28 veebruar, 2015

Hullumeelne reede

Kuna kell on juba üks öösel, katsun teha lühidalt:

- hommik algas justkui paljulubavalt, päike säras, hea oli olla… kuni end kööki vedasin, et putru keeta. Esimese asjana jäi silma, et kõik kausid on riiulilt kadunud. Väga veider! Aga kuna elan siin hetkel korteriomaniku pojaga, siis eks need ole sisuliselt tema omad ja mis seal ikka... Hetk hiljem selgus, et potte ka pole! Ega panni! Minu meelest oleks suht loogiline teada anda kui hakkad nõusid välja kolima?! Praeguse loogikaga võib ühel hetkel juhtuda, et saabun koju ja näiteks voodit pole enam... 

- tööl on üks lastest kolmandat päeva ilma rohtudeta, sest apteek unustas arsti teavitada, et riigipoolse rahastuse leping hakkab läbi saama ja seda tuleks uuendada. Kolmapäeval väitis arst, et saatis dokumentatsiooni teele ja asi saab iga hetk korda, reede pärastlõunal teatas, et sorri, aga ma pole neid pabereid veel täitma hakanudki. Hästi normaalne. Hea uudis on see, et ainus muutus, mis ravimite puudumisega kaasnes, on suurenenud söögiisu (tema kidura kehaehituse juures ainult tervitatav nähtus).

- kuna seesama laps pidi nädalavahetuseks koju minema, tuli teha üks äärmiselt ebamugav kõne tema emale, selgitamaks, miks ma seekord rohtusid kaasa ei saada. Samal ajal kui selgitasin, et muretsemiseks pole põhjust, poisi aktiivsuse tase on täpselt sama kui tavaliselt, hakkas kõnealune noormees koha peal hüppama nii, et maja värises, kahe käega vastu seina taguma ja rõõmsalt huilgama. Täiesti lambist! Teine klient sattus sellisest reaktsioonist nii suurde vaimustusse, et hakkas noormeest kättejuhtuvate asjadega viskama. Hästi lõbusalt. Minu raamat lendas esimesena. Ärme siis unustame, et samal ajal püüdsin endiselt emale näidata, kuidas kõik on parimas korras ja rohtude puudumise pärast pole vaja üldse pead vaevata.


- pärast seda saatsin poisi pissile, sest peatselt pidi buss ta peale korjama. Ma ei tea, mida ta seal tegi, aga pärast ujusid potis pisikesed kuivanud lilled ja vesi enam alla ei läinud. Autistid on nagu keskmised kolmeaastased - tulevad lasteaiast vahvate isetehtud saviplönnidega, mille saab esimesele ettejuhtuvale toredale tädile ära kinkida (see tädi olen tavaliselt mina) ja lisaks on taskud alati igasugu sodi täis. Erilist kriitikat selle osas, kuhu sodi hiljem torgata, ei ole. 

- hetk pärast seda, kui poiss oli uksest välja saadetud, hakkas laelambist (!) vett alla voolama. Vahepeal oli teine töötaja garaažist pumba toonud ja ülemise korruse peldikus ummistuse ära lahendanud, aga kuna meil igapäevaselt lampidest vett ei tule, on alust oletada, et see kena nire võis siiski kanalisatsioonist pärineda. Mul oli kopp nii ees, et panin kingad jalga ja ütlesin, et minu nädal sai sellega lõpetatud. Jätsin lauale majaomaniku numbri, juhuks kui katus kaela sajab või midagi. 

- vahetult enne äraminekut astusin läraki! selle lombi sisse, mis oli esikupõrandale tekkinud. 

- õhtu lõpetuseks läksin kinno "50 halli varjundit" vaatama. Ega ma suuremat kuluurielamust oodanudki, aga no päris õudne oli ikka! Lihtsalt NII klišee! Peategelaste valikuga on täiesti ämbrisse astutud. Naispooles polnud mingit vastupandamatut šarmi, süütust ja lummavat habrast ilu, mida raamatus lubatakse. On lihtsalt üks mittemidagiütlev keskpärane lammas. Mees on vähe kobedam, aga selles konkreetses rollis jällegi täiesti naeruväärne. Ei anna oma nunnude blondide lokkidega kuidagi alfaisase mõõtu välja. Räägib vahetpidamata, et ma pole romantiline tüüp, ma lihtsalt panen naisi; aga teeb seejuures ühe paduromantilise žesti teise järel, ainus, mis puudu jääb, on kallimale kuuvalgel luuletuste lugemine (ja sellest ei jää üldse mitte palju puudu). Kogu film on lihtsalt üks klišee teise otsa! Nagu paroodia! Üsna lõpus oli stseen, kus Ana sosistas Christianile: "I think I'm falling in love with you...", mispeale keegi ohkas saalis eriti põlastavalt: "Oh God…" Aus reaktsioon.

8 kommentaari:

  1. Tjah, mis ma oskan kosta - ilmselgelt on siin kolm võimalust:
    a) kõik ikka espetsiell sinu kiusamiseks välja mõeldud, et sa end liiga hästi tundma ei hakkaks
    b) polnud just "parim päev banaanikala püügiks" (elik vana Jahve läks ise kalale ja jättis oma loomaaia omapäi)
    c) mõlemat.
    Juhuks, kui see aitab, saadan teele ühe suure virtuaalse kalli (((((Anu)))))
    :D

    VastaKustuta
  2. Hahahaa...ma vaatasin ka just eile selle filmi ära. Avanes suurepärane võimalus netiavarustes kaameraga kinosaalis filmitud kehva kvaliteediga ülesvõetud variant leida. Ma pole raamatut lugenud, aga olen palju kuulnud filmist ja olin ka üllatunud, et see, mis filmis toimus oli ju puhas romantika as usual (või isegi rohkem). Mees oli nii hooliv ja tähelepanelik, külmast ja kalgist tunneteta tõprast on asi tõesti väga kaugel. Kõik need tutvustamised emale ja teistele, eriti oma tüdruksõbrana, tüdrukule järele jooksmised, südamepuistamine jne...Mu meelest isegi vanas heas "Pretty Womanis" on meestegelane veidi külmem karakter, ometigi on see üks romantilisemaks nimeatatud film. Kõik see lubatud sadomaso (mida ma ju ometi niiväga ootasin eks;) osutus kõik samuti lihtsalt tavalseks kirglikuks seksiks. Võibolla on raamatus karakterid paremini välja joonistatud aga filmis see kõik tõesti välja ei tulnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ongi! Eriti sadomaso oli sulega silitamine, no tõesti… :)

      Kustuta
  3. Anonüümne1/3/15 17:53

    Kuidas sa pudru tegid siis, voi üldse mitte ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegin võileiva ja läksin kohe pärast hommikusööki isiklikku potti ostma :)

      Kustuta
  4. Anonüümne1/3/15 21:46

    Pane isiklikku poti peale kleepekas " it's mine. Anu" muidu on see järgmine hommik kadunud..:-)

    VastaKustuta