minnakse.
    Mul ei ole eriti palju kingi .... aga tänu sellele, et osad on esikus, osad kusagil kapis, osad magamistoas ja osad pööningul karpides, ei leia ma kunagi midagi üles ja nii ongi mõned kingad ostetud seetõttu, et eelmisi üles ei leia.

    VastaKustuta
  4. haha, kingaküsimusele vastuseks - kui ma lõpuks sügisel endale meeldivad saapad leidsin, läksid mul muidugi kohe samal päeval kingad katki. elukaaslane nentis kaastundlikult, et "noh, nüüd sul on ikka ainult üks paar jalanõusid" :)
    ok, tegelikult on ikka natuke rohkem. jooksutossud ja plätud ja suusasaapad ja no midagi veel. et äkki isegi 10 paari tuleb ära :D mis ei tähenda, et mulle see tore kingatuba ei meeldiks :)

    VastaKustuta
  5. Ooooh, vot kus on alles kingi. Ma vist isegi nii palju ei tahaks neid, hakkaks kingadest kahju ju, mõtle, mõni saab ainult korra aastas kapist välja, ehk mitte sedagi.
    Kõiki jalatseid kokku on mul ehk 30 paari, aga selle trikiga, et pooled on siin Bukarestis ja pooled Eestis :) Eestisse minnes ongi alati põnev siis, vahepeal ju unustan ära, mis mind seal ootavad.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on ka pooled Eestis, aga ainult sellepärast, et tulin ainult aastaks Kanadasse ja pole viimase kolme aasta jooksul koju tagasi jõudnud :) Kevadel plaanin vanadele ja uutele kingadele taasühinemise ürituse teha!

      Kustuta
  6. Anonüümne23/11/15 12:43

    Rohkem kui 350 paari kingi, ja kindlasti pole ta ainuke selline.... Nii nad meie Ferdinandi, vabandust, helesinise maakerakese lõpuks ära tapsid.

    VastaKustuta
  7. Anonüümne23/11/15 13:22

    Mul on kokku 12 paari jalatseid, võiks vähem olla, sest esikus on jalatsikapp ja nii tore oleks kui kõik sinna sisse mahuks. Aga ei mahu :(

    VastaKustuta
  8. Stiletod... mmmm :) Eriti need roosad, ja siis need kohe roosade peal beežid platvormtallaga :)

    VastaKustuta