21 september, 2015

Nahkjad kehad

Kes oleks võinud arvata, et tööloa taotlemise pabereid sisaldav ümbrik, mis mulle kevadel hinnakirja muutuse tõttu tagasi saadeti, aja jooksul nii kasulikuks osutub? See on kõige parem ämblikute tapmise vahend! Just jõudsin koju, kurtsin aias majaomanikule, et muidu mulle siin meeldib, aga ämblikud on maru suured… ja tuppa jõudes jalutas kohe üks priske isend risti üle vaiba. Selline:


Viimasel ajal on vererõhk taolistes olukordades palju vähem tõusma hakanud. Hästi tore oleks ühel hetkel jõuda staadiumisse, kus võtaks putuka rahulikult peopesale ja toimetaks õue kobrulehe peale, mitte ei lajataks tööloa paketiga lagipähe. Aga vaadake kui suured nad on! Võimatu!

Anna ütles, et kui ta Jamaikal elas, kukkusid vahel öösiti sisalikud laest voodisse ja duši äravoolust tulid skorpionid tuppa. Kairi lohutas omalt poolt, et vaata kui hea, et siin Austraalia hiigelämblikke pole - neid juba tööloa paberitega maha ei löö, keha pigem nagu hiirel, selline nahkjas. Jumala eest ma ei tea, kust ta selle võrdluse võttis, kas proovis järele või pakkus huupi, aga kõlab kohutavalt!

-

Mul on nüüd kohalik ID-kaart. Tegelikult ajaks Eesti oma kah asja ära, aga kui siia kavatsen jääda, on ühel hetkel nagunii kohalikke dokumente vaja. Taotlemine oli hästi lihtne ja kaart saadeti postiga koju. Kanadas saadetakse absoluutselt kõik asjad postiga koju. Koos kaardiga tuli elundite loovutamise vorm! Ma olen alati seda meelt olnud, et pärast surma pole mul ei neerude ega maksaga miskit tarka peale hakata ja iseenesest ju tore, et saavad kellegi teise sees veel nats edasi elada. Matt ütles, et ühe inimese organitega päästetakse umbes seitsme abivajaja elu. Näed siis! Ma kirjutan vabalt alla, et võtku, mis võtta annab!

Järgmiseks pean teooria- ja sõidutesti tegema, et kohalikke lube saada. Talv tõotab vihmane tulla ja hea meelega ostaks nüüd auto, et ei peaks iga päev kummikutes tööle ja tagasi lädistama. Natuke tüütu, et nad Eesti lubasid lihtsalt Kanada omade vastu ei vaheta! Teooriatestiks anti õpik muidugi tasuta. Kanada noh! Märgid on neil siin veits erinevad ja punase tulega võib parempööret teha, aga muidu suht sama nagu Eestiski.

Ohh, ma pesin ju eelmine kord suvilas käies kogemata Matt'i autopuldi ära! Teate küll, see "õnnis" hetk, mil korjad riideid masinast välja ja märkad võtmekimpu koos puldiga trumli põhjas vedelemas… 


Ma oleks arvanud, et ta laseb mul sellise nalja peale jalgsi linna kõndida, hahaa! Siiamaani vist kõnniks. Aga Matt ütles hoopis, et puldi saab ju uue tellida, aga girlfriend'i kes täitsa omaalgatuslikult tema musta pesu kah masinasse viskaks, pole üldse nii lihtne leida! Hahh, ole lahke! Teinekordki!

15 kommentaari:

  1. Anonüümne21/9/15 11:22

    Mnjaa, Eestis ma veel toas ühtegi ämblikku kohanud pole. Ehk siis success? Doonorkaardi sai ka Torontos kohalikku health cardi tehes (OHIP - põhimõtteliselt nagu haigekassa siis). Eks see ongi väga Kanadalik :) Ma aga oma elu nii pikalt ette ei suuda planeerida, ehk siis täitmiseks ei läinud seekord. Samas, elukaaslasele jahun ma kogu aeg, et ma tahan, et mu organeid annetataks abivajajatele kui midagi juhtub. Peab ikka ohjad enda kätte võtma ja mitte teistest sõltuma :)
    Pesumasinaäpardustest rääkides õnnestus mul kord iPod ära pesta. Ja mis kõige hämmastavam, see töötas kenasti ka pärast pesu (küll kerge akukuivatamise tagajärjel, aga siiski). Ehk siis tehnika on ikka vastupidavavam kui me arvame. Mõnikord :)
    Maris

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puldiga läks tegelikult nii, et ühe päeva veel töötas, aga siis andis otsad. Nädal hiljem soovitas Matt'i isa mingit lahust, mille sees lahti võetud puldi osi loputada ja pult hakkaski uuesti tööle! Selle aja peale oli muidugi juba uus tellitud, aga topelt ei kärise :)

      Mu senine special on pabertaskurätikud - hästi tore kui mõni pesumasinasse juhtub ja kõik riideid pisikesi valgeid tükke täis on. Kohutavalt tüütu nokkimine hiljem.

      Kustuta
  2. Anonüümne21/9/15 11:39

    Oh, ma olen mobiile, votmeid,pangakaarde ja muud sarnast tähtsat pesumasdinasse toppinud, suurem osa olen pidanud uutega asendama:-)
    Aga see ämblikute asi on ikka kole küll, praegu ju sügis, ämblikute "hooaeg". Kui külmaks läheb, hakkavad veel eriliselt tuppa trügima..

    VastaKustuta
  3. Anonüümne21/9/15 12:57

    Minu kogemuse põhjal kaovad (suured) ämblikud vastu talve ära. Lähevad magama vist.
    Kas te räägite Mattiga eesti või inglise keeles? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Inglise keeles. Eesti keeles oskab ta ainult lihtsamaid asju öelda ja natuke rohkemast saab aru kui väga kiiresti ei räägi.

      Kustuta
  4. Ämblikud muide ongi nahkjad, neil ei ole sellist kõva kitiinkesta nagu putukatel (sest nad ise pole ka putukad). Ja nad vahetavad seda, st kestuvad nagu maod. Niiet suurte jurakate puhul on ilmselt võrdlus hiirega üpris kohane. Ei siis aita ümbrikust, siis pead juba midagi tõhusamat muretsema, näituseks entsüklopeedia või paksu sõnastiku :)
    Sisalike vastu poleks mul midagi, nii toredad loomakesed, aga skorpionid... brrr!

    VastaKustuta
  5. Kanadas on ka sellised jurakad v? pft, sellepärast ma ei tahagi kuskile reisida, sest igal pool on need sindrinahad "veits" suuremad kui eestis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kanadas on igasuguseid, on veel suuremaid (ja paksemaid) ja väiksemaid ka. Need suured pole mürgised õnneks, paar väiksemat on. Enamikel inimestel neid muidugi kodus ikkagi nii palju ei ole nagu mul :)

      Kustuta
    2. Aa nad püsivad ikka seintel-põrandal ainult, s.t inimest kardavad? Või on oht, et üks päev ärkad üles ja üks siuke istub sul näopeal? (ma tean, nii loll küsimus, aga ma foobitsen täiega)

      Kustuta
    3. Nad täiega kardavad mind ja näinud olen ma neid ainult põrandal ja köögi kraanikausis. Küll aga jalutas üks mul öösel käe peal, paar postitust tagasi kirjutasin sellest. Nüüd on totaalne foobia, et äkki see juhtub jälle, väga jube oli!

      Kustuta
  6. Hea, et Kanadas Sulle kõik asjad posti teel saadetakse, siis pole tapavahenditest mitte kunagi puudust, ju nad teavad! :D Ma usun, et kui Sa asja üle ametnikule kurdaksid, siis ta saadaks Sulle ka entsüklopeedia postiga nende suuremate ja nahksemate jaoks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, neid nahkseid mul õnneks pole, sel juhul oleks ilmselt juba välja kolinud.

      Kustuta
  7. Majaämblikud ei kao kuskile, talve saabudes muutuvad just aktiivseks, tegu pole siin väljas rippuvate ämblikutega, kes talve saabudes "magama" sebivad..pildi peal ju näha et tegu majaämblikuga( tegenaria) , need on jah kole suured ja hirmsad. Elavad tavaliselt maja seinas, pragudes, keldris, raske lahti saada..kuid mitte väljas ja talveks magama ei lähe..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne22/9/15 13:50

      Ei tea, mul on kodus majaämblikud (jah, sellised suured ja võrku nad minu meelest ei koo) ja talvel on neid vähe, seevastu suvel on neid kõik kohad täis ja nad on palju-palju suuremad. Elamisse jõuavad nad keldrist ja ehk siis minu omad talvel püsivad seal? Suvel on korter mõnusalt jahe ja siis tulevad nad mul kööki. Loodetavasti on Anul kelder olemas, kuhu nad talveks saata :) Muidu tõesti talve saabudes ronivad kõik sul voodisse.

      aga need ämbliku teemad on siin alati väga populaarsed :)

      Kustuta
    2. Appi, ei taha neid talveks voodisse! Ma pean uurima, mismoodi neid mürgitada, praegu on mul ainult ämblikusprei, mis haiseb rõvedalt, aga tegelikult toimib hästi. Samas sellega ikka niimoodi ei mürgita, et terve kodu üle pihustaks. Mul siin sõbranna tappis mingi pulbriga sipelgaid, selle peale olid kõik ämblikud ka ära surnud, vot sellist pulbrit on mul vaja!

      Kustuta