18 august, 2015

Vürtsikilu-kilu-kilu

Ahh, ma sain emmelt paki! Homme hommikuks on tatrahelbe puder, ma ei jõua ära oodata! Lõunaks oli pakk küüslauguleibasid ja pakk mündimandleid (läheb häbeneb korraks). Kusjuures nädalavahetusel sai nii palju maiustatud, et tänasest lubasin uut elu alustada. Esimesed paar tundi tuligi väga hästi välja, käisin jooksmas ja sõin tervisliku hommikusöögi, aga noh, siis sain paki kätte ja…

Eesti toiduga on viimasel ajal üldse hästi läinud. Marii ja Ermo pakkusid ükspäev näiteks vürtsikiluvõileibu. Täiskomplekt oli - leib tehti ise, muna käis peale ja natuke rohelist sibulat ka. Marii tuletas meelde, et kiluvõikude kõrvale sobib hästi piimasupp. See komplekt on tõenäoliselt keskmise kanadalase jaoks tõeline õudusunenägu - vürtsikilu ja piimasupp. Hullemaks annaks minna ainult siis kui magustoiduks oleks kissell. Neil ei eksisteeri selle jaoks isegi vastavat sõna! Vürtsikilu ja piimasupi jaoks ilmselt ka mitte.

Suu jookseb vett nüüd...

9 kommentaari:

  1. Minu mehe jaoks on pubert õudusunenägu. Mu mees on sakslane:-). Kisselli fenomenist ei saa ta ka aru..:-)

    VastaKustuta
  2. No klassikaline baltisaksa toit on ju mannavaht, kas ta sedagi ei söö?

    VastaKustuta
  3. Anonüümne18/8/15 17:58

    Oooo nämm nämm kus tuli isu neid leivakesi krõbistada :D ostsin samuti Eestist neid kaasa , nii head!

    VastaKustuta
  4. Eestlastel on tegelikult väga lai magustoitude valik. Poest polnud ju vanasti midagi saada, tuli loominguline olla. Välismaalastele tunduksid vist enamik kummalised… Lisaks eelpoolmainitutele veel karamellkissell, leivasupp (hapukoorega!), saiavorm. Bubert oli üks mu lemmikutest! Ja mannavaht kui see värskelt valmis sai ja kergelt vahune/kohev oli.

    VastaKustuta
  5. Lumepallisupp :) Kama! Rukkijahuvaht (nagu mannavaht, aga rukkijahust, manna asemel vahelduseks). Tarretis! Jummel, kuidas me lastena tarretist armastasime.

    VastaKustuta
  6. Ma pole lumepallisuppi kunagi maitsnud :)

    VastaKustuta
  7. Novot, kuna sa oled, nagu mulle tundub, kokkamises üpris kibe käsi, siis nüüd austav seitseaastaku ülesanne sulle: igal pühapäeval pakud kanada sõpradele eesti magustoite XD XD XD

    VastaKustuta
  8. Riisilumi on ka üks vaieldamatu lemmik! Lumepallisuppi on väga lihtne teha, googelda ja proovi kindlasti järele!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Misasi on riisilumi? Riis vahukoorega segatult?

      Kustuta