18 detsember, 2019

Imelikud inimesed

Ma olen viimasel ajal mitmest kohast lugenud, kuidas mõned inimesed vihkavad sokke ja kannavad seetõttu kõiki jalanõusid, kaasa arvatud talvesaapaid, palja jala otsas. Huvitav, kuidas see käib? Sokid paneks ju õhtul mustapesukorvi ja hommikul läheks saapad juba puhta sokipaari otsa. Aga saapaid ju pessu ei pane? Uusi saapaid kah iga päev ei osta. Enamik inimesi käivad samadega lausa rohkem kui ühe talve! Hais haisuks, seda iseenda puhul ehk nii väga ei tunnegi, aga... kas veits libedaks ei lähe lõpuks?

Neid asju, millest ma aru ei saa, on tegelikult veel. Näiteks leige kohvi joomine. Leige kohv ei kõlba ju juua! Matt joob mõnikord oma kohvi mitu tundi - iga mõne aja tagant võtab lonksu. Ja kui ma seda tassi lõpuks ära võtma lähen, ütleb, et "oota, ma polnud veel lõpetanud" ja joob ära ka selle mitu tundi tassi põhjas istunud viimase lonksu. Arusaamatu!


Ohh ja siis veel pobisejad, vilistajad ja ümisejad! Ükspäev käisin Oscarile riideid ostmas (jälle on kõik väikseks jäänud!) ja seal oli naine, kes iga kätte võetud asja kohta vaikselt kommentaare pobises. "Mitte see". "Hm, ilus värv". "Ei, kindlasti mitte". Kogu aeg sattus minu lähedale ka. Väike pood, noh. Ma olin lõpuks juba valmis alla andma ja põgenema, aga korraga ütles pobiseja tasakesi: "Aeg minna!" ning läks maksma.

Õhupallide ja šampakorkidega on mul samuti probleem. No ei ole hirmutavamat asja kui need kaks! Ükspäev leidis Matt oma asjade hulgast plastikust mängurelva, mis tulistab pehmeid kummikuule ja oh seda elevust siis! Ma lubasin päeva pealt välja kolida kui ta mind sellega laseb. Naeris küll, aga ähvardus mõjus. Hiljem mängisid nad Oscariga niimoodi, et Matt tulistas ja Oscar tõi talle kuule tagasi. Poisid jäävad poisteks.

Õhupallide puhul on lisaks katkimineku paugule ka krudinaprobleem. Sellest hullem heli on vist ainult küünega mööda tahvlit tõmbamine.

Vot. Sain hingelt ära. Mis teid häirib?

36 kommentaari:

  1. Anonüümne18/12/19 00:53

    Nunu, kohe nii palju asju hinge peal..kas mitte varsti Oskar nr2 järsku? Just saying.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole hetkel teist last veel plaanis. Aga sind ennast ei häiri kohe mitte miski? Peale minu postituste muidugi :)

      Kustuta
  2. Mind KOHUTAVALT hairib kui inimesed kuulavad telefonist voi mingist muust seadmest matkates muusikat ja korvaklappe ei kasuta. I mean.. ma ukskord matkasin Justin Beaberit kuulates pea 2-3 km ja olin lopus suht morvaks valmis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Haha, ma jooksin ükskord maratoni ja siis kuskil vahemikus 25-30 kilomeeter ma olin sunnitud kuulama ühe ratastoolis sõitva papi külge kinnitatud suurest kõlarist mingit väga halba itaalia diskot 80-datest. See oli väga vali ja ma ei suutnud kohe mitte kuidagi joosta piisavalt kaugele ette ega jääda piisavalt kaugele maha, et seda mitte kuulda. Ma VIHKAN estraadimuusikat kõigest hingest ja eriti jälk oli seda kuulda maratoni teises pooles.

      See kõrvaklappide mitte kasutamine avalikes kohtaes häirib mind ka kohutavalt. Ma ei taha bussis või jõusaalis või poesabas või söögikohas su muusikat või YT videot kuulda, ausõna. Ma ei saa aru, mis komme see viimastel aastatel tekkinud on selline?

      Kustuta
    2. Sellest veel hullem on ainult see kui hiinlased ainult niimoodi telefoni kasutavadki, et panevad selle speaker'i peale ja räägivad seda enda ees hoides kõva häälega, telefonist räägib teine sama kõva häälega vastu. Nanaimos õnneks pole veel nii palju hiinlasi, aga Vancouveris jooksen alati esimese viie minuti jooksul mõne sellisega kokku, sest neid on massiliselt.

      Kustuta
    3. Oo jaa. Ma olen hiinlastega ühes kontoris töötanud.

      Kustuta
  3. Norskamine! Mulle tundub, et see on üks põhjus, miks ma jätkuvalt üksi elan...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on megavedanud, sest Matt on maailma kõige vaiksem magaja. Peale selle näeb ta magades alati ülimalt rahulolev välja, mitte selline klassikaline suu-lahti-ilanire-voolamas (nagu ma ise, ma arvan). Aga norskamine on õudne, nõus!

      Kustuta
  4. Mina olen Sinust kohe tükk maad vanem ja nooremana ma võisin ka sama pika ja isegi kaks korda pikema listi häirivaid ja närvidele käivaid asju ette lugeda. Aga siis ühes vanuseetapis sain aru, et mis noort inimest huvitavamaks teeb, see vanema naise puhul juba naeruväärsena paistab ning ma hakkasin nende asjadega rahu tegema ja leppima. Omal ka kergem!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ka meeldib vanemaks saada! Vanem välja näha jällegi ei tahaks. Aga muus osas on vanemana minu meelest lihtsam, vähemalt senini on küll iga aastaga lihtsamaks läinud.

      Kustuta
  5. Marimiiga väga nõus, ajaga õpid ignoreerima või ennast välja lülitama, läheb kergemaks küll! Vali muusika häirib, pidevalt remontitegevad naabrid samuti - need häirivad küll siiani!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mind ka häiriks, aga õnneks pole naabreid.

      Kustuta
  6. Anonüümne18/12/19 09:53

    Tere, mina olen leige kohvi jooja. Ma vihkan seda, kui kohv on kuum, käin koeraga väljas, niikaua kui jahtub või panen külma vett sisse :D

    Samamoodi ei kannata inimesi, kes sosistavad või omaette pobisevad. Kui juhtub selline töö juurde siis on kogu aeg tunne, et pead kuulama, äkki räägib sinuga. Või MATSUTAJAD, jahh, ka neid leidub veel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oscar avastas mingil ajal, et oskab hambaid krigistada ja tegi seda iga päev mõned korrad lihtsalt nalja pärast, ise lagistas naerda kui ütlesin, et ei tohi. Nüüd on õnneks üle läinud, unustas vist ära. Umbes sama hull kui matsutamine!

      Kustuta
  7. Minu arstist ja sportlaskurist isa ütles ikka: elusolendi pihta EI TULISTA/EI SIHI! St ka mitte vett ega kummikuule. Ja tõesti, juba see, et kasvõi mängult suunatakse relv teise inimese või elusolendi poole, on kurjast. Jahimehed on iseasi, aga ma saan sellest aru vaid siis, kui on liha-nahka vaja või tuleb silmnähtavalt piinleva looma elu lõpetada, ja jahilaskmine ka vaid siis, kui loom ruttu surma saab ega piinle. Ainult trofeede või lõbu pärast põmmutajatel ma võtaks munad maha.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ei meeldi see ka kui mind lumekuulidega visatakse (läheb ju tulistamise alla, eks?), veega pritsitakse jne. Üldse mitte midagi ei tohi minu suunas lennata! Selles mõttes on täiskasvanuna lihtsam, et naljalt keegi ei pommita enam.

      Kustuta
  8. Anonüümne18/12/19 17:22

    Inimesed on imelikud jah. Mul ka sõbranna, kes enne kohvi ei joo, kui see jahtunud ja sööb ka mega aeglaselt, kui kõik juba taldrikul ära hangunud. Sellised kiiksud mind ei häiri, aga närvidele käivad isekad inimesed. Neid jagub igal pool liiga palju. Arvavad et on maailmas üksi ja suva, mida kaaskodanikud arvavad. Koerasitta ära ei korista, pargivad kuidas juhtub, laiutavad kahel toolil, viskavad prügi maha jne. Norskamine ka!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Koerasita osas on siin väga tugev kultuur, see juba naljalt vedelema ei jää. Eestis, ma mäletan, oli kõige suurem probleem kevadeti kui talvine "noos" lume alt välja sulas. Aga noh, meil on kanasitt. Oscar ükspäev just otsustas kanaaias maha istuda, keegi ei tea miks. Kombekas oli sita ja pori seguga kaetud, pidin seda enne pessu panemist puhtamaks uhuma ja see hais!!!!! Öök.

      Kustuta
  9. Mind inimeste personaalsed iseärasused (norskamine, pobisemine) üldiselt ei häiri, aga mis mind JUBEDALT häirib, on nutitelefonidega seotud käitumismustrid. See on lausa epideemiaks kujunenud mu meelest. Poe riiulivahedes kõva häälega telefoni kõnelemine, ning jah, veel hullem, kui telefon on spiikeri peal. Ekraanvahtimine, ennast ümbrusest täielikut välja lülitades, nii et täitsa normaalne on näiteks teistele ostukäruga sisse sõita. Või otsa joosta. Konkreetselt minuga vesteldes igal võimalikul ja võimatul juhul mulle telefonist fotode näitamine, oma reisidest näiteks, või koerast, või kassist, või lapsest vms. Vestluse ajal googeldamine, ükskõik millest juttu tuleb. Huvitav, kas kõik need nutisõltlased läheksid hulluks või kukusid surnult maha, kui telefonid ühel hetkel enam ei töötaks? OK, ma saan aru, et nutil on palju häid külgi kah, ja mu vaenamine on vähemalt osaliselt tingitud faktist, et mul endal nutiseadet pole (vaba valik kusjuures, mitte, et osta ei jõuaks). Aga sellegipoolest tundub nutisõltlaste käitumine kurb ja naeruväärne ühtaegu. Antagu see võrdlus andeks, aga minu silmis sarnanevad ajupidi nutti ühendatud, helendavat ekraani töllötavad (laen soome keelest =), näpuga aparaati toksivad inimesed primaatidega.

    VastaKustuta
  10. ma kohe pean kommenteerima. Mind k o h u t a v a l t ( pidin rõhutama) häirib kui inimesed nt kassajärjekorras mul kohe külje all on. No ei ole ju palju paluda samm-kaks vahet? sama kehtib ka nt poes kuskil riiuli juures, no kas on raske oodata sekundit kuni ma mingi asja riiulilt võtan? ehk siis jh, mulle ei meeldi kui võõrad mul seljas elavad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen Eestis elades paar korda küsinud, et kas soovivad minu eest maksta? Ei soovinudki ja astuti sammuke tagasi. Kanadas pole veel keegi kassajärjekorras külje alla sattunud, siin ostetakse tavaliselt nii palju korraga, et samal ajal kui üks maksab, laob teine alles kaupa lindile.

      Kustuta
  11. Mina olen see sokivihkaja. Ainult sukkpüksid talvel aga suvel ikka palja jalaga. Kord nädalas pesen jalanõusid. Kui jalad on puhtad siis ei lähe need jalanõud ka mustaks midagi. Ja leige kohvi jooja olen ka. Ja pomisen ka omaette.
    Mind häirib norskamine kohutavalt ja siis kui keegi ei oska autoga sõita. Häirib, väga häirib. Ja aeglased inimesed häirivad ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga kuidas sa talvesaapaid pesed? Või üldse nahast jalanõusid? Tossud lähevad vabalt pesumasinasse, aga paljusid jalanõusid ei saagi ju pesta.

      Autoga sõitma mitteoskamine on täiega häiriv! Ohtlik ka. Ükspäev sattusin youtube-ist mingit autoõnnetuste klippi vaatama ja no kõva 90% olid puhtalt kellegi hooletusest või uljusest tingitud. Jube kurb tegelikult. Kõige ärritavamad on minu jaoks need, kes ei suuda kiirust hoida, kes muudkui lainetavad aeglase ja kiire vahel. Mul pole probleemi natuke aeglasemalt sõita, aga kellegi taga niimoodi "kaasa lainetada" ma tõesti ei suuda.

      Kustuta
  12. Anonüümne19/12/19 14:46

    Aeglased inimesed käivad närvidele mulle samuti. Näiteks mõni avastab kassas, et ostu eest maksta vaja ja hakkab rahakotti otsima. "R" tähe põristajaid kuulata ei suuda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eriti arusaamatu on see juhul kui järjekord on nagunii pikk olnud ja kõik on natuke kannatamatuks muutunud. Lihtsalt seisad ja ootad seal, loogiline on oma rahakott ja sealt omakorda vajalik maksevahend välja otsida, aga mõni puhiseb kannatamatult järjekorras teiste järel oodates, aga kui kassase jõuab, hakkab alles viimasel hetkel vaatama, et kus see rahakott siis on... taskus pole... kotis... ka ei ole... ahaa, lapsevankris hoopis.

      Kustuta
  13. See alles vahetult maksmise eel rahakotti otsima hakata on nõme jah. No poes vist, ma loodan, seda harva juhtub. Aga vanasti sõitsin ma palju bussiga ja vaat siis see häiris tõesti. Inimesed seisavad kümneid minuteid bussi oodates, kas on siis ületamatult raske paras raha välja otsida. No tänapäeval on sularaha asemel kaardid, aga ka neid ei suudeta valmis panna, mis võtaks seal rahuseisundis vaid loetud sekundid, otse bussijuhi nina ees aga mitu minutit, kui kõik taskud läbi tuulatakse. URRR!
    Samas lugesin kuskilt, et seda pidid harrastama just mehed, et naised pidid siiski raha valmis otsima, aga mehed otsivad siis alles juhi ees oma rahataskut taga. Numaitia ...

    VastaKustuta
  14. Hahaa, ma olen see tüüp, kes ei armasta kuum kohvi/teed/toitu! Isa kes joob mu meelest ainult keevat vett ja tulikuuma toitu, ei saa ever sellest aru ja 30+ aastat hiljem ikka alati üritab mind meelitada kuuma kraami sööma. Nope, nope, nope. Sokke ma ka ei salli. Talvel siiski kannan, sest noh, jalanõud..Aga kohe koju jõudes võtan ära;) Alustan paljajalu tiirutamist reeglina juba mai keskpaigas ja lõpetan suht sept lõpus (v.a. kui peab kontorisse/linnapeale minema hehe). Aga näiteks sukkpüksid mulle meeldivad! Matsutajad.. omg.. paar nädalat tagasi oli laevas araabiakeelsne meesterahvas temperamentnselt speakeri peal nutikaga rääkimas, kes matsutas ja naisega lobises. Me kõik saime sellest osa. Aga trotsist ei läinud ütlema ka midagi, sest nägin paljude veidi rassistlikemaid pilke juba tema suunas ja sh eestikeelseid kommentaare, niiet olin hoopiski kultuurilise erinevuse ja matsutamise poolt erandkorras. Ei talu, kui inimesed häält tõstavad. Keha läheb minishokki sellepeale reaalselt (eip, ei ole lapsepõlvetrauma vmt, lihtsalt ei salli, kui inimesed vaidlevad/karjuvad valjemini). Aga tean ka inimesi, keda häirib ninanokkimine, paljad jalad (nt flipflopid ja sandaalid sh on liiga paljad;), külm toit/jook, küüslauk/sibul/petersell, basseinid (must vesi), meri (vetikad) jne:) Mul on vist jah tõesti ainult kuum toit, jook, sokid ja tülitsemine valjuhäälselt..;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sulle meeldivad sukkpüksid? Mulle meeldib kleite kanda, aga sukkpüksid tegelikult ei meeldi üldse, nii et talvel näeb mind kleidis ainult pidulikumal juhul. Sukkpüksid on miski, mille ma kannatan ära, aga ei naudi.

      Kustuta
  15. Anonüümne22/12/19 00:29

    Mis häirib küsid?
    On muidugi olemas asju millele mitte reageerimine, oleks häiriv.
    Näiteks kui on vaja appi minna või sekkuda inetu, alatu või muu sellise käitumise puhul ja siis seda ei tehta kuulma, märkama. Häirivad need tegelased kes arvavad et maailm on vaid nende jaoks EHK enesekesksed lärmajad või looduse reostajad või muidu mölakad.
    See sinu probleem, et viitsid nii tühiste asjade peale reageerida! On veidi kummastav küll, aga kas nüüd just häiriv ei saaks öelda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa reageerisid nii valuliselt, et ma ei osanud muud arvata, et ju siis pidi häirima :)

      Kustuta
    2. Anonüümne26/12/19 12:39

      Mina pole küll see anonüümne kellele sa siin vastad kuid ei näinud küll kuskil "valulist reageeringut". Inimene lihtsalt imestas et nii paljud tühised asjad nii palju häirivad.

      Kustuta
    3. Ma rääkisin ta esimesest veidi kummalise stiiliga kommentaarist (selle kommentaariumi kõige esimene).

      Kustuta
  16. Üks hiljutisemaid asju mis mind tasapisi hakkab aina enam häirima ja mida ma olen hakanud enam märkama, et nt siin Helsingis ma sõidan väga palju ühistranspordiga ja rongi minnes sisseminejad ei lase väljatulijaid välja, et suht kohe kui uksed avanevad nad kohe nagu sein lähevad neile vastu. Ma alati ootan korralikult, kui näen läbi akna et inimesi tuleb välja, siis lasen nad väljuda, aga mõned lihtsalt pressivad ennast sinna sisse ja siis liigutakse aeglaselt keset vahekäiku ja jäädakse lausa seisma ja vaadatakse endale kohta. Siis ükskord üks selline kogukam naine jäi r-kioski ukse ette mulle täpselt seisma ja lehti vaatama kuigi ta nägi et tulen ukse poole, tema jäi ilusti sinna ette ja see oli punkt kus ma reaalselt oleksin teda peaagu lükanud vihast:D natukene läksin vastu muidu, aga noh muud poleks saanud. Õnneks see järjekorras selga ronimine siin soomlaste poolt ei juhtu, soomlased on väga eeskujulikud järjekorra inimesed ja pikkivahet hoiavad :D Kuid paar korda on seda juhtunud mingite vanemate naisterahvaste poolest kelle välimuse ja keele järgi ütleks slaavlased, ja oh juudas, mõlema puhul olen ma ikka pidanud oma kohta järjekorras kaitsma kuna oleksid sujuvalt tahtnut ette tulla, aga ei saanud, ja siis minu järel reaalselt seisid mul seljas. Huuuuh kui närvi ajas!!
    Ma joon igasugust kohvi, sooja ja leiget, vahel ka külma, aga kohvi ma lõpetan ära ikka, mis siis et külmaks on läinud.
    Ja mis põhjusel inimesed sokke vihkavad või ei kanna? Tundub nii veider. kuidagi jälk tundub paljaid jalgu panna talvesaapa ja tossu sisse.
    Nii, üks asi tuli veel meelde. Nimelt mul on kerge kiiks inimeste varvaste ja sõrmedega, täpsemalt siis küüntega nende peale ja see kuidas nad nende eest hoolt kannavad ja sõrmekuju ja kõik on mul selline natukene fetiši moodi asi :D Mul on üks sõbranna kellel küüned kasvavad väga hästi ja tal on enamus aja need pikad, aga ALATI kui me kohtume, on tal selline pool pidune lakk peal, poolenisti kulunud ja mind nii häirib see. Ta saaks endale oma loomulike küüntega nii ilusa maniküüri teha ja tulemus oleks super, aga ei, alati on see selline lohakas ja rõve mu jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ühistranspordis enne sisse trügimine kui teised on väljunud, on minu meelest ka väga ebaviisakas ja häiriv. Vancouveris oli nii, et metroos õnneks oodati ilusti, et väljujad maha tuleks ja bussides sisenetakse ainult esimesest uksest ja väljutakse ainult ülejäänutest, nii et seal ka probleemi polnud, aga Eestis läks küll alati tunglemiseks.

      Sokid - jaa, mina ka ei saa aru. Ma armastan sokke. Alles siis kui ilm juba liiga soojaks läheb, hakkan ilma sokkideta käima. Aga ikka väga soe peab selleks olema. Aga näiteks Matt ei kanna kodus kunagi sokke, kohe kui koju jõuab, võtab esimese asjana sokid ära. Jalanõude sees õnneks kannab.

      Küünte osas tundub mulle "õige", et pikad küüned peaks alati lakitud olema (ja laki eest tuleb siis muidugi hoolitseda). Lakkimata pikad küüned tunduvad koledad, eriti kui need on kollased ja erineva pikkusega vms.

      Kustuta