02 september, 2020

Pulmapäev

Nonii. Pulmapäev!

Magasin nagu kott ja olin ärgates värske kui aasalill. Viisin kanadele hommikusöögiks maasikaid ja banaane, aga mitte pidulikkuse lisamiseks või päeva eriliseks muutmiseks, vaid sel proosalisel põhjusel, et olin unustanud teri juurde osta ja nad olid lihtlabaselt näljas.

Kleidi tõin õmbleja juurest juba eelmisel õhtul ja ma ütleks, et see nägi välja okei. Ainult okei, aga miljon korda parem kui päev varem. Nii et keskendusin positiivsele. Tass pooltäis, mitte pooltühi, teate küll. 

Sõbrad olid eelmisest õhtust saadik kohal ja kuna ma olin kuskilt lugenud, et pulmapäeval tuleb korralik hommikusöök süüa, võtsime seda täie tõsidusega - aeglaselt ja mõnuga. Heas seltskonnas pealekauba. Sõbrad varustasid meid ka abielurahvale kohaste pokaalide (Mr & Mrs), sukapaela ja muu vajalikuga. Moraalsest toest rääkimata.


Kogu planeerimise protsessi käigus kaalusin kogu aeg, et mis mulle oluline on ja mis mitte, sest pulmapäeva osas ei saa hiljem vigade parandust teha. Väga väikeses seltskonnas abiellumine oli meie jaoks kõige õigem otsus üldse! Terve päeva vältel patsutasin iga mõne aja tagant omale mõttes õlale, sest kõik oli lihtsalt nii lihtne ja stressivaba. 

Juuksuriaega oli üsna võimatu saada (nii läheb kui hakkad pulma planeerima mõni nädal enne selle toimumist) ja proovisoengule ei tahtnud ma aega raisata - ühtki teist vaba juuksurit nagunii silmapiiril ei paistnud. Koleda soengu oleks saanud kodus maha pesta, elus on hullemaidki väljavaateid kui lahtiste juustega abiellumine.

Juuksur oli imeline! Juba sellest, kuidas ta mu pead pesi, sain aru, et inimene teab, mida teeb. Mu senine juuksur oli kah tore, aga uus on nii palju parem, et otsustasin tema juurde käima jäädagi. Soenguga jäin VÄGA rahule.

Meikarit ma ei leidnudki, nii et sõbranna tegi mulle ise meigi. Ma kahtlustasin juba varem, et ta sellega hästi hakkama saaks, aga ta vaidles vastu, et ei-ei, lase ikka profimeik teha. Tegelikult oli väga mugav selle kõigega omaenda kodus ühele poole saada, samal ajal sõbrannaga juttu ajades ja kartulisalatit süües.


Kõige mõnusam oli see, et ma tundsin end terve päeva vältel kohutavalt õnnelikuna. Mul oli nii hea ja kerge olla! Ärevus tuli ainult paariks minutiks enne uksest välja astumist, sest kõigepealt käis Matt kurtmas, et ta sulab õues selle kuradima smokingu sisse ära ja ei tahtnud üldse minema hakata. Kui sain tema õue lükatud ja hakkasin kõrvarõngaid karbist välja võtma, lendas neist ühe tagumine osa kuskile minema ja nii jäljetult, et leidsin selle alles ülejärgmisel päeval üles. Õnneks sobis sinna ka mingi muu, seega väga närvi ei jõudnud veel minna kui juba olukord lahendatud. Siis tõmbasin kleidi selga, mispeale hakkasid käed natuke värisema, sest noh - meik ja soeng ja kleit ja kimp ja... Hea, et sõbranna kohe nii truult kõrval oli ja kingad jalga aitas, väriseva käega poleks ma neid rihmasid enne õhtut kinni saanud.

Seal ma siis seisin, täiesti valmis. Ja kogu ärevus kadus ära. Isegi käed ei värisenud enam.

Aga ma pean nüüd natuke taustalugu rääkima - mul tuli vähem kui nädal enne pulmapäeva mõte, et kutsuks kitarristi ka. Lihtsalt, et natuke pidulikum oleks. Mõni minut hiljem plahvatas, et oo, Matt'ile meeldib Ukuaru valss (olete kuulnud kui Neitsov seda mängib?), eriti äge oleks kui laseks kohalikul muusikul selle ära õppida ja pulmas üllatuseks mängida!

Kitarristi leidsin mingi päris osava. Ja selgus, et raha eest saab tõesti kõike. Isegi Ukuaru valssi! Õppimise aega oli küll ainult paar päeva jäänud, aga etteruttavalt võin öelda, et ta sai sellega väga hästi hakkama. Ühtlasi küsis, et mis lugu ma sisse kõndimiseks tahaks? Ütlesin, et ma ei teegi mingit eraldi kõndimist, meil nii väike pulm, ainult paar külalist ju. Mis ma siin ikka kõnnin... Tema murelikult vastu, et kas see on kultuurispetsiifiline eelistus, mispeale vastasin, et ei ole, ma lihtsalt ei taha tähelepanu ja... Tüüp hakkas naerma ning ütles, et halloo, see on SINU pulm, nii et tähelepanu ei õnnestu sul nagunii vältida. Ja lisas, et see kõndimise osa on pulmas tavaliselt üks ilusamaid hetki ja annab kogu üritusele kena alguse.

Ma nats puiklesin, sest olin raudkindel, et see asi kisub iseenda jaoks kindlasti nii härdaks, näen kogu pühaliku kõndimise vältel välja umbes selline:


Pluss pole ma vist viimased viis aastat kontsi kandnud, nii et midagi ülearu graatsilist sellest ilmselgelt ei tuleks. Aga okei. Ma olin juba kõik asjad äärmuseni lühikeseks ja lihtsaks tõmmanud, et hea küll, ma siis vähemalt kõnnin.

Ja kõndisingi. Koos Oscariga! Kõik oli absoluutselt täiuslik - meie oma aed, kõige lähedasemad sõbrad ja päike oli pärastlõunaselt kuldne. Ma olin korraga väga rahulik. Ärevust polnud üldse, nutma ka ei ajanud, kuigi kõik tundus nii eriline ja soe. Ossu otsustas poole tee peal mind maha jätta ja liivakasti liduda, mis oli muidugi absoluutselt ootuspärane ning selles mõttes isegi hea, et ma polnud kimpu tellides arvestanud, et mul pole käelihaseid (ega mingeid muid lihaseid) ja selline ports lilli osutus omajagu raskeks.

Tseremoonia teksti sain erinevate variantide vahelt ise valida. Võtsin kõige lihtsama ja lühema ning tõmbasin ka sellest veidi roosat vahtu maha. Romantiline oli igal juhul, aga vähemalt ei pidanud me seal pool päeva seisma ja armastusest nõretama, saime kümne minutiga hakkama. Ja ma ei nutnud üldse! Vaatasin Matt'le otse silma ja ütlesin kõik kohustuslikud to have and to hold osad täiesti sirge seljaga ära. 

Pärast sõrmuste vahetamist ja abielu väljakuulutamist (appikene, ma tunnen ennast nagu lausa mingi täiskasvanud inimene, mul on isegi abikaasa!) tuli paberite allkirjastamise osa ja kitarristiga olime kokku leppinud, et see on hetk, mil ta Ukuaru valssi hakkab mängima. Ahhh nii ilus oli!

Maailma parim lapsehoidja (ja Oscar, kes ei suuda elu sees paigal püsida)

Edasi suundusime parki pildistama ja ma ei jõua ära oodata, et fotograaf piltide töötlemisega ühele poole saaks, sest mul on tunne, et sealt on midagi tõsiselt head tulemas. Fotograafiga läks nii, et kui ma keset ööd teada sain, et mul enam pildistajat pole, saatsin kohe järgmisele lemmikule sõnumi, et kas ta on vaba? Õnneks oli, ilmus kenasti kohale, oskas ülihästi juhendada ja ma olen juba ette kindel, et need pildid saavad olema ideaalsed. Sõprade telefonist ilmusid sellised:


Pildistamise osa oli hästi tore. Matt'i sõber viskas iga paari minuti tagant selliseid nalju, et pool aega läks puhtalt naermise nahka. Park oli õnneks üsna tühi, aga need paar inimest, kes seal jalutasid, tulid ikka täiesti süüdimatult meile peaaegu nina alla ja tegid oma telefoniga kah paar pilti. Üks lausa ütles, et ärge pange tähele, aga te olete nii ilusad, et ma teen endale mälestuseks pilti. Oookei siis.

Lõpuks oli aeg restorani poole kimada ja otsustasime tähelepanu vältimiseks (ja veits mugavuse mõttes ka) riided ära vahetada. Mu kõrged kingad olid küll väga mugavad, aga pärast kaht tundi kontsadel seismist tundusid madalad lausa jumalikud. Põhimõtteliselt tegime sealsamas parklas kiire striptiisi, viskasime peened rüüd autosse hunnikusse ja kaks minutit hiljem olime juba teel. Kenasti graafikus ja puha.

Mu armas sõbranna/meikar/pruutneitsi. Ja mu uus sõrmus "vanale" kaaslaseks. Ja lilled-lilled!

PS! Kanadas on kombeks, et vasaku käe eelviimases sõrmes ei kanta iial midagi peale kihla- ja abielusõrmuse ning mõlemad jäävad elu lõpuni sõrme. Enda üllatuseks märkasin, et abielusõrmus on kõigil "all", kuigi lisandub teisena ja peaks seega hoopis "peale" jääma. Guugeldades selgus, et nii on ta südamele lähemal. Näe, jälle targem!


Abiellumine on imelihtne. Soovitan soojalt :)

32 kommentaari:

  1. Anonüümne2/9/20 09:28

    Lihtsalt võrratu! Mulle nii meeldivad pulmad, millest pole tehtud palagani.
    Mu enda pulm oli veidike suurem, ca 35 külalisega, kuid samuti lihtne ja tagasihoidlik. Mingit erilist tilu-lilu ja nõukaaegseid kombetalitusi ei tahtnud ja ei teinudki.
    Palju-palju õnne ja pikki abieluaastaid!

    VastaKustuta
  2. Oh kui kaunis sa oled! Ja kui õnnelik sa välja näed + Matt ka muidugi :)

    Mina olen nii väikese pulma poolt ja kindlasti tulevikus ise eelistan.

    See viimane pilt pargis, kus Matt otsa ette musi teeb. Ma nii jumaldan forehead kisses ja tunnen neid läbi une partneri poolt :) nii nii ilus kõik!

    Palju õnne ja armastust!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne2/9/20 09:32

    Nii ilus lugemine. :)



    Minna

    VastaKustuta
  4. Palju, palju õnne noorpaarile! Imelisi armastust täis aastaid kuldpulmadeni vähemalt! :)

    Kui ILUS on pruut! Ja see kleit, wow! :)

    VastaKustuta
  5. No jõudsin ära oodata selle postituse. Rõõm lugeda, et kõik läks imeliselt!

    Ma tegin ka kommentaaride põhjal kleidistatistika (uudishimulik, noh :D) ja jõudsin järeldusele, et võimalikud on kaks varianti, üks neist oligi :P

    Kuumad õnnesoovid ja imelist abielu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa oleks võinud küsida! Ma avalikult ei saanud üles panna seda infot, aga küsijatele ütlesin salaja :) Panin kleidipostitusse nüüd selle pildi ka, kus esimese ja teise koha kleit kõrvuti ripuvad.

      Kustuta
  6. Kadri-Liis2/9/20 09:46

    Hurraa, suured õnnesoovid!

    VastaKustuta
  7. Palju õnne! Ilusad pildid ja tundub, et päev oli ideaalne. Ja aina enam olen ma väikese pulma/kahekesi abiellumise pooldaja.

    VastaKustuta
  8. Armas päev ja ilusad hetked.
    Saadan üle ookeani Eesti luuletaja Doris Kareva read...

    Ma ütlen: armastus. See pole vale.
    Kui tahad kuulda, tule lähemale.
    Kui tahad tunda, tule päris ligi.
    Kuid rohkem ma ei ütle ometigi.

    Ma ütlen: armastus. Ja kõik on öeldud,
    Mis? Ma ei kuule hästi, mis sa küsid.
    Jah, kõik võib olla. Jah. Võib-olla möödub.
    Kuid imelik, et ta nii kaua püsib.

    Jätkuvalt kauneid ühiseid hetki!

    VastaKustuta
  9. Anonüümne2/9/20 11:35

    Nii armas ja lihtne! Palju Õnne!

    Regina

    VastaKustuta
  10. Nii ilus kokkuvõte ilusast päevast! Ukuaru valss on muuseas meie suguvõsa kohustuslik pala - mängitakse igal matusel ja igas pulmas (mitte, et neid nii maru palju oleks, õnneks ja kahjuks). :)

    VastaKustuta
  11. Minu ja pulmadega on ikka täitsa hullud lood - isegi seda postitust lugedes tuli nutt peale ja pisarad silma... Oma õe pulmas nutsin nii, nagu ma oleks peigmehe vana pruut või midagi. Oma pulmas võitlesin meeleliigutuse ja pisaratega nii, et kõikide laulatuse piltide peal on mul kannatajanägu, nagu oleks vägisi mehele sunnitud...

    Palju õnne aastakümneteks!!!

    VastaKustuta
  12. Palju palju õnne teile mõlemale!!

    VastaKustuta
  13. Anonüümne2/9/20 15:34

    Mul on väga hea meel, et teie pulmapäev kulges rõõmsalt ja rahulikult, õnnelikult ja päikeseliselt. Soovin teile sellist elu pikkadeks aastateks! H Saaremaalt

    VastaKustuta
  14. No jõudu ja jaksu, tervist ja õnne edaspidiseks. Ma valetaksin, kui ütleksin, et mul nüüd teie pärast hea meel on, sest hea meel on mul teie pärast alati.
    Ps. mulle meeldib see kõige vasakpoolsem kimp - vähem muid kapsaid ja lihtsalt roose, roose, roose .... XD Olge õnnelikud, see on tegelikult ainus asi, mis elus loeb,

    VastaKustuta
  15. Nii armas, palju, palju õnne teile!

    VastaKustuta
  16. Veel kord suured õnnesoovid! Sa näed nii õnnelik ja kaunis välja, lausa särad!

    PS! See küll pulmapäeva palju ei puudutada, aga teil on nii mõnusalt valgusküllane kodu. Sa võiks edaspidi koduteemalisi postitusi rohkem teha :)

    VastaKustuta
  17. Anonüümne2/9/20 18:06

    Palju-palju õnne teile! Väga kena pulm ja armas postitus - aitäh võimaluse eest sel moel teie pidupäevast osa saada.

    VastaKustuta
  18. Palju õnne! Te olete koos nii armsad❤

    VastaKustuta
  19. AItäh kõigile heade soovide ja ilusate sõnade eest! Nii tore, et te meile siin kaasa elate!

    VastaKustuta
  20. Palju õnne ja ilusat elu :)

    VastaKustuta
  21. Sa olid imeilus pruut, ja oled imeilus naine. Ja sul on mehelikult kaunis mees. Palju, palju, PALJU õnne teile mõlemale, rõõmu ja õnne ja armastust täis elu!

    P.S. Pean ütlema, et teie pulm meenutas mulle suuresti meie oma. Meil oli küll õige pisut rohkem rahvast, aga kogu päev oli samamoodi lihtne ja stressivaba nagu teilgi.
    P.P.S. Mis äge kleit (või hommikumantel) sul meikimise ajal seljas on, kui tohib küsida? Värvid! Muster! Võrratu!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vastasin just Kittyle ja nägin, et sul oli sama küsimus :D Donna Nordica kleit, Eesti disain ja puha! Siin paistab samuti kõikidele meeldivat, iga kord kui selga panen, saan võõrastelt inimestelt komplimente. Oli hea ost!

      Kustuta
    2. https://www.donnanordica.com/product-category/kleidid/holmikud/

      Kustuta
    3. Jah, noh, jooksin kohe vaatama, ja otse loomulikult neil seda mustrit enam kollektsioonis pole!
      Vaene mina...

      Kustuta
    4. Mina ostsin selle 5-6 aastat tagasi. Vaatasin sama, et praegu pole midagi ilusat saada ja suurusevalikut ka eriti polnud.

      Kustuta
  22. Palju õnne! ja mulle ka hirmsasti meeldib see meikimskleit :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on Donna Nordica hõlmikkleit, mille kunagi Eestis külas käies ostsin. Hästi mõnus materjal ja ei ole aastatepikkuse kandmise ja pesemise kiuste kriipsuvõrragi kulumise märke näitama hakanud.

      Kustuta
  23. Anonüümne26/9/20 20:16

    Sa nägid imeline välja. Ma tegin ka väikse ja väikse pulm... Ainult mina, mees, fotograaf ja paaripanija. Läksime metsa ja kõik oli nii tore. Ainuke asi, mis meie pulmas halvasti läks oli mu jumestus ja juuksed. Ma nägin välja nagu postituut ja soeng kaugel loomulikust lainetusest. Isegi mees oli sõnatu kui mulle järgi tuli ����. Kraapisin ikka hunnikuga seda maha enne kui metsa jõudsime.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sellest on küll kahju. Pulmapäeva ei saa ju uuesti teha nagu sünnipäeva või muud sellist sündmust. Mul oli õnneks meigiga suht kindla peale minek, sest sõbranna meikis, aga juuksuri osa kartsin küll, panin isegi juuksuri aja nii, et meik tuleks pärast, sest kui soeng oleks kole olnud, oleksin selle enne meikimist lihtsalt maha pesnud.

      Kustuta