08 mai, 2017

Aiatööpäev

Matt lõi hommikul silmad lahti ja teatas kohe esimese asjana, et võiks muru korda teha! Mingi viis minutit hiljem istusime juba autos ja sõitsime tööriistalaenutuse poole. Siin on pea igal ehituspoel tööriistalaenutus, kust saab siis kas neljaks tunniks või terveks ööpäevaks ükskõik millise riistapuu võtta. Kaubikuid ja veoautosid rendivad ka, nii et täiskomplekt.

Võtsime selle masina, mis muru seest sambla välja tõmbab ja mingi teise, mis maa sisse augud teeb, et see sammal niisama lihtsalt tagasi ei kasvaks. Ja survepesuri. Matt mässas muruga, mina hakkasin terrassi pesema. Tahtmata nüüd täieliku räpakotina kõlada, ei olnud ma tähelegi pannud, et terrass nii must on! Selgus, et see on tegelikult hoopis teist värvi kui ma ette kujutasin!


Survepesur on hästi tore! Ma sattusin nii hoogu, et lisaks terrassile, majaseintele ja rendiveokale pesin ära ka selle osa tänavast, kuhu voolik ulatus. Naabrid nüüd vaatavad, et ossa, kus neil alles asfalt särab!

Samblatõrjemasin tõmbaski huvitaval kombel ainult sambla välja, mitte tervet muru. Teine masin see-eest hammustas koerajunnisuuruseid tükke välja, nii et lõppkokkuvõttes muutus terve aed ikkagi rohelisest pruuniks. Aga ainult hea eesmärgi nimel! Mõne kuu pärast peaks meil nüüd eriti ilus muru olema. Uus seeme ja väetis läksid juba täna õhtul maha.

Kui survepesu tehtud, jäi minu ülesandeks kogu muru üle riisuda ja sammal aia taha viia, samal ajal kui Matt käruga uut mulda istutuskastidesse vedas. Sest me jõudsime vahepeal teisest poest koormatäie mulda ka tuua. Ja kolmandast poest ostsime suure puu, millest mingil arusaamatul põhjusel isegi pilti ei ole!

Puu läheb kanaaia kõrvale, sellesse ossa, mille välja pidime kaevama. Istutamiseni täna ei jõudnudki, sest terve päev otsa käis nii usin rassimine, et polnud aega süüagi! Passib seal potis ja ootab homset. Praegu olen ma muidugi suht lootusrikas, et homme saavad kõik asjad lõpetatud ja puu kah mulda, aga arvestades seda kui valusad juba praegu kõik kohad on, võib ka vabalt juhtuda, et ei saa hommikul voodistki välja! Elame-näeme!

9 kommentaari:

  1. Vot nyyd on ilus värviline blogi:)
    Ja aed tuleb kaa teil kindlasti super ilus:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seiklused ja jutud on värvide sees puudu :)

      Kustuta
    2. Ma veetsin oma kõva pooltunni seda sinna peale sättides ja no ei saa, liiga kirju jääb! Pean mingi muu lahenduse välja mõtlema!

      Kustuta
    3. Anonüümne9/5/17 19:16

      Praegu on ikka väga ilus. Seiklused ja jutud võid kirjutada kõrvalveergu tekstina või päise alla eraldi panna kas tekstina või blog descriptionina (seda saab vidinas päisepildi alla panna.)

      Kustuta
  2. Mul on vaja teie kliimat... Kohe üldse ei taha end õue vedada aiatöid tegema, kui õues on 5kraadi sooja

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eestis on, jah, tihtipeale nii, et mai lõpus kaalud, kas läheb lõpuks suviseks või tuleb veel korra lumi maha. Talvesaapaid ei tasu enne jaanipäeva ära panna :)

      Kustuta
  3. See on küll ainuke blogi, kust ma muru kohta lugeda viitsin :D Ja tõesti, palju ilusam kui enne :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa, see on tore kompliment! Aga jah, kujundus sai küll nüüd teisel katsel kõvasti parem, ise olen ka täitsa rahul!

      Kustuta
  4. Anonüümne12/5/17 17:39

    Oeh, pisike kadedusepisik poeb alati sisse, kui teie aia ja kanateemalisi postitusi loen. Niikihvt ikka ja megatublid olete! Tahaks ka juba oma aeda ja maja saada, kuid sinnani läheb ikka aega :)

    VastaKustuta