02 aprill, 2015

Sõbralik pervert

Mul on uus kodu! Täna hommikul tulin kohe pärast ärkamist siia, et jõuaks enne tööleminekut asjad lahti pakkida. Päike paistis aknast sisse ja kanad tegid eemal hästi rahulikult "kuuuaaaaak-kuaaaaaaak". Nii tore!

Nüüd hakkab vähehaaval selguma, mida mul vaja on - teki juba ostsin, prügikasti näiteks veel pole. Esimese hooga loopisin kogu sodi paberkotti, aga õhtul tuli meelde, et sorteerida tuleb ju! Tekitasin siis kaks eraldi kompsu - prügi läks kilekotti ja paber läks paberkotti.

Orgaanilised jäätmed pannakse samuti eraldi, kõikidel on kodus väike roheline kaanega ämber, mida saab õues olevasse konteinerisse tühjendada. Ka pakendid käivad eraldi kasti. Taaskasutatav kraam viiakse kord nädalas ära, prügi iga kahe nädala tagant. Äraveo päeval on kõik tagatänavad täpselt ühesuguseid konteinereid täis. Ma peaks sellest mõnikord pilti tegema. Tagatänavatest endist veel eriti, Eestis sellist asja ju ei eksisteeri.

Muuseas, prügivedu on Vancouveris kõigile tasuta. Või noh, õigemini maamaksu sisse arvestatud. Veega on sama lugu.


Omanikud olid mulle ühte toanurka jätnud portsu erinevaid lampe, seinakellasid ja pilte. Valisin siis ühtteist välja, ülejäänu viidi kolikambrisse tagasi. Puuduseid paistab esialgu olevat ainult üks - jahedavõitu on. Laes on augud, kust puhub sooja, aga see süsteem ei funka kuigi efektiivselt, sest soe üritab ju üles pressida. Köögis ja vannitoas on põrandaküte, mille lülitasin nüüd sisse ja sättisin maksimumi peale. Eks näis, kas hommikuks olen kringliks külmunud või on tuba soojemaks läinud. Omanik ütles, et tal on õliradikas, võib selle tuua kui mul jahe on.

Keset asjade lahtipakkimist koputas uksele naaber, kes olevat märganud, et kolin, ja tuli end tutvustama. Ahah, kena siis. Pool tundi hiljem koputas jälle, küsis, kas ma lõunat olen juba söönud? Õnneks hakkasin just tööle minema, nii et laveerisin viisakalt ära. Ise mõtlesin, et siin on kaks varianti - ta on kas tüüpiline sõbralik kanadalane... või siis mingi pervert. Õhtul küsisin omaniku käest, kes naeris ja lohutas, et tüüp olevat igati ohutu ja väga soe ning abivalmis inimene. Ainus häda, et viimased 12 aastat, mis ta siin on elanud, paistab pideval pruudiotsingul olevat. Huu! No kui sa 12 aastat järjest pruuti otsid ja üldse ei õnnestu, peab sinuga ikka midagi nats valesti olema…

Õhtul käisin poes, sest mul pole kunagi varem nii suurt külmikut olnud ja väga imelik oli seal ainult ühte moosipurki hoida. Jalutasin riiulite vahel ringi ja nuputasin, mida võtta. Otsustasin, et hommikuks võiks teha omletti. Ahsoo, mul pole ju panni. Hea küll, keedumuna siis. Pott ju on, isegi kaks! Siis tuli meelde, et pliit töötab gaasiga ja mul pole õrna aimugi, kuidas seda sisse lülitada. Ja hästi ei julge ka. Võtsin siis igaks juhuks jogurtit ja banaani.

Õhtul selgus, et see pole mingi vanaema stiilis riistapuu, kus kõigepealt tuleb balloonil nuppu keerata, seejärel pliit sisse lülitada, teise käega põlevat tikku hoides ja püüdes mitte näppe ära kõrvetada. Siinsel pliidil tuleb ainult nuppu keerata, kõik muu on automaatne. Paistab, et nälga ei jää! Omanik polnud sellistest gaasipliitidest kuulnudki, mida tikuga tuleb läita…

Aga põrandasoojendus on mõnus, vaikselt hakkab juba toimima. Susse oleks ikkagi vaja.

4 kommentaari:

  1. Kuidas siis nüüd asjade seis on? Vaikus siin, kas said korda ja sebid elamist sisse seadma (milleks jõudu, jaksu ja häid ideid), või deporteeriti tapiga kodumaile tagasi? Knock on wood..., see kõlab ilusamini kui et sülita kolm korda üle õla :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eip, õnneks ikka veel Kanadas. Kuigi iga e-mail'i peale saan esimese hooga shoki, sest mõne nädala jooksul on oodata sellist kirja, mis mu siit välja saadab. Kodu on tore, peakski natuke blogima jälle, vahepeal pole üldse mahti olnud.

      Kustuta
  2. Anonüümne7/4/15 20:30

    Ja paluks uue kodu pilte ka :)
    Maris

    VastaKustuta