24 veebruar, 2013

Roti Canai

Roti Canai on traditsiooniline Malaisia (ja Indoneesia) hommikusöök. Kujutab endast pannkoogilaadset moodustist, mille tainas segatakse võist, munast, jahust ja veest. Selle tegemine pole aga sugugi nii lihtne kui arvata võiks - nimelt peab üks õige roti canai olema väga õhuke, samas õhuline ja krõbe. Kuidas seda saavutada?

Kõigepealt tehakse taignast paraja suurusega pallikesed. Seejärel keerutatakse palli käte vahel, kuni see peaaegu läbipaistvaks muutub. Kogu toiming võtab aega kõige enam kaks sekundit.


Seejärel volditakse ääred keskele kokku (see käib veel nii kiiresti, et isegi pilti ei õnnestunud teha) ning pannakse küpsema:


Küpsetatakse mõlemalt küljelt ja kui valmis, klohmitakse käte vahel igapidi läbi. See annabki koogile vajaliku õhulisuse. Lisandite valik on lai - muna, juust, mesi, šokolaad... Kõige omapärasem tundus banaan-juust kooslus.


Meie võtsime šokolaadiga. Hiljem meenus, et oleks võinud banaanid ka lisaks võtta, aga no kuulge - 1 RM paari banaanikuubiku eest? Mitme(kümne)kordne juurdehindlus see nüüd oleks? Kaks kobarat banaane kulus meil 1,5 päevaga nagu naksti, täna tuleb uued tuua, ei hakka pannkoogi kõrvale banaaninalja üldse tegema.


Kirjelduse järgi tundub hästi lihtne - et läksime aga kohvikusse ja tellisime pannkoogid... Tegelikult oleme siin viiendat päeva ja esimest korda saime mõlemad oma koogi. Need saavad lihtsalt nii varakult otsa!

Üleeile hommikul õnnestus viimane saada, kahepeale oli seda ilmselgelt vähe. Seepärast ärkasime täna kella peale ja võtsime kohe topeltportsu - kummalegi kaks. Olid head küll!

Koduteel kohtusime hanedega. Eile oli neil peretüli - kuna mitu päeva polnud sadanud, kuivasid loigud kokku ja ainult üks väike jäi alles. Selle juures nad siis kraaklesid. Sest kui sul juba lestad on, tahad ilmselgelt kuskil solberdada. Viiekesi sellesse peopesa suurusesse lompi muidugi ei mahtunud.

Öösel tuli korralik vihm, ühest loigust sai mitu ja rahu oligi taastatud. 

3 kommentaari:

  1. Kaalujälgijad :) Kas kõht pigem kasvab või kahaneb?

    VastaKustuta
  2. Läheb vormi. Ümmargune on ka vorm.

    VastaKustuta
  3. Sina ja ümmarguseks, you must be kidding me. :D

    VastaKustuta