06 september, 2019

Kiire elu

Me käisime siin vahepeal väikesel roadtrip'il. Matt arvas, et vahelduseks oleks tore kuskile autoga minna ja mina olen juba jõudnud ära harjuda, et kaheksa tundi on suht normaalne sõiduaeg, et sihtkohta jõuda. Tegelikult mahtus selle sisse ka praam ja paar vahepeatust, nii et väga hull ei olnud.

Oscar on reisimiseks praegu vist küll kõige kehvemas eas - energiat on meeletult, aga matsu veel eriti ei jaga, protestivaim on nii suur kui üldse olla annab ja... noh, ainult multikad päästavad. Ilma nendeta ei elaks ma pikki sõite kuidagi üle. Mul saaks lihtsalt närvid otsa!


Ja nagu ühest reisist oleks vähe olnud, lendasime mõned päevad hiljem veel sõprade pulma ka. Sinna sai saarelt otselennuga (küll mitte meie oma linnast), nii et suht mugav. Pulmapidusid oli kaks - esimesel päeval india versioon ja teisel kohalik. Novot, india pulmas polnudki ma varem käinud ja see oli küll tõsine kultuurielamus! Igasugu muude omapäraste asjade kõrval pidi näiteks pruudi tädi talle varba otsa sõrmuse panema ja mingil teisel hetkel tuli pruudil oma isa süles istuda ja samal ajal abikaasa kätt hoida. Pidustused võtsid terve päeva ja õhtuks oli päevakangelastel vist küll selline tunne, et jumal tänatud, et abielluma peab ainult korra... oh wait... teine pulm tuleb ju veel! Järgmisel päeval oli täismõõdus kanada pidu koos valge kleidi, kiriku ja kõige filmilikuga, mida endale ette kujutada suudate. 

Aga külalisena oli tore! Noh, eriti sellise külalisena, kes ei pidanud oma pooleteistaastast kaasa vedama. Meie pidime...


Ja kuna suurte pidustuste kõrvalt väga linna vaatama ei jõudnudki, jäi mul piisavalt mahti, et vannitoa lage takseerida. Selles dušinurgas ei olnud võimalik niimoodi pesta, et juukseid märjaks ei teeks - vesi langes otse laest. Matt arvas, et see olevat üleüldse imelik, et käid duši all, aga juukseid ei pese! Ilmselgelt ei ole ta kunagi naine olnud. Ega pikajuukseline. Igatahes leidsime arutelu tulemusel, et selle konkreetse vannitoa on disaininud mees. 

Esimese maailma probleemid - vannituba on, sooja vett ka tuleb, aga preilile ei sobi joa langemisnurk. Tegelikult oli teises seinas veel ka vann, aga sellel oli ainult kraan. Nii et variandid olid kas vigurkujundeid etendades duši all käia või siis pool tundi oodata, et vann vett täis jookseks. Pestud igatahes saime, polnud häda miskit.


Lõpetuseks aiauudiseid - sirvisin vanu pilte ja üllatusin kui palju on puud kolme aastaga kasvanud. Meil on väga privaatne aed, naabrid näevad sinna ainult oma teise korruse akendest. Puud saidki istutatud selle mõttega, et tulevikus enam midagi näha ei oleks. Ja juba toimib! 

4 kommentaari:

  1. Järvepildid on kenad (või on see laht?). Mind isiklikult alati ärritavad meeste disainitud vannitoad ja esikud, eriti kui see disainija on olnud kahemeetrine. Tema paneb nimelt peegli oma aru järgi, ja siis mina kui lühemapoolne näen sealt ainult oma laupa ja pealage. Kui ma vannituba remontisin, ütlesin poisile (ka sihuke paras vant), et pangu kontaktid kuhugi allapoole, käeulatusse, ma ei kavatse mingit kuramuse ilupugemist teha seal kitsas ruumis. No ja mis te arvate - enne kui ma nohki sain öelda, ta oli pand need lae alla. ((8O Eks ma siis tegin natuke kurja häält ja poiss kakkus maha jälle ja pani umbes vöö- kuni rinnakõrgusele (st minu, mitte enda). Kraanipealse peegelkapiga oli peaaegu samane jama, aga õnneks sain enne jaole, kui ta auke puurima hakkas. Nu ia et see veel niigit läits!
    Mis ma tahan öelda - kui peres on eri pikkuses inimesed, siis peaks peegel olema vertikaalselt kõrge ja alumine ots paiknema madalal, et ka nt lapsed saaksid sealt end näha, ja siis muidugi ka ülemine ots niipalju kõrgel, et pereisa näeks. Kuigi samas - temal natuke kummardada on määratult kergem, kui lühikesel end upitada või pingile ronida. Niiet ikkagi käib pidevalt lühikeste inimeste diskrimineerimine :S

    VastaKustuta
  2. Esimesed kaks veekogu on järved, viimane on laht.

    Seinakontaktidest rääkides - mul tuli praegu meelde, et vene ajal pandi pistikud peaaegu, et näo kõrgusele! Ja lülitid ka. Lastel polnud mingit lootust kumbagi kasutada (no pistiku osas muutis see vist asja turvalisemaks, kuigi vaevalt see kõrguse mõte oli).

    VastaKustuta
  3. Sul on vannimütsi vaja sellise duši vastu.

    Aga mul on lapsepõlvest mälestus sõrmede kontaktijuhtme külge toppimisest, nii et mõni kontakt oli ka ikka piisavalt madalal, et minusugune tatikas siraka ära saaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas ma selle peale ei tulnud? Iga jumala kord mõtlen hotellides, et kes neid vannimütse kasutab, mis nad alati kapi peale poetavad? Mul lõi praegu sinu kommentaari lugedes täiesti pirni põlema! Lasin hea võimaluse raisku.

      Kustuta