26 juuni, 2014

Natuke Kanadast

Üks kommenteerija soovitas, et peab millestki intrigeerivast kirjutama, küll siis kaasarääkijaid tekib. Omaarust olen aegajalt ikka midagi intrigeerivat kah sisse visanud, aga lugejate poolt on endiselt vaikus! Hahaa, ilmselgelt eestlased! Mis siin ikka tühje sõnu teha, eks?!

Kel on mõni hea idee, laske tulla! Keskmised ideed on samuti teretulnud, mul on nagunii vahel teemade osas täielik põud. Ei ole vaja omaette toriseda, et näe, juba viiendat päeva ei miskit! Tuleb lihtsalt küsida ja küll ma siis blogin!

Vancouver
Keegi mainis, et elas mõnda aega Torontos ja suvel oli väga kuum. Seal ongi päris talv ja päris suvi. Meil läheb Vancouveris küll alles teine aasta, aga siinne kliima on täielik paradiis! Temperatuur ei kõigu üldse, väga aegamisi venib talve lähenedes jahedamaks ja suve saabumisel soojemaks. Eelmisel aastal oli juunis stabiilselt 17-20 kraadi sooja ning juulis-augustis iga päev 25-30. Ööd olid peaaegu sama soojad, umbes 23 või nii. Ja nii iga jumala päev! Vihma sadas kahe kuu peale kolmel korral. Sedagi hästi korraks.

Talvel oli peaaegu pidevalt 6-7 kraadi sooja. Üheks nädalaks langes temperatuur kaks kraadi alla nulli, siis ei rääkinud kohalikud enam millestki muust kui ainult ilmast. Katastroofiliselt külm! Eestis lonkisid ilmselt samal ajal väiksed põnnid -20ga kooli ja polnud häda miskit!

Keegi küsis, kuidas me Kanadasse sattusime? Niimoodi, et Kustav rääkis mitu aastat, et lähme Austraaliasse, aga ise oli jube vanusepiirist (30) üle. Kanadas on piiriks 35. Mina pole kunagi välismaale kolimisest unistanud ja seda, et mulle siin ikka kohe nii väga meeldima hakkab, ei osanud ette kujutada. Väga arendav kogemus! Kodumaal istud ju ikka oma väikeses mugavas kapslis, aga võõrsil nii ei saa. Kõik on uus!

Esimestel nädalatel oli isegi toidupoes käimine täielik needus! Kõik pakendid nägid teistmoodi välja, polnud harjumuspärast Almat, Võideksit ja Kalevit. Pasteeti ja sülti ei müüda üldse! 

-

Ahjaa... tahtsin ju lugeja küsimuseni jõuda, et millest alustada kui tahaks Kanadasse tulla. Meie tulime puhta lehena, valmis ükskõik, mis tööd tegema. Tol ajal Kanadas elanud sõbranna ütles, et "kui näed, kellega siin konkureerima pead, saad varsti aru, et konkurentsi ju polegi". Kui ma end nüüd vahel tööl seaks vihastan, tuletan ta sõnu meelde.

Kustav tahtis proovida füüsilist tööd, tal oli sellest natuke romantiline ettekujutus. See läks esimese nädalaga kenasti üle...

Muide, meil on lõpuks ometi elamisloa paberid koos. Homme saab posti viia. Paluks siis järgmine aasta aega pöialt hoida!

13 kommentaari:

  1. Kas see konkureerimise jutt käib pigem kanadalaste kohta või ka teiste sisserännanute kohta? Mina tahaks rohkem pilte kohalikust olustikust - kasvõi söögipoest ja toidust, aga ka tänavatest, lihtsatest majadest ja tavalisest asulast jne.

    VastaKustuta
  2. Piim on küll tihtipeale välismaal üks jubedus. On muidugi ka erandeid - Islandilt oleks tahtnud hunniku võid kaasa tassida ja jogurtit ja muud kraami samuti, nii head piimatooted olid seal. Samuti Uus-Meremaal. Aga eks need esimesed poeskäigud võõras riigis olegi ühtaegu ka muuseumis ja vahel ka kinoskäigu moodi, uudistamist ja imestamist jagub küllaga :)

    VastaKustuta
  3. Olen Riinaga nõus. Tavalise elu-olu kirjeldused on väga huvitavad, pildimaterjal i-le täpiks!

    VastaKustuta
  4. Tore, lähen pilte tegema :)

    VastaKustuta
  5. Sellega tuli meelde, et Bahamal olles hakkasin endale praemuna tegema ja pidin pikali kukkuma kui nägin, et munakollane polegi kollane vaid neoonroheline. Mõtlesin siis, et halvaks läinud äkki. Kuid pärast seda kui ma olin järjestikku kolm munakarpi pannile tühjendanud, sain aru, et nii peabki olema. Ma oleks tahtnud neid fosforkanu oma silmaga näha, kes selliseid mune toodavad.

    VastaKustuta
  6. Anonüümne28/6/14 13:56

    Et miks eestlased nii vähe kommentaare kirjutavad? Mul tuleb sellega meelde Justin Petrone kirjutis, et kui eestlane hakkab välja minema ja kuuleb, et naaber on koridoris, siis ta ootab, et naaber jõuaks ära minna ning alles siis teeb enda toa ukse lahti. Hoidku jumal, et peaks näiteks tere ütlema. Itaallased loomulikult teevad vastupidi. Kuuldes, et naaber on koridoris lähevad juttu rääkima. Seda lugedes, mõtlesin, et pagan, ma olen isegi nii oodanud :) Ju siis olen tüüpiline eestlane :)

    Helen

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, see on nii tõsi!

      Kustuta
    2. Mis tõsi see tõsi! Tuleb veel ära oodata kui naaber trepist alla jõuab ja autosse ära istub. Siis tuld!

      Kustuta
  7. Avastasin ka ennast salaja lugemast seda blogi kui leidsin selle working holiday dokumente täites. Väga palju abi oli.
    Praeguseks olen olnud siin juba kuu aega ja kõik jutt vastab tõele mis kirjutatakse :)
    Olen postitanud facebooki paar kirja, et tutvuda kohalike eestlastega aga keegi ei taha vedu võtta. Lõpuks üks tütarlaps vastas ja saan temaga täna kokku, küll ma ta siis tükkideks räägin oma seiklustest ja kuidas ma siia üksi jäin peale seda kui mu sõbranna piiri peal tagasi saadeti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kus sa elad nüüd, Vancouveris? Ja kus sa FB-s kohalike tutvuda püüad, Eestlased Vancouveris grupis? Seal ei toimu mitte midagi, ma pole enam selle liigegi. Ainult Eesti seriaale reklaamiti, päris ruttu tüütas ära.

      "Eestlased Kanadas" on see grupp, kus kogu elu käib. Ja noh, meie pool :) Võta ühendust, teen su teiste eestlastega tuttavaks!

      Kustuta
  8. Anonüümne29/6/14 05:22

    P2hkliv6i osas ma sinuga n6ustuda ei saa, sest minu meelest on see yks maailma parimaid leiutisi ja ma ei suuda uskuda, kuidas ma esimesed 23 eluaastat selleta suutsin eksisteerida :)

    VastaKustuta
  9. Kas Sul olid soovituskirjad ettenägelikult kohe kaasas või lasid järgi saata?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei olnud kaasas, küsisin hiljem kui juba Kanadas olin :)

      Kustuta