30 juuli, 2018

Rannailm

Mulle ei meeldi päevitada, sest palav ja igav hakkab. Ujuda võin kui vesi on soe. Ja ma ei taha, et jalad liivaseks saavad. Seda on rannas teatavasti väga keeruline vältida. Beebiga on jällegi ideaalne - tema ju nagunii päikese käes olla ei tohi, seega ei vaata keegi imelikult kui vilus istud. Iseenda ujutamisega mul samuti suuremat muret pole, kuna Oscari leotamine võtab kogu aja. Ta on põhimõtteliselt nagu kala, ainult vees olekski. Isasse.

Image result for greyfish canadaEile käisime rannas. Sõpradel on kaks poissi, teistelt sõpradelt saime kaks tüdrukut kah kaasa. Paras hunnik mudilasi. Sain teada, et kui eesti lapsed ehitavad rannas liivalosse, siis kanada omad laovad vette kividest "basseini", kuhu kogutakse vähke.

Esiteks tore koguda ja teiseks tore vaadata, kuidas nad sealt välja hakkavad ronima. Noh, nende jaoks tore. Mina küll sellist elukat katsuda ei tahaks. Lapsed näitasid, et nad tegelikult ei näpista üldse kõvasti, aga näpitsate vahel on pisikesed "hambad" ja nendega võib naha veriseks tõmmata.

Teiste rannaliste koer arvas samuti, et vähimäng on lahe ja sõi hoogu sattudes ühe kogemata ära. Noh, juhtub! Proteiin on õnneks kasulik.

Järve juurde tuli natuke aega läbi metsa jalutada, seega lootsin, et Oscar ikka vapralt vastu peab ja saan ka tagasi koos teistega minna. Siin on ju igal pool karud! Jällegi - kohalikud leiavad, et see ongi normaalne kui karu vahel risti üle tee läheb, aga mina pole veel päris harjunud.

Ahjaa, Matt oli tööl. Muidu oleks saanud tema meid karude eest kaitsta.

Oscar pidas end igati eeskujulikult üleval. Sõbrad tõid beebitelgi kaasa ja selle varjus oli mõnus pikutada ja mängida. Sooja on siin 30 kraadi ringis, aga kuna õhk kõvasti kuivem kui Eestis, ei tundu üldse nii palav. Oscaril oli igatahes väga tore päev. Natuke põdesin, et äkki ta ei jää rannas magama, seisvas vankris see ju tavaliselt ei õnnestu, aga jällegi - ei mingit probleemi. Sõprade beebi vajus samal ajal telgis unne, hästi ajastatud värk. Võib vist teinekordki randa minna. Mis siis, et jalad liivaseks saavad...

10 kommentaari:

  1. Ma pean ütlema, et praegu Eestis olles lohutan end, et Torontos on siiski hullem, see tähendab veel niiskem. Arvestades, et mõni nädal tagasi kiskus seal niiskusindeks üle 40, siis justkui oleks karastus tehtud praeguste kuumade Eesti ilmade jaoks :-D Justkui... Aga ma pole kohe kuidagi suve inimene. Eelistan ka pigem varjus istuda ja päikese eest end peita. Pole mul seda suvejumet vaja, võin vabalt valge tondina ringi käia ja talvest unistada :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toronto on vist suvel kuumem kui Eesti ja talvel külmem kui Eesti, mitte ainult niiskem. Päris palju riideid peab olema, et aastaringselt hakkama saada :)

      Kustuta
    2. Üks väike haiku raamatust "Merehõbe"

      kuumusest taftkrabisev muru
      sel aastal seeni ei tule
      vihma tahass ...
      XD XD XD

      Kustuta
  2. Ha, kui ma PoCos hommikul koeraga jalutades vähemalt ühte või kahte karu ei näe on küll midagi valesti. Aga noh, meil vahepeal päevitasid isegi puumad pargis.. :S

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puumasid pidavat olema raskem näha, mul pole veel õnnestunud (õnneks!!!). Kuigi saarel pidi neid eriti palju olema...

      Kustuta
    2. Puuma on ilmselt ohtlikum kui karu. Kui karu võid mõne küpsisega ära osta, siis puumaga see nali läbi ei lähe. Täiskasvanud isapuuma kaalub ligi 200 kilo ja usu, sa ei taha temaga lähikontakti. Ja ka mitte emasega, kel kutsikad sabas.

      Kustuta
    3. Oo, ma ei taha kummagagi lähikontakti, ka karuga mitte! :)

      Kustuta
  3. Täiesti teemaväline - tahtsin aitäh ütelda oma tänase suurepärase hommikusöögi eest! See Matt'i juustusaia valmistusviis, mida jagasid millalgi, oli lihtsalt võrratu :)

    VastaKustuta
  4. Anonüümne5/8/18 09:18

    Olin Kanadas 6.nädalat ja võin öelda,et elada seal päriselt ei tahaks. Toronto oli ilus ja oli kohti kuhu minna aga Vancouver ei meeldinud kohe üldse. Whistler oli kaunis koht. Vancouveris puuduvad kaunid rannad. Randades liiv oli nagu kivipuru. Ebamugav oli sinna astuda. Ja naftatakerid ümberingi sõitmas ja need suured kaubalaevad.Ei olnud sellised paradiisirannad. Proua kelle juures elasin, ei soovitanud mulle ujuma minna. Ütles,et vesi pole puhas.Soovitas sisebasseine. Vancouveris soovitan cobs breadist osta saksa tumedat leiba -megahea, kui osta hommikul-soe ja pehme. Eurofoods kallis ja peamiselt ukraina toidud.

    VastaKustuta