24 november, 2014

Strathcona

Vancouveris oli imeline nädalavahetus - soe ja päikesepaisteline. Ühtlasi leidis aset iga-aastane kunstifestival "Eastside Culture Crawl", mis andis hea põhjuse Strathconas ringi jalutamiseks, sest just seal kunstnikud end peidavadki. Igal sügisel avatakse neljaks päevaks kõigile huvilistele kodude ja ateljeede uksed ning pannakse tehtud tööd vaatamiseks välja. Festivalil osalevad majad tähistatakse õhupallidega ja lisaks võib internetist kaardi alla laadida, et selgemat ülevaadet omada. Samas pole Strathcona nii suur, et seda ei annaks huupi läbi jalutada (ainult 3 ruutkilomeetrit) ja pealegi on seal nii mõnusad majad, et kogu piirkond on tegelikult omaette vaatamisväärsus.

Vene kiriku ees käis suur piruka ja supimüük, mis tekitas hoobilt hea koduse tunde. Kuigi saiavalik on Vancouveris üldiselt rohkemgi kui eeskujulik, ei saa siin mitte kuskilt neid õigeid pirukaid. Lihaga, ma mõtlen. Või kapsaga. Viineriga! Nämm. Venelased on ainsad, kes neid siin teevad. Eile siis tegidki!

Strathcona on selles mõttes kah mõnus, et asub kesklinnale väga lähedal ja teiselt poolt piirneb Commercial Drive'ga, mis on umbes sama lahe linnaosa kui Strathcona ise. Sellest kandist võiks vabalt meie uus kodu saada kui praegusest korterist välja peame kolima. Vahelduseks võiks ju hipi olla!

10 kommentaari:

  1. Oi, sinna tuleb mul minna kohe sügavale sisse! See on hea ka, et sa kaardi panid. Tänane päev on hooletu!
    Ahjaa, muide täna pidi olema veel Rahvusvaheline aiaaugupäev. Miks ja kes selle välja mõtles, ma küll ei võta taipu, aga siin tundub olevat jälle midagi Matt'ile peamurdmiseks, irw.
    Pirukamüüjad oma tavaariga ja siiami kass on ka lahedad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kass oli muideks ilma sabata. Õigemini saba oli, aga rohkem nagu jänesel - väike ja ümar.

      Kustuta
  2. Osadel siiamitel, eriti neil jässakamat sorti, pidigi nii olema. Juba Lampjalg Jack Silver Ükssilma raamatust tahtis omale konkssabalist siiami kassi :)
    Kiitsakatel pikajalgsetel ja teravanäolistel, nn idamaist tüüpi siiamitel on aga pikk ja peenike saba.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne25/11/14 04:18

    Piirkond on tõesti ilus ja majad väga armsad, aga oi kuidas neil puudub igasugune heliisolatsioon. See on vist Kanada ehituskunsti eripära, aga sellistel puidust majadel kostavad seinad ikka nii läbi, et anna olla. Sa vaatad naabritega koos telekat, kuulad muusikat, föönitad juukseid jne. Ehk siis privaatsust armastavatele eestastele võib see raske olla. Kui te muidugi terve maja üüriksite, siis oleks teine lugu :)
    Maris

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seinad on papist, jah. Aga siin on nad pea igal pool papist - külmaks ju ei lähe, seega ei pea väga korralikke maju ehitama.

      Kustuta
  4. Anonüümne25/11/14 20:39

    Ma eeldan, et kivist kortermajades ja condodes on lugu ikka veidi parem? Või saab igal pool oma elu naabritega jagada? :)
    Maris

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõrghoonetes on õnneks väga hea heliisolatsioon (või on meil nii siin kui eelmises kodus hiirvaiksed naabrid olnud).

      Kustuta
  5. Anonüümne27/11/14 00:18

    Elan sellises papist puidust majas ja naabrid on meie elust väga kursis, kuna mul veel eriliselt hele eesti hääl pidi olema irw

    VastaKustuta
  6. Heleda jaalega nagut Vargamäe Krõõt ;P

    VastaKustuta
  7. Anonüümne27/11/14 17:05

    miks muidu nii palju koorilauljaid eestis on? hele hääl aga loomulikult:-) ja igaks juhuks, ei pidanud silmas mingit "öö tegevust" millega naabrisd kursis on.

    VastaKustuta