28 märts, 2014

Ilm

Kas varajasest ärkamisest tekib inimesele mingi kahju ka? Stressihormoonide vabanemine, kortsud, hallid karvad...? Mul oli lihtsalt nii hea olla hetk enne seda kui kell sai 7.40 ja telefon piiksuma hakkas. Nägin und, tahtsin teada, mis seal edasi saab; voodi oli soe ja tekk nii pehme. Tõusin istuli ja hoidsin väevõimuga silmi lahti, et keha aru saaks - nüüd on mõnusa poolega kõik. Aeg tööle minna!

Tavaliselt alustan kell üks päeval, aga praegu on mu hoolealune nohune ega saa päevaprogrammi minna. See tähendab, et minul tuleb üheksast tööle minna. Ja kella peale ärgata. 

Öeldakse, et varase ärkamisega harjub. Ma käisin terve elu kella kaheksaks kooli ega harjunud sellega mitte kunagi ära. Enamikel inimestel lihtsalt ei lähe kuue-seitsme paiku uni ära! Eriti Eestis, kus talv on üüratult pikk ja peale ärkamist veel mitu tundi kottpime. Ja noh, mõnikord ei lähegi valgeks.

Kanadas maksab riik teatud laiuskraadist ülevalpool elamise eest peale - avastasin selle tuludeklaratsiooni täites (8 dollarit päevas oli vist summa). Noh, et ekstreemsed olud ja nii. Eestlased elavad kõrgel põhjas aga täiesti vabatahtlikult; keegi ei käi tänamas, et nii vintsked sellid oleme ja vapralt vastu peame! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar