17 november, 2013

Võrkturundus

Sain kirja endiselt klassiõelt, kellega pole juba aastaid suhelnud:

(NB! kirjapilt muutmata)

"Hakkasin hiljuti tegelema sellise Norra börsil oleva ettevõttega nimega EQOLOGY. Eestisse jõudis alles selle aasta augustis. Minu juurde tuli üks hea tuttav, kes rääkis mulle sellest firmast ja nende toodetest. Minu jaoks tundus see põnev, sest kui hetkel sellega liituda oled reel."

Mulle hakkas kohe esimesest lõigust tunduma, et minu regi see küll ei ole...

"Täna ja praegu tasub sellega tegeleda, kuna seda toodet on Eestis hetkel vähe. Aasta pärast, kui liikuda ei too see enam sulle rahaliselt sisse. Toon hea näite, nt. Herbalife, Avon, Oriflame - need kes liitusid siis kui Eestisse saabus elavad väga hästi, sest leidsid enda alla inimesed ja raha lihtsalt tiksub iga alljärgneva konsultandi pealt. Nüüd aastaid hiljem tasub nendega liituda vaid oma tarbeks, sest raske on leida inimesi, kes neid tooteid ei tea ja tahaksid neid müüa".

Annan praegustele ja tulevastele võrkturundusega tegelevatele inimestele ühe täiesti tasuta nõuande:

Paranda oma kuradima kirjavead ära! Maru raske on aru saada kui komad kukuvad sinna, kuhu juhtub. Ja võib-olla ei tasu päris otse välja öelda, et mõne aasta pärast saab olema raske leida selliseid rumalaid, kes tooteid veel ei tea ja neid müüa tahaksid...

"Nagu mainisin, et liitusin ja ostsin endale toodete paketi ning ka hetkel kasutan ja proovin. Võin öelda julgelt, et tooted on head ja tõesti vastavad sellele mis pakendil kirjas. Peale minu kasutab mu teine pool ja mu ema - nad on väga rahul".

Mul tekkis korraks väike error, lugesin esimese hooga, et "teine pool" kasutab tema ema ja mõlemad on väga rahul... Sorry, my bad!

"Kui oled huvitatud lihtsalt raha teenima ilma riskideta, siis tuleks sul liituda. Alustamine maksab 658€ - tean, et see on suur summa aga kui oled tõsiselt huvitatud riskima ja pärast shampust jooma, siis leiame raha osas lahenduse!!!!!"

VIIS hüüumärki!

Ma ei saa jätta mainimata, et meie ühine emakeeleõpetaja ladus TALLE viisi ja mulle kolmesid. Sellele eelnevad 9 aastat olin (teises koolis) samas aines ainult viisi saanud. Uus õpetaja vihkas mind esimesest päevast alates! Kord pidime suvevaheajal "Kalevipoja" läbi lugema, õpetaja toonitas korduvalt, et saab kohe aru kui sa pole õiget Kalevipoega ette võtnud, vaid lastevariandi kasuks otsustanud. Teate - ma lugesin selle kuradima "õige" Kalevipoja KAKS korda läbi! Ja sain ainsana lugemiskontrolli hindeks ÜHE! Hinde all oli punane mõnitav märkus, et "ma ju ütlesin, et saan aru kui raamat pole loetud".


"Pead leidma 30 päeva jooksul 3 inimest, kes hakkavad edasi tegelema - sinu palk suureneb nende inimeste pealt".

Ilmselgelt on ullikeste leidmisega päris kiire... Saame teada, et algselt investeeritud summa teenitakse 1,5 kuuga tagasi ja edasi on puhas taevamanna - sinu poolt leitud inimesed otsivad "enda alla" uued agendid ja nemad omakorda uued, sinu tengelpung muudkui paisub. Täitsa iseenesest. Mitte midagi ei pea tegema! Kõrgeim mainitud summa, mida kuu ajaga saaks teenida, on 108.000 €

"Summad kas pole müstilised.... On On On....!!??? Minu eesmärk on jõuda vähemalt 4 ndale tasemele ja teenida 7200€/kuus. Kas pole hea palk???? Kas sina tahaksid seda???? Mina küll ja usun, et ka sina!!!! Kas teeme proovi? Riskida ei ole millegagi...Ainult võita!!!!!"

Džiisas! 41 sõna ja 35 kirjavahemärki. See peab tõesti hea äri olema! Kas ma võiks kohe raha üle kanda ja kas šampusega võib samuti juba tänasest alustada?

Liitumispakett sisaldab kõikvõimalikku tarbetut sitta (sry, aga nii on) - üks siirup; kahed erinevad tabletid; üks karp kollageeni; 3 karpi energiageeli (kasutamine: "üks tuup igal hommikul"), 6 Shacai topsi (?); shampoon; palsam; vitamiini kihilised tabletid (just nimelt "kihilised", mitte "kihisevad"):

"Kasutamine: 1 tbl vee sisse igal hommikul, kui soovid unisuse kaotada. 2 tbl kui oled eelmine õhtu "natuke" alkohooli tarbinud. See aitab tõsiselt - saad halvast enesetundest lahti imekiiresti!!!!!

- 20 brosüüri EQOLOGY lugemiseks
- 5 EQOLOGY ajakirja - veel rohkem infot
- 10 täiendavad brosüüri toodete kohta
- 5 süsteemi edasi ajamise plaani
- 1 märkmik
- 1 pastakas
- raamat Go Pro - Eric Worre - lisa lugemist veel
- 1 Tere Tulemast liitumise mapp koos infoga

Lisaks kui omad musta uuemat autot ja lubad oma autole EQOLOGY väikese kleepsu reklaamiks kleepida siis saad ka autoboonust 320€ kuus.

Mis arvad? Kas tasub mõelda? Tooted on suurepärased. Ära lase hirmutada, et nii palju tablette - igaüks teeb oma valiku, et mis hetkel talle vitamiinidest kõige olulisem. Mina, mu teine pool ja ema kasutame neid ja võin öelda, et meie kõigi tervis ja enesetunne on palju parem. Rõõmu on igaks päevaks. Mis siis saab? Kas teeme ära? Riskijad joovad ainult shampust."



Lugesin Kustavile paremaid palu ette ja ta tegi tähelepaneku, et kui midagi peale šampuse enam juua ei saa, peab ju konstantselt purjus olema? Nojah, lähen siis homme ikkagi tööle, sest ei mina, mu teine pool ega ema šampust ei armasta. Pagan küll!

11 kommentaari:

  1. Mulle tundub, et Eestis on mingi võrkturunduse buum. Mulle on viimase aasta jooksul pakutud vähemalt 4 erinevat varianti. Kõik tulevad turule mingite imeliste lubadustega. Olen siis ootama ning jälgima jäänud ja võin kinnitada, et mitte ühtegi antud lubadust pole täidetud :) Selle ca 600 euro eest saaksin ma ise poest päris palju šampust ja võiksin isu täis juua :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No täpselt! Ja neid tablette-geele saab apteegi käsimüügist sada korda odavamalt, seda enam, et sul ei ole kohe päris kindlasti 7-8 erinevat korraga vaja...

      Kustuta
  2. No aga kui shampus ei maitse võib veini ju juua:) ja egas sa kaotaja pole ju. Saab iga päev täis kaa veel olla-Kauba peale:)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne17/11/13 21:13

    Appppi, kui haige! Ja sellise tekstiga soovib ta maailma vallutada!? Mulle ka üldse ei meeldi, kui inimesed kirjutada ei oska ja tühikuid ei kasuta (ma saan aru, kui vahel juhtub, aga ...) Ja ma võin kinnitada, et minu pinginaaber Anu, selles teises koolis, oli meil eesti keeles ja kirjanduses viieline jah! Ilma sinuta (ja hiljem Karoliinata) ei oleks ma väga kaugele jõudnud oma reaalkallakuga, vahel tunnen Kase tundidest puudust, kui kirjutada ei oska :D ja jumal tänatud, et see klassiõde meie klassis ei käinud :) Tahaks lausa teada, kui kaugele ta jõuab oma miljoniideega ... Helena

    VastaKustuta
  4. Teemasse http://www.youtube.com/watch?v=BrwwC6KuS7Y. See Lyoness on praegu mingi kuum sõna Eestis. Mulle on seda vist juba (seoses mu tööga) 4-5 inimest pakkumas käinud :D

    VastaKustuta
  5. Anonüümne25/11/13 19:27

    Kle tibuke? Oled sa ise selliseid summasid teeninud, et sa sellisel tasemel siin räägid?

    VastaKustuta
  6. Mina olen võrkturundusega teeninud ja suuri summasid, mida tava tööga ealeski ei oleks teeninud, see, et inimesed mõtlevad, sellest kui petuskeemist või mingist halvast äriskeemist, on inimeste harimatus..Network Marketing on maailmas suurima teenimsvõimalusega skeem, ning kui EQOLOGY on Eestisse tulnud ja asjad ongi nii nagu selle kirja kirjutanud isik räägib (mida saab alati kontrollida, kui tegemist on börsiettevõttega), siis need targad kommenteerijad kes seda asja maha laidavad jäävadki enda tööd tegema ja need tüübid seal EQOLOGYS panevad ikka väga suure hooga maailma vallutama, ei tea millega see firma tegeleb ja ei ole sellest kuulnud kuid igaljuhul mina hakkan uurima kes selle kirja taha on ! Anyway - targad netikomentaatorid, googeldage, uurige, mis on võrkturundus ehk Network Marketing ehk soovitusturundus !

    VastaKustuta
  7. Nii palju kui mina olen võrkturundajatega kokku puutunud, kipuvad nad oma träni ikka täiesti meeleheitlikult kõigile pähe määrima ja paistavad seejuures ainult sõpru kaotavat, mitte suuri rahahunnikuid kokku ajavat.

    Sellise äri juures on mõjustamispsühholoogia väga oluline. Õigekeel lihtsalt PEAB olema korrektne, et mingitki usaldusväärsust tekitada. Teiseks ei tohiks lubada silmnähtavaid vigu - justkui oleks personaalne kiri, aga ma tean väga hästi, et selle kirjutanu ei nimeta oma elukaaslast kunagi "teiseks pooleks". Ja tema teab väga hästi, et ma tean ta mehe nime. Pole ju raske lihtlabase copy/paste asemel oma kiri ka ISE läbi lugeda ja mõelda, kuidas see saajale kõlab?

    Mul on võrkturunduse osas alati tekkinud küsimus, et kui pakutavad tooted on nii hämmastavalt head, miks peaks neid ühekaupa müüma selle asemel, et lihtsalt pood avada ja kliendid rabama lasta? Ja miks peab uus agent MAKSMA, et müümisega alustada? Aga sellepärast, et kui su oma raha on süsteemis kinni, oled kõvasti motiveeritum mida iganes tegema, et vähemalt nulli jõuda! Kui tooted oleks tõeliselt head, poleks alustamise tasu ju vajagi, teeniksid lihtsalt müügi pealt... Ainult et praegusel juhul ma ei usu, et müük kuigi libedalt läheks.

    Lõpetuseks ei saa kõrvale jätta seda, mida meie keha TEGELIKULT vajab. Tervislike eluviisidega inimene saab toitained igapäevasest söögist ja pole vähimatki vajadust kahtlase väärtusega energiageelide, siirupite ning "kihiliste" tablettide järele. Igaüks võib paluda perearstil teha vereproov, et näha, kas mõne aine osas on puudujääke. Kui on, saab abi nii toidust kui apteegist, ma ei näe põhjust ilma vastava hariduseta (ja olgem ausad, ilma igasuguse hariduseta) inimese käest mind "tervistavat" keemiat osta. Kui palju organism toidulisanditest tegelikult omastada suudab, on veel omaette küsimus.

    Aga see on lihtsalt minu isiklik arvamus ja kui leidub neid, kes kõnealuste toodete müümisega rikkaks ja rõõmsaks saavad, on ju tore. Ma võin samal ajal vabalt olla see "tark kommenteerija", kes "asja maha laidab ja jääbki oma tööd tegema", sest mulle lihtsalt väga meeldib mu töö. No näed, ka selliseid leidub :)

    VastaKustuta
  8. Anonüümne25/3/14 21:56

    Soovitusturundus polegi k6igile m6eldud. Parimad v6idavad! T2pselt seesugused meeleheitel inimesed , nagu see kirjavigadega kirjutaja , rikuvad heade ja usaldusv22rsete ettev6tete maine. Soovitusturundus on meie yhiskonna jaoks veel liiga tundmatu ning mida inimene ei tea ja ei tunne, seda ta tavaliselt kardab. Igayks teeb ise omad valikud ja valikute p2rast ei peaks kyll kedagi hukka m6istma.

    VastaKustuta
  9. Anonüümne2/5/14 11:13

    Kahju on kibestunud kinnise silmaringiga inimestest, elage oma rutiinses mullis edasi ja saage oma toiteained ja vitamiinid kunstlikult kasvatatud taimedest siis kätte, väike keemia on teile juba halvasti mõjunud nagu näha.

    VastaKustuta
  10. Kui on soovi olla võrkturundus eesotsas ja aidata meil teha sentsiatsiooni ilumaailmas( unusame ära amwayd,oryflame firmaks wellstar company )saada mulle kiri või helista julgelt ja see on juba pool võitu!
    Mõelge...kes ei tahaks osta praegu apple aksiaid hetke turu väärtusega...konkurentsi ei ole,aga ega see alatiseks nii ei jää.

    Astuge oma mugavustsoonist välja ja tehke ära midagi!! See on avalik saladus juba et kreemid ei toimi! Aga mis siis saab kui 6 min on tulemus ;)

    VastaKustuta