25 juuli, 2017

Nädalalõpu naistekas

Ma olen juba mõnda aega vahvlimasinat otsinud, aga siinkandis söövad kõik neid pakse Belgia vahvleid, mis on küll head, aga... ma tahaks krõbedaid! Ja no mitte kuskil ei müüda seda masinat! Kammisin lõpuks Amazoni kah läbi ja nagu alati - kui kuskil pole, siis seal ikka on. Ühtlasi sain teada, et sellist asja nagu "õhuke krõbe vahvel" ei eksisteeri, on kas "vahvel" (see paks belglane) või "vahvlitorbik". Nii tellisingi vahvlitorbikute küpsetamise masina.

Masin oli järgmisel päeval ukse taga ja selleks ajaks olin juba terve interneti läbi tuulanud parimaid retsepte otsides. Mine võta kinni, milline neist päriselt parim on, aga minu loogika ütleb, et kuna vahvel on selline krõbe plönn, ei tohiks munade eraldi vahustamine, jahu sõelumine ja muud peened trikid suurt midagi juurde anda ning valisin sellise, kus tuli asjad lihtsalt kokku segada. Mitte ühegi teise retsepti all ei olnud ka nii palju kiitvaid kommentaare, seega läksin karjamentaliteediga kaasa ning otsustasin, et kui teistele meeldis, siis äkki meeldib mulle ka. Suhkrut panin peaaegu poole vähem kui soovitatud, aga vahvlid tulid maru head.

Kuna nädalavahetuseks pidid sõbrannad külla tulema, tegin topeltkoguse ja sain umbes 40 vahvlit. Vähem kui päevaga said otsa! No ma räägin - vahvlid on jumalikud!


Meil oli seekord ehtne naistekas. Või noh, pluss Matt, kes nädalavahetuseks koju lasti. Laupäeva õhtul nõudsime filmi ja popcorn'i ning laitsime ühehääldselt maha kõik sõjafilmid, mille treilereid Matt meile lootusrikkalt ette mängis. Seejärel leidis ta juhuslikult mingi juustuse "lähen lahku/armun uuesti/lähen sõbranna pulma/kohtan kogemata oma eksi"-filmi, mille me tema vastupanust hoolimata heaks kiitsime... aga no ikka jube sitt oli, hahaa! Esimese veerandtunni järel olime sunnitud eksimust tunnistama ja uue filmi valima. Keegi mainis 50 halli varjundi teist osa ja kuigi esimene oli ikka nii silmapaistvalt halb, et jube, otsustasime siiski sellele uue võimaluse anda ja teise osa ära vaadata.

Noh jah. Ei oleks ehk vaja olnud... Ainus lahe asi on see, et mõlemad osad on filmitud Vancouveris, seega teadsime iga tänavanurka, mida seal näidati. Teises osas vähemalt kuidagi toimus rohkem, aga no loogikat ei olnud jällegi üldse! Ja mõlemad peaosatäitjad on nende rollide jaoks nii valed kui üldse olla annab... Ühtlasi jäi arusaaamatuks, mida oli erilist selles kaks minutit kestvas jänese stiilis seksis, millega Christian ühe filmi jooksul mingi kolmkümmend korda hiilgas ja mis Ana'l jalad täiesti nõrgaks võttis?

Aga muidu oli meil tore. Sõitsime natuke ringi ja käisime metsas jalutamas. Loodus on siin ju nii äge! Keerad enam-vähem suvalisest teeotsast sisse ja jälle mingi kosk. Normaalne, noh!

8 kommentaari:

  1. Tita ja kanad - nii lahe! XD
    Mul vend ütles, et aga mehed armastavadki sõjafilme. Ja lellepoeg, kes on Soomes näitleja, tal on tohutu filmikogu, tal ka julgesti pooled on sõjafilmid. Nojah.
    Krõbedad vahvlid saad nii, et paned kolmandiku või poole osa jahu asemel tärklist. Ja ma ostsin Vahvliraamatu, sihuke õhuke, seal oli huvitav retsept koorevahvlitest. Ning tõepoolest, kui paned ikka vahukoort südamest, on selle maitse pärast tunda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, pool jahu ja pool tärklist. Head krõbedad tulid küll.

      Kustuta
  2. Anonüümne27/7/17 13:17

    Mis film see esimene oli?(tekitas kohe uudishimu!:D)

    VastaKustuta
  3. Muide suhkrut võibki julgesti vähem panna, seda on minu arust alati liiga palju. Muide, nt Angeelika Kangi retseptides on nii kohutavalt palju suhkrut (ma pole kellelgi teisel sellist asja täheldanud), et mul juba paljalt lugedes ja numbrit nähes läheb süda pahaks. No võimalik, et nende pere armastabki selliseid üli-imalmagusaid kooke, aga kõik teised võiksid julgesti vaevalt veerand panna, kui sedagi. Pole ju normaalne, et suhkrut on koguseliselt sama palju või rohkemgi kui jahu ja muid aineid kokku.

    "Alice Imedemaal": Millest tehakse torte? - Piprast enamjaolt.
    Hertsoginna köögitüdruk laulis:
    Su laps sult vatti saama peab,
    kui karjub, anna valu.
    Sest jumaldab, mu süda teab,
    ka puhtast piprast palu.

    XD XD XD

    VastaKustuta
  4. Üks tore artikkel tänases lehes, kahjuks pikalt lugeda ei saa, aga mõne aja pärast on terve leht täiskujul DIGAR'is ehk digitaalses arhiivis olemas (täpset kuupäeva ei tea).
    Pildid on ka hästi toredad
    https://sõnumid.ee/2017/08/02/fotod-kodilas-algab-hommik-kikerikii-saatel/

    VastaKustuta
  5. Küsisin järgi, DIGARis avaneb alles kuu aja pärast täistekst. Seal oli veel neid toredaid pilte ning jutt oli ka huvitav.

    VastaKustuta