08 aprill, 2015

Talvine roadtrip

Nädal aega uues kodus ja endiselt rahul. Tuba on nüüd lõpuks soe ja uusi puudusi pole õnneks avastanud. Heade külgede osas tahaks välja tuua, et mul on väga palju pistikuid - igas seinas kaks kahelist. Maru mugav lampe ja laadijaid ühendada! Väikesed rõõmud, noh!

Pererahvas on hästi sõbralik, kahtlase naabriga olen õnneks ainult ühe korra veel kokku põrganud (kui ta ootamatult mu köögiakna taha ilmus nii, et terve aken oli nägu täis - huu). Kanad on super! Iga päev käin enne tööleminekut nende juurest läbi. Pole stressimaandavamat vaatepilti kui täielikus rahus sibliv kana (jaa, ma tean, et olen veits imelik!).

Eile nägin kassi ka. Tegin ruttu ukse lahti, sest mu fantaasias saime ikka kohe sõpradeks. Reaalsus polnud üldse nii roosa, kõuts viskas mulle ülbe üleõla-pilgu ja põgenes aia vahelt välja. Mis mõttes ta ei taha minu sõber olla? Täna lidus koer mööda aega ringi. Issand, see koer on täielik nuntsik! Aga ma olin alles pidžaamas ja ei viitsinud õueminekuks viisakamaid kehakatteid otsida, nii et koeraga pole kah veel sõbraks saanud. Kuigi tema nägi selles osas üsna kõvasti lootustandvam välja kui kass.


Olin nädalavahetuseks rea plaane teinud, aga viimasel hetkel teatas Matt, et läheb sõpradega maamajja ja kui tahan, võin ühineda. Kuna kõnealune maja asub Vancouverist 6-tunnise sõidu kaugusel, andis see hea võimaluse ümbrust näha ja Kanada loodus teatavasti juba pettumust ei valmista. Vahemaad on siin metsikud! Sama ajaga võiks Eestile mitu tiiru peale teha, aga siin lähed lihtsalt suvilasse. Ja riik ise on muidugi nii suur, et kaardi peal näeb kõnealune distants välja nagu linnusitt, isegi õiget kriipsu ei anna välja. 

Ja muidugi on sellises majakeses absoluutselt kõik mugavused pesumasina, kuivati ja põrandakütteni välja. Kanada, noh! Aga sauna pole. Eestis oleks järve kaldal asuvas suvekodus kindla peale saun. Iseasi, kas maja ennast oleks, kuid saun ei saaks mingil juhul puududa. Saun ja välipeldik.

Mina tahtsin näha loodust ja karusid. Loodust oli nii et tapab, karusid ei ühtegi. Ainult kitsed. Vähemalt ilmaga vedas nii palju kui üldse võimalik! Katkematu päikesepaiste! Kohapeal muidugi ikka täitsa talv veel, järv jääs ja hanged ukse ees. Õnneks juba kevadeks muutuv talv - teed hakkasid poriseks muutuma ja vesi vulises. Vancouveris ei eksisteeri sellist mõistet nagu pori (ega lumi, ega jää), nii et vahelduseks päris tore. 

Iga kord kui keegi küsib, kuhukanti Kanadas elama asuda, rõhutan, et ümbrus on tegelikult nii oluline! Fakt, et võid töölt vabaks küsimata ja lennukipileteid ostmata suvalise nädalavahetusega sellise reisi teha, on hindamatu. Nii palju postkaardi-loodust kui BC-s, ei ole kuskil mujal Kanadas.

1 kommentaar:

  1. Tõeliselt fäntästikk! Eriti see autoga pilt on sihuke mõnusõudne natuke.
    Üks nipp kassi äravõrgutamiseks. Otsi mingi pika varrega mänguasi, suletutt või kasvõi paberinutsak, hea kui veel krabiseb ka veidi, ning liiguta seda nii, et ta näeb ja kuuleb. Ise vaata hoolega mujale, eriti siis, kui kass on juba su nutsakut näinud. Silmanurgast võid piiluda, aga otse ei tohi. Kass ise kontrollib sind täpselt samamoodi. Vahepeal võid ukse või põõsa varju tagasi tõmbuda, aga ainult paariks sekundiks, siis torka mänguasi uuesti välja ja mängi sellega nagu iseenda jaoks. Kui sa oled umbes 10 korda (uudishimulikuma kassi puhul ka vähem kordi) seda "professor Pinsky kadumisetrikki" harrastanud, siis võid kindel olla, et loom on huvitatud ja enam sind põlglikult ei vaata. Sellist käitumist võid mitu korda teha, mänguasjad võivad ka erinevad olla, peaasi, et veidi kõhisevad-krõbisevad, siis on huvitatus suurem. Varsti tuleb ta juba ligemale, ja kui sabaots õige pisut liigub, siis saad aru, kui huviline ta tegelikult on. Siis võidakse juba ka käpp välja sirutada ja ise mänguasja püüda. Kohutavalt kannatlik peab olema ja äkilisi liigutusi ei tohi teha ja silmsidet kauemaks kui kaks sekundit tuleb vältida.
    Võib muidugi ka olla, et kõuts on liiga blaseerunud või liiga metsik, et teda sinu "kellad ja viled" ei morjenda, aga proovida siiski tasub. Egas ilmaasjata pole välja mõeldud väljend: uudishimu tappis kassi. Loomad on kohutavalt uudishimulikud, mida intelligentsem, seda uudishimulikum, ja see neile viimaks "saatuslikuks" saabki.
    Kui sa juba saad talle pai teha (st tuleb nii ligidale), siis peab seegi esialgu põgus olema, ja ole ka valmis selleks, et peale 1-2 paid võib kõuts sind äkiliselt hammustada, neil on vahel sinatne komme. Ka siis tuleb rahulikuks jääda ja teda noomida, mitte röökides jooksu panna. Seilasime, teame :) Ai, mulle meeldib loomi võrgutada, siuke Väikese Printsi Sündroom :)
    Ms, kanu peaks olema oluliselt lihtsam võrgutada, paku lihtsalt nämmi ja klodista neile vastu XD

    VastaKustuta