29 november, 2016

Pervert-päkapikud

Ma olen juba mitu aastat omale hommikumantlit tahtnud, aga mõtlesin, et ei osta enne kui viisavärk selgeks saab, sest üht mõnusat kohevat hommikumantlit oleks väga kehv kohvrisse mahutada kui terve ülejäänud elu peab ühes sellega sinna ära mahtuma. Nüüd, kus kohver on eest ära pandud ja hommikumantlile vaba nagi olemas, selgus ühtäkki, et polegi nii lihtne, et muudkui lähed ja ostad! Mul oli muidugi päris mitu tingimust ka - normaalset värvi, aga mitte valge, sest mul on valge juba olnud ja seda tuli jube tihti pesta (ma ei tea, kuidas ma küll selline räpakott olen, et käised mustaks lähevad); ilma kapuutsita; pigem lühike, aga mitte sellise veidra pikkusega, et lõpeb nõks allpool põlvi ära nagu paljud; noh ja loomulikult pehme.

Pühapäeva õhtul mõtlesin, et hakkan vaikselt jõulukinke otsima kui voilá - leidsin hoopis hommikumantli. Nii et vähemalt endale on nüüd kink olemas!

Teistele pole muidugi veel midagi. Mul töökaaslane rääkis, et tema alustas seekord varakult ja praeguseks on kõigile pakk valmis. Tal on kolm õde-venda, pluss nende kaaslased ja lapsed. Lisaks ema ja isa, kel mõlemal uus partner. Uurisin, et mida ta ostis ja selgus, et väga läbimõeldud kingid on. Vot, viitsib ikka inimene vaeva näha! Ma tahaks ka selline olla.

Matt muideks lihtsalt armastab jõule ja kõike sellega seonduvat. Aga talle ei meeldi poes käia, nii et tellib kõik asjad Amazonist. Nüüd on meil juba mõnda aega iga paari päeva tagant suuremad ja väiksemad kastid ukse taha saabunud ja Matt laob neid muudkui kontorisse virna ega luba mul piiluda. Ma olen siiani erakordselt hästi vastu pidanud, kuigi see pole üldse lihtne olnud!

Päkapikke siin ei käi. Kui üritasin seletada, et meil Eestis on väiksed tüübid, kes oskavad läbi kinnise akna sisse tulla, käivad terve detsembrikuu lapsi piilumas ja jätavad hea käitumise eest kommi, vaatas mu armas kanadalane mind sellise näoga nagu oleksin mingist kahtlasest pedofiilsest perverdist pajatanud. Nii et ei. 

Jõulupuuks tuleb meil päris kuusk. Leidsime, et on natuke rohkem jama ja koristamist, aga vähemalt lõhnab hästi! Ma olen nüüd juba mõnda aega vähehaaval meelepäraseid ehteid ostnud, sest nii äge kui lõpuks ometi on oma kodu ja saab kuuseehted karpi panna, et järgmisel aastal uuesti kasutada. Ma pean järgmine kord Eestisse minnes vanaema käest mõne eriti nostalgilise kaasa küsima, siis on ajalooga mune kah.


Me käisime nädalavahetusel koos kõigi Nanaimo arst-residentide ja nende kaaslastega Tofinos. Rentisime merekaldale rea majakesi, istusime mullivannis ja olime muidu mõnusad. Sampson oli muidugi kah kohal! Keegi tegi hirmsa larakaga šampuse lahti ja vaene peni värises pärast seda ilma igasuguse liialduseta peaaegu pool tundi. Närvid on nõrgad, aga nunnumeeter konstantselt põhjas.

Detsembris on perenaisel jälle mõned ööpäevased vahetused ja siis tuleb Sampson iga mõne aja tagant meie juurde kostile. Väikestes doosides on ta päris vahva.

* kommiga poseerib see sõbranna, kes septembris mehele läks ja meid oma pulmas Tallinna nimelisse lauda istuma pani. Ma viisin talle nüüd Tallinna kommi ja ta oli väga liigutatud! 

Uutest postitustest teavitab kõiki liitunuid: https://www.facebook.com/seiklusjutud

14 kommentaari:

  1. Kunagi oli vist multikas "Koer taskus". Sisu ma ei mäleta, aga see pilt siin on küll lahe. Kas pomeran hullult karva ei aja või peab teda iga päev kammima?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tema millegipärast ei aja, ma ei tea, kuidas neil tavaliselt kombeks on. Enamik väikseid koeri näiteks hauguvad palju ja on väga kartlikud, Sampson on täitsa vait ja ta küll kardab paljusid asju, aga ei jookse näiteks eest ära, vaid lihtsalt ootab, kuni hirm mööda läheb.

      Kustuta
  2. Anonüümne29/11/16 14:31

    "Koer taskus" oli raamat Taavist ja tema vahtkummist koerast Nässust, mina mäletan seda nii :) Aga keegi võiks küll multika ka teha.

    Sampson on nii armas krutskinäoga koer :)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne29/11/16 18:07

    Hollandis ja Belgias käivad küll päkapikud lastele (ehk nende Sinterklaasi abilised) kuni 5 dets. Niisiis päris ainulaadne see päkapikkude konseptsioon ka pole.
    Kuid enamuses käivad ju päkapikud ju lastele, arvan et täiskasvand nüüd päkapikke nii väga ei peaks ju ootama..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina tahan ka kommi! :)

      Kustuta
    2. Anonüümne1/12/16 11:13

      Hollandit ei tea, aga vähemalt siin Belgias on küll nii, et kingitus tuuakse ainult 5. detsembri öösel Saint Nicolas/Sinterklaasi poolt. Lapsed võivad eelnevalt panna ukse taha ka taldriku porganditega Saint Nicolas/Sinterklaasi eesli jaoks. Päkapikud ei käi.

      Kustuta
  4. Anonüümne29/11/16 20:49

    Olen juba kuskil 10 aastat totaalne hommikumantli armastaja ;) Sest siis sain ma oma esimese tõeliselt pehme mantli. Aja jooksul on neid kogunenud mitu, aga kui ma arvasin et enam paremaks minna ei anna, siis eelmiste jõulude ajal kinkis abikaasa mulle uue udupehme sooja lavendlikarva hommikumantli! Pakend reetis et see oli soetatud Marc&Spenserist. Kui nüüd tuli uudis, et see pood paneb Eestis pillid kotti, siis minu esmane mõte oli, et kust ma nüüd endale uue hommikumantli soetan ;)))
    Muide meie mehega mängime teineteisele siiani päkapikke. Sellesmõttes et mitte nüüd igapäeav, aga advendipühapäeval kindlasti. Ise tegin algust ja nii ta on läinud. Kui juba 3 lapsele vaja igapäev midagi muretseda, asi see siis korra nädalas mehel päkapikku mängida:)
    Kristel

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Matt'il on neli hommikumantlit, millest ta kannab ainult ühte, nii et ma kasutasin aegajalt tema omi, aga need on mulle ilmselgelt liiga suured. Hommikumantel on üks mõnus asi küll! Kas sul on kõik need kasutuses ka või kannad samuti ainult lemmikut?

      Kustuta
    2. Anonüümne30/11/16 14:13

      Tegelikult kannan ainult lemmikut. Suvel, kui ilmad ikka korralikult soojaks läksid, tuli raske südamega õhema vastu vahetada. Ja olen ka ära visanud, mis väga räsitud välimusega oli. Sai ruumi juurde ;)
      Kristel

      Kustuta
  5. Tegelikult hakkasin ma mõtlema, et jõuluvana teeb ju ka nimekirja, et "who has been naughty and who has been nice" ja mille muu alusel ta ikka seda teeb, kui saadab oma elf-päkapikud uurima või käib ise tšekkimas. Üks salm on seal veel selline:
    He sees you when you're sleeping
    He knows when you're awake
    He knows if you've been bad or good
    So be good for goodness sake!

    Niietmaiteanoh. Back at you, Matt. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eksole jah! Igal pool ikka keegi piilub siis :)

      Kustuta
  6. Mis tuletab mulle meelde, et kunagi, kui "olin veel noorem ja õitsevas eas," nagu laulusalm ütleb, oli mul sihuke polüestersiidist ja pitsidega ja üsna liibuv öösärk ja avar samasugune siidist ja pitsidega maani hommikumantel. No umbes nagu Joan Collinsil sarjas "Dünastia". Ja siis tulid kord sõbranna oma mehega ühel varahommikul mu poolt läbi. Pärast mees oli kommenteerinud, et ma olevat olnud nagut pankuri armuke, irwww.
    Nüüd olen tükk vanainimest ja eelistan kohevaid fliisist hommikumantleid, et oma "krematismusi" soojas pidada. Aga ikka "roosililledega" XD

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne6/12/16 11:50

      Kas Teie Cax Murka olete mees v6i naine?:) Vaatan seda pilti Teie nime k6rval ja kujutan sinna juurde ette, kuidas Teil sinnajuurde polüestersiidist ja pitsidega liibuv öösärk seljas on, pitsidega maani hommikumantel sinna juurde :-D
      Fliisist hommikumantlid on jah nii m6nusad soojad
      Mari

      Kustuta