06 november, 2015

Võta üks ja viska teist

Mul on selline tunne nagu oleks pime kana tera leidnud - kolleeg tegi ükspäev makaronisalatit, pani keedetud muna, toorest riivitud porgandit, natuke värsket kurki ning kallas kogu kupatuse salatikastmega üle. Lihtne ja väga maitsev. Mina näiteks pole kunagi selle peale tulnud, et toorest porgandit kasutada ja hapukoore-majoneesi-soola asemel valmis kastet kasutada. Ilmselt kõlan praegu nagu viimne blondiin, aga mis sa teed, tarkus tulebki ju tasahaaval.

Teine asi, mida varem pole teinud, on kartulipuder koorimata kartulitest. Jällegi - keegi tööl tegi ja no nii geniaalne! Hulk tuima tööd jääb ära ja maitse endiselt hea. Selle peale, et kartulipudru sisse muna panna, pole ma samuti varem tulnud! Mul on täiega uued lemmikud! 


Ahjaa, mul on muideks kaks uut töötajat! Khm, oli kaks uut töötajat. 

Esimese töötaja esimene tööpäev - üks klientidest pidi pool päeva ära olema, seega jäi teise lapse kohta tervelt kaks töötajat. Jagasin ülesanded nii, et uus töötaja viib ta hommikul mõneks tunniks välja ja tuleb lõunaks tagasi, seejärel sisustab teine töötaja poisi aega ning uuel on kolm rahulikku tundi, et end kõikide paberitega kurssi viia, sest ilma neid lugemata ei tea, kellega klientide näol tegemist on ja mis reeglid majas kehtivad.

Jätsin väga selge ja konkreetse kirja, et kasuta neid tunde selleks-ja-selleks. Mis hiljem selgus - hommik läks nagu plaanitud, keskpäevaks oli kliendiga majas tagasi… ja siis teatas teisele töötajale, et ma lähen nüüd natukeseks koju, mul olid juba ammust ajast perega mingid plaanid tehtud; tulen kella kolmeks tagasi (tegelikult jõudis neli läbi).

Minule ei maininud ta neist plaanidest ei enne ega pärast. Küll aga saatis muidu igal sammul sõnumeid, et teeme nüüd seda, teeme nüüd toda, laps on väga rõõmus jne. Tal on mingi tõsine raskus arusaamisel, et kui ma nädalast viis päeva autistidega veedan, siis mind jumala eest ei huvita üldse, mida nad pühapäeva hommikul kell 10.30 teevad, see on nagunii hiljem raportis kirjas.

Viimaste aegade valguses on mu tolerants lolluste osas erakordselt madalaks kahanenud. Esmaspäeva hommikul helistasin personalijuhile, et kuule, see olukord on absurdne! Kesse läheb esimesel tööpäeval neljaks tunniks salaja koju? Mina isiklikult ei hakkaks pikka juttu tegemagi. Pole töötamisest huvitatud? Nägemist! Järgmine!

Personalijuht oli samuti väga üllatunud, aga soovituskirjad olevat tugevad olnud ja tädi ise muidu selline hakkaja… no vaatame, äkki saab veel asja (ma natuke kahtlen, aga hea küll). 

Natukese aja pärast sain kõne töötajalt, et nii sorry ja puha, mis nüüd saab? Ütlesin, et selliste asjade kordumine tema tööalase tuleviku osas väga jätkusuutlik ei ole, aga kuna esimene eksimus, siis ta peab lihtsalt oma tööaegade lehel väikse paranduse tegema, sest nelja eemaloldud tunni eest me kahjuks ei maksa. Ja saate aru - sellest tuli hull vaidlus! Tema ei saa aru, et miks mitte?!


Esmaspäeval oli siis teine uus töötaja kohal. Rääkis kui suured kogemused tal on ja kui raskete klientidega töötanud. Minu omadega ei saanud ta üldse hakkama, isegi ei püüdnud. Iga asja kohta oli umbes selline küsimus, et kuidas saaks asju teha nii, et midagi tegelt tegema ei peaks? Jällegi - pole väga muljetavaldav esimese päeva kohta. Õhtul uuris, et kuule, kas saaks nii, et ma töötaks kõik kolm päeva ainult selle lihtsama kliendiga? 

Teisipäeval helistas, et tema ikka ei tunne ennast mugavalt, nii et pani võtmed postkasti ja läks ära. Aitäh kõige eest ja… tsau! Keset tööpäeva! Lihtsalt astus minema!

Ahah siis. Helistasin personalijuhile, et kuule, see uus tüdruk läks ära. 

- Kuhu ta läks? 
- No… ära. Jättis võtmed postkasti ja läks ära.
- Kuule, niimoodi ei saa keset tööpäeva lihtsalt ära minna!

Seda minagi, et ei saa. Aga mul on võtmed ja töötajat pole, nii et paistab siiski saavat. Seekord oli personalijuht õnneks minuga nõus, et ta ei peaks tagasi tulema. Üllatus saabus hoopis järgmisel päeval kui töötaja, kel paluti töölepingu lõpetamist vormistama tulla, ei mõistnud, et miks? Tema arvas, et tuleb ja läheb, millal soovib ja kui keeruline klient piisavalt mugavaks ei osutu, siis leitakse järgmine, kellega eriti midagi tegema ei pea. 

Mis pagana kohaga need inimesed mõtlevad, mina küll aru ei saa!

9 kommentaari:

  1. Kui see oli soovituskirjadega inimene, siis millised on soovituskirjadeta töötajad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovituskirjadeta töötajaid Kanadas ei ole. Iga kord kui uut tööd otsid, helistab tulevane potentsiaalne tööandja endisele ja uurib tausta. Nii et kui mingi totaalse käki kokku keerad, on ikka päris keeruline uut tööd saada. Vähemalt erialast.

      Kustuta
    2. Errr... Sinu osas helistati siis Eestisse või mis moodi Sa endale soovituskirjad hankisid? Ma arvan, et seal ikka on ka soovituskirjadeta töötajaid ...

      Kustuta
    3. Anonüümne7/11/15 18:42

      Võin ka omalt poolt kinnitada, et Kanadas ei palgata kedagi ilma soovituskirjadeta. Välja arvatud võibolla tõesti lihttöölised, nt McDonalds jne. Minu osas helistasid ka mõlemad tööandjad Eestisse. Lihtsalt töötajate palkamise protsess ongi selline ja mitte kedagi ei pane see imestama. Eestlaste jaoks ongi kõike seda natule raske seedida, sest noh....meil saadakse töötaja headusest aru ju katseaja käigus. Aga kuna Kanadas on inimest peale katseaja lõppu praktiliselt võimatu niisama vallandada, siis nad üritavad ikka väga selgeks teha, et töötaja on normaalne.
      Maris

      Kustuta
    4. No need kaks nüüd küll normaalsed ei olnud, vähemalt mitte sellisel määral ja selles osas, mis sellesse konkreetsesse töösse puutus.

      Kustuta
    5. Ma ei küsinud tööandjalt, kas helistati, aga mul olid ametlikud soovituskirjad küll - templite ja allkirjadega. Eks võõrsilt tulnud töötajatega võib veidi erinev olla, sest resümeest on näha, et eelnevaid Kanada töökohti pole. Aga kui on juba Kanadas töötatud, siis ikkagi peab eelmisest kohast soovituse saama, muidu on jama. McDonaldsid ja muud võib-olla ei tee seda, ma pole kursis. Võõramaalased ei ole väga eelistatud nagunii, sest keeleoskusega võib probleeme olla, tavaliselt on viisad ajutised ja muud sellised jamad.

      Nii et ma parandan siis oma sõnu - mitte et siin soovituskirjadega töötajaid absoluutselt ei oleks, aga erialast tööd, mis konkreetset haridust ja kogemust nõuab, on ilma soovituskirjata keeruline saada. Sotsiaalvaldkond on eriti tundlik, nendel töökohtadel teeb tööandja omalt poolt veel politseis iga-aastase taustauuringu töötajate kohta jne.

      Aga nagu keegi siin juba ütles - inimesi on väga keeruline lahti lasta peale katseaja lõppu, nii et nad tahavad eelnevalt kindlad olla, et kõik klapib.

      Kustuta
    6. Ma tegelt ei tahtnud üldse tähti närida. Huvitav oli lihtsalt. Näiteks Soomes on tegelikult samamoodi asjad, siin nimetatakse seda küll "töötõendiks". Ja noh, hea teada kuidas võõramaalastega asja lahendadaks.

      Kustuta
  2. Sellisel puhul on mõned võimalused:
    a) kas nad ongi seal kõik nii lollid?
    b) eriliselt niru tähtede seisuga päev, et need lähikonna kaks suuremat põmmpead sulle ühekorraga sattusid
    c) kõik ikka sinu kiusamiseks, et ta end liiga hästi tundma ei hakkaks
    d) jumalad peavad olema hullud
    e) jo se iki kadu tähendab
    ((:O
    Kui minu elukad ka niimoodi läbi saaks nagu sellel esimesel pildil. Ka siin on mõned võimalused, enamasti üheaegselt:
    a) rott annab kassile peksa
    b) rott tõmbab kausi kassi nina eest ära
    https://www.youtube.com/watch?v=IMDBu-_mRks
    vot nii
    c) rott hammustab igaks juhuks veel kord kassi. Äkki kass ei saanud muidu aru, kes siin boss on.

    VastaKustuta
  3. Need personaliprobleemid on siit kaugelt vaadates hirmnaljakad aga sul vist nii lõbus ei ole. Eriti kui arvestada, et tööle kandideerides inimesed teadsid kuhu nad kandideerivad ja vast omavad ka mingit ettevalmistust? Peaks vist ka mõnda haiglasse südamekirurgiks kandideerima ja siis üllatuma, et miks te mind inimesi lõikama tahate panna :D
    Issanda loomaaed ON kirju :P

    VastaKustuta