19 märts, 2014

Päikeseline Portland

Portland on väga maitsekas, värviline ja mõnusa atmosfääriga linn, täis vintage poekesi ja hubaseid kohvikuid. Nagu Ameerikas kombeks, on see väga loogiliselt üles ehitatud: tänavad moodustavad ruudustiku, ühtpidi jooksevad üha suurenevate numbritega tähistatud avenüüd ja teistpidi nendega ristuvad tänavad. Nagu sellest veel vähe oleks, leiab siit linnaosa - Alphabet District - kus tänavanimed tähestikulises järjestuses: Alder, Burnside, Couch, Davis, Everett, Flanders, Glisan jne... Eksimine on täiesti välistatud!

Muide, terves maailmas ei leidu kohta, kus oleks nii palju õlletehaseid kui siin, tervelt 53! Enamik neist küll üsna pisikesed - pea igal pubil oma tootmisüksus. Portlandi peetakse ka parimat tänavatoitu pakkuvaks linnaks, valik on lõputu ja võin kinnitada, et ka väga maitsev!

Vaatamata tihedatele päevadele, mis pakkusid nii silmailu kui avastamisrõõmu, ei ole Portland end meie jaoks veel kaugeltki mitte ammendanud. Linn on lihtsalt lummav - nii erinäoline ja mõnus. Selline koht, kus tahaks lõputult mööda suvalisi tänavaid jalutada. Neis värvilistes majades ja päikese käes peesitavates kassides on midagi väga romantilist!

Hoian seekord jutu arvelt kokku ja jagan hoopis pilte. Valikut oli väga raske teha, aga kõik sada ju üles ei mahu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar