25 aprill, 2016

Tere Eesti!

Uskumatu, et olengi lõpuks ometi Eestis! Pean nüüd ainult üle saama tundest, et kui keegi eesti keeles räägib, räägib ta tingimata minuga. Lennujaamas pöörasin mitu korda üllatunult ringi kui kuskil "tsau" hüüti. Ei olnud minu sõbrad. Eesti keel on siin vist veidi rohkem levinud kui Kanadas!

Pärast 10 tundi lendamist, 2.5 tundi ootamist ja veel 2 tundi lendamist tundsin end üllatavalt värskelt, kuigi üks öö oli selleks ajaks täiesti vahele jäänud ja Kanadas ammu hommik käes.

Esimest korda oma reisiajaloos laadisin boarding pass'i telefoni - maru mugav! Natuke vähem mugavaks muutus Frankfurtis, kus avastasin, et üks kahest boarding pass'ist on müstilisel kombel kaduma läinud. Ja no loomulikult see Frankfurt-Tallinn oma, mida just vaja pidi minema. Avastasin selle kustutatud kirjade hulgast (pole aimugi, miks ta sinna sattus), arvasin korraks, et mu elu on päästetud, panin näpu peale, et näha, kuidas teda teise kausta tagasi saada… kui ta kustus lõplikult ära. Täitsa ise!

Teine jama oli see, et telefon ei muutnud automaatselt kellaaega ära ja mul polnud õrna aimugi, palju järgmise lennuni aega on. Aga siis leidsin masina, kust sai boarding pass'i printida ja seina peal oli kell ka. Nii jõudsingi suhteliselt sündmustevaeselt ja rahulikult Eestisse.

Väga naljakas on tagasi olla. Kõik on täpselt sama - tänavad ja majad. Ainult Ülemiste keskus nägi täitsa teistmoodi välja! Panin kapist oma vanad dressid selga ja istun siin nagu oleks 10 aastat ajas tagasi läinud.

13 kommentaari:

  1. mul on kahjuks nr 40 jalg :) aga kui sa tahaksid tartus täiesti võõra inimesega kohvi juua, siis vabalt :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne25/4/16 08:23

    Tere, pikaaegne blogilugeja siin.
    Kui sul juhuslikult raamatut nimega Arengupsühholoogia alused https://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_28259965.jpg oleks, siis ma oleks valmis maksma ka :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nime järgi tundub nagu mul oleks see olemas olnud, aga selles hunnikus küll ei ole.

      Kustuta
  3. Mina võtaks raamatuid! Ainult et ma ise ei ole Tartus, küll on seal piisavalt sõpru, kes saaks vajadusel järgi tulla. Palun kirjuta mulle liis.konovalov @ gmail

    VastaKustuta
  4. Tere taas Eestisse! Ma kahtlustan, et lisaks Ülemiste keskusele on siin üht-teist veel muutunud. Ja isegi eile sadanud lumi sulas kauge külalise auks ära ja kevad saabus taas :)

    VastaKustuta
  5. Tead, ma tahaks ka sinuga tsillida :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kirjuta mulle (jutupliiats@gmail.com), lepime kokku.

      Kustuta
  6. Anonüümne25/4/16 23:31

    Tsau, jäingi oma tervitustega hiljaks....liiga kaua mõtlesin.....olen nüüd 10 kuud Burnabys elanud ja mõtlesin, et lähetaks koju tervitusi enne, kui ise sinna jõuan....aga nii ta kipub olema.....sry, et pole ennem tänanud: igatahes teen seda nüüd, on olnud väga kasulik ja äge, põnev blogi, mida olen jälginud juba u aasta või rohke, enne siiatulekut ja nüüd ka siin.....varsti külastame esimest korda Vancouveri saart, jehuu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere-tere! :) Kas teise aasta viisa juba olemas?

      Kustuta
    2. Anonüümne28/4/16 00:39

      Ei pole veel ja ega ei tule ka. Ma arvan, et olen väga noor, aga tegelikult on kõik meie kolm last juba, kes lõpetanud ja kes veel käimas ülikoolis. Seega mitte enam esimene noorus, aga oh imet, et saime tulla aastaks Vancouverisse, aga see aeg hakkab otsa saama.....vaja tütre pulma minna, ka ju põnev.....aga seda blogi loen ikka edasi, super põnev järjejutt!! Seega julget sulge ja jõudu tööle, sii juba Nanaimos ;)

      Kustuta
    3. Novot kui huvitav lugu teil siis! Ja aitäh!

      Kustuta