23 aprill, 2014

Elu on lill

Paar nädalat tagasi saatsin ülemusele pildi oma mahakooruva nahaga elutoa diivanist ja küsisin hästi vargsi, kas oleks võimalik uus saada? Et kas tuleks kõne alla... Noh, kunagi?! Ülemus vastas, et tal on äärmiselt kahju, et keegi pole teda juba varem diivani sellisest seisust teavitanud (ise ta käib majades haruharva) ja et ta tellib meile otsekohe uue. Täna oli tähtsate ninadega koosolek ja muuhulgas teatati, et nad lasevad terve mu maja seest üle värvida, nii et mingu ma meelepäraseid toone valima. Teiseks uuriti, et mida ma veel juurde tahaks? Mööblit? Maale? Tehnikat? Vaipu?

Kurtsin siis, et ükskõik kuidas ma etteantud eelarvet ka ei laristaks, kogu aeg jääb raha üle! Kui uus värv seinas ja diivanid kohal, tahaks muidugi pilte ja vaipu ja muud träni, aga ma saan selle vabalt ka olemasolevast rahast ostetud, mis ta ikka niisama seisab. Öeldi, et ei-ei, selle jaoks anname ikka lisa. Saada optimaalne eelarve kui palju iga asja jaoks umbes kulub, kanname raha üle ja võid šoppama minna.

Lausa lust on niimoodi tööd teha, et vahendid on alati kõige väiksem probleem! Lihtsalt mine ja osta, mida tahad. Kuna mul on siin ka aed, olen viimaste nädalate jooksul kõvasti seemneid ja taimi kokku varunud. Alguses puistasin neid mingi süsteemi järgi mulda, aga ühel hetkel läks juba segamini, et kuhu miski sai ja lõppkokkuvõttes hakkab siin ilmselt paras Tootsi peenar olema. Väikese salatiaia tegin kah, sibulapealsed on juba päris pikad, muud asjad kasvavad natuke aeglasemalt. Põnev on jälgida küll.

Aia juures on kõige mõnusam see, et tüütumad tööd teeb ära vastav firma - igal laupäeval niidetakse muru, puhastatakse kiviplaatide vahed umbrohust, vajadusel lõigatakse oksi.

Ilmateade lubas lakkamatut vihma. Kohale pole see siiani jõudnud. Iga päev paistab päike, väga soe ei ole, aga täitsa normaalne. Eestis paistab aga eriti ilus olevat, paistab, et teil jäi seekord kevad vahele - oli talv ja siis hopsti kohe suvi!

Kustav on juba mitu nädalat jalgratta ostmisest rääkinud, aga täna saime korteriomanikult kirja, et ta toob meile oma rattad. Jälle tore, eks! Lisaks andis teada, et nad lähevad juunis kümneks päevaks reisile ja kui tahame, võime nende maja, autod ja koerad selleks ajaks omale saada. Pakkus, et äkki on Eestist sõpru külla tulemas, saaksime kõik koos Gibsonsis suvitada... Noh, tulete siis või?

1 kommentaar: