14 november, 2013

Suur rõõm

Minul algas täna sünnipäev, hip-hip-hurraa! Kustav tuli hommikul jooksmast ja ütles, et postiljon on mu pakiga fuajees. Nad tulevadki alati ise saadetisi ära tooma, aga kuna alumiselt korruselt kaugemale ei pääse, lähevad tavaliselt sama targalt minema, jättes kirja, et võid nüüd ise järele minna. Postkasti võtit meil ju teatavasti pole ja kui parajasti ei tea, et midagi on saabumas, võib nädalaid võtta, enne kui Marc posti kontrollib ja teatise leiab.

Tuju läks kohe nii-nii-nii heaks! Minu kõige parema vanaema hoolega valitud ja koduse pliidi äärel kuivatatud maailma kõige magusamad õunad - täpselt nagu lapsepõlves! Paremat kinki ei saagi olla! Lisaks leidsin pakist eestimaise koogikalendri (koos retseptidega), Annekese šokolaadi ja sünnipäevakaardi.


Ilm on meil ilus, päike lõõmab (juba nädal aega järjest), aga kui sünoptikuid uskuda, sajab hetkel hoopis vihma. Vancouveris on aknast avanev pilt kõvasti usaldusväärsem kui see, mida CNN väidab. Kohalikud virisevad muidugi nii palju kui torust tuleb, nende meelest on talv nüüd käes (sest väga palju külmemaks kui +6 siin ei lähegi).

Kusjuures vihma on viimastel kuudel sadanud küll, aga mitte nii, et varju peaks kaasa võtma. Pigem tibutab. Tarvo nentis paljutähenduslikult, et kui see ongi SEE vihm, millest nad siin räägivad siis... Kohalikud väidavad, et 2013 on üks kuivemaid aastaid, mida nad mäletavad; aga tont neist aru saab, sest selline arutelu jõuab enamasti sinna, et tegelikult oli eelmine aasta ka päris kena ja üle-eelmine... Pealegi tõmbasid pooled neist (hiinlased) juba augusti lõpus kindad kätte ja karvamütsi pähe, ülejäänud pooled (kanadalased) pole siiamaani jopet välja otsinud.

Igal juhul olen jõudnud arusaamisele, et kui siin räägitakse "kohutavast" ilmast ja "külmast" temperatuurist, siis igaüks mõtleb ilmselgelt ikka omal skaalal. Eestlase jaoks tähendavad need terminid lihtsalt midagi täiesti erinevat kui vancouverlased ette oskaks kujutada. Nii ma siin "vihmases" Vancouveris praegu blogin - päike paistab silmaauku:

2 kommentaari:

  1. Palun, oli puhas rõõm mängida postikana, sest kohtusin selle käigus paljude toredate inimestega :) Sealne ilm ja vihm, noh jah :) Ei oska rohkem selle kohta öelda. Siin on ikka paganama külm võrreldes sealsega. Pean ruttu tagasi tulema, et teie "dieet" ikka korralikult tuksi keerata :)

    VastaKustuta
  2. Teil on siis sügisega vedanud. Eelmine aasta (2012) saabusid sügisvihmad poolest oktoobrist, aga sellegi poolest nenditi kuu lõpus, et tegemist oli oktoobrikuu sademete rekordiga. Ja enda ihu peal sai kõik see taevast alla sadav valge vesi ära proovitud.

    VastaKustuta