21 juuni, 2014

Elu suurim ehmatus

Viimaste kuude jooksul olen kolm Hiina õnneküpsist nahka pistnud. Esimene ütles: "Peatselt saad õnnenumbri", teine väitis: "Su viimase aja suurim soov hakkab täituma" ning kolmas: "Varsti saabub tähtis ametlik dokument".

IELTS'i tulemuste ootuses kiitsin küpsiseid taevani ja rääkisin, et nüüd võin muretsemise lõpetada, sest kõik on ette paika pandud! Kustavi cookie'd rääkisid millegipärast kõigil kolmel korral uutest töö- ja eneseteostusvõimalustest, nii et eks me näe.

Eile hommikul koitis tähtis päev. Kuna eksamikeskus asub ainult kaks tänavat eemal, käisime sealt kohe pärast ärkamist läbi. Kustav tuli kaasa, et saaks esimese rõõmutantsu koos ära teha.

Rebisin ümbriku lahti ja esimene asi, mida paberil nägin, oli number 6... Kuna aju oli häälestatud 7-le, kukkus kogu kaardimaja hetkega kokku! Ma ei saanudki läbi?! Teatasin suures pettumuses, et õnneküpsised on täielik saast! Pagana hiinlased! Levitavad valeinfot soovide täitumise ja õnnenumbrite osas...

Kuulamine 7,5
Lugemine 6
Kirjutamine 6,5
Rääkimine 8

Kuulamises oli üks harjutus, milles jäin munema ja jaotasin vastused hiljem bingo-meetodil kastidesse. Muud ülesanded läksid hästi, välja arvatud paar lünka, kus kahtlesin, kas kuulsin õiget sõna. Seega olin veidi ärev, kas saan vajalikud punktid kokku või mitte. Aga sain lausa 7,5.

Lugemine läks väga hästi, ainult viimane ülesanne oli pikk ja segane, seda poleks ma ka eestikeelsena päris korrektselt ära teinud, kuid eeldasin siiski, et saan peaaegu maksimumpunktid. Aga anti ainult 6!!!

Kirjutamine oli minu meelest lihtne. Aga punkte ainult 6,5...

Ja rääkimine, milles kartsin läbi kukkuda - KAHEKSA?!


Koju jõudes pöörasin lehe ümber - pöördel olid punktid lahti seletatud. Maksimumtulemus olnuks 9. Kustav ütles seepeale, et peame elamisloa lehelt selle tabeli üle vaatama, sest teisel testil, mida IELTSI asemel võis teha (CELPIP), oli maksimumiks 12. Pole loogiline, et mõlemas tuleb saavutada ainult 7, et elamisluba taotleda...

Minu lootuskiired olid end juba 10 minutit tagasi kokku pakkinud ja parematele jahimaadele rännanud. Kusti rõõmustamiseks istusin ikkagi arvuti taha ja tegin vastava lehe lahti. Sealt leidsin kümme erinevat kasti, et kui tegid IELTS'i, siis vaata siia, kui CELPIP'i, siis siia, kui said tulemused enne seda-ja-seda kuupäeva, siis hoopis siia...

Pikk jutt, sitt jutt. Igatahes sain teada, et igas kategoorias peab punkte olema 7 ainult CLB arvestuses (mida iganes see ka tähendaks) ja IELTS'is tuleb neid selleks koguda ainult KUUS!

Seega... ma ei kukkunudki läbi?! Juhuu!!!


Õhtul võtsime checklist'i ette ja ladusime kõik ankeedid ning dokumendid hunnikusse. Kuigi alguses tundus, et elamisloa taotlemine on eriti tüütu ja paberirohke protsess, paistab tagantjärele, et polnudki miskit hullu. Kodulehel oli kõik pulkadeni lahti kirjutatud ja checklist ütles veel igaks juhuks eraldi, millisele ankeedile tuleb allkiri panna ja millisele mitte. Paistab, et hakkab looma! Esmaspäeval lähen tööandja kirjale järele ja siis viime kõik asjad posti. Loodetavasti saab Kanada järgneva aasta jooksul omale kaks õnnelikku elanikku juurde!

2 kommentaari:

  1. Palju õnne! Loodetavasti tähendab see sellele blogile pikka ja viljakat elu.:)

    VastaKustuta