06 oktoober, 2018

Aloha


Matt on juba ammu rääkinud, et võiks Hawaii'l ära käia. Vancouverist läheb otselend, viie ja poole tunniga kohal, lapsega hea lihtne. Alla kaheaastased reisivad (süles!) tasuta, kasutame võimalust!

Vot mina ei tea, kuidas see "laps süles" reisimine välja peaks nägema, sest laps (kui ta just päris imik pole) ei istu ju süles?! Juba enne kui lennuk liikuma hakkas, oli Oscar meid mõlemaid surmani ära tüüdanud, jupikese menüüd nahka pistnud, südantlõhestavalt röökinud kui seda paberit ta suust välja koukisime, natuke hommikust püreed mulle õla peale oksendanud, mänguasjad kahte lehte pildunud, lutipudelist piima omale näkku pritsinud, kõik ümberkaudsed inimesed kahehambalise naeratuse ja kurisevate linnuhäältega heldima pannud (see laps oli eelmises elus tuvi, ma arvan), aga üldse mitte süles istunud.

Õnneks nõustus naaber mujale kolima ja saime ühe koha juurde. Kui lõpuks õhku tõusime, õnnestus üleväsinud ja reisiärevuses laps vabale istmele magama sokutada ja nii ei pidanud kumbki meist teda tundide kaupa süles hoidma (kuigi poole minu istme peal olid Oscari jalad, sest ta on lihtsalt võimatult pikk). Aga ikkagi lihtsam kui süles.


Hawaii, Maui siis täpsemalt, on mõnus. Kohe MÕNUS! Kohalikud inimesed on super tšilli olekuga, väga sõbralikud ja rahulikud. Loodus on ilus. Rannad on maalilised.

Aga toidupood - no võimatu! Püüdsin jogurtit leida, mingit normaalselt, natukese rasvaga. Pole! Ikkagi Ameerika. On "0%", "zero" ja "triple-zero". Võta või jäta!

Kui juba kurtmiseks läks (kohe lõpetan ära), hämmastab mind, et kui rendiautod juhtusid meile nii Kanadas kui Ameerikas peaaegu uhiuued, siis turvatoolid olid mõlemas kohas kõige odavamad ja ebakvaliteetsemad, mida üldse leida võib. Aga no mis sa teed. Enda oma ju kaasa ei vea, teate isegi, kuidas lennujaamades pagasit loobitakse...

Nii, tagasi mõnusate asjade juurde. Vesi oli soe nagu supp. Nii basseinis kui ookeanis. Hawaii'l ei ole ohtlikke loomi ega roomajaid (madusid pole üldse!), ainult linnud ja suvaliselt ringi kondavad kanad/kuked. Paari kärbest nägime, putukaid muidu ka väga pole.

Ilm oli kuum ja niiske, aga pidev kerge tuul jahutas ja kokkuvõttes oli täpselt paras (isegi minusuguse kuumapõlguri jaoks). Liiv oli pehme, vesi helesinine. Paradiis! Nädalaga jõudsime peaaegu terve saare läbi sõita, vulkaani otsas käia ning erinevaid linnakesi külastada.

Ja vaikselt järgmist Maui-reisi plaanida...


* Reisinipp (mille teel Hawaii'le ühe vanapaari käest õppisime ja tagasiteel edukalt kasutasime) - kohti broneerides tuleb valida aknaalune ja vahekäigupoolne, jättes keskmise vabaks. Kui lennuk just pilgeni täis pole, ei tule sinna keskele tõenäoliselt keegi istuma. Ja kui on täis, on absoluutselt igaüks nõus keskel istumise asemel akna alla või vahekäiku kolima, et saaksite ikkagi kõrvuti olla.

12 kommentaari:

  1. And now - something completely different, nagu ütleb Tommy Körberg:
    https://www.youtube.com/watch?v=8IM7wUeG-SY

    Issand, kuidas ma naersin XD XD XD

    P.S. Haid, kuriloomad, on seal küll, niiet selle merega olge sealkandis ettevaatlikud. Ja vulkaani otsa selfisid tegema ka ärge ronige.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hairünnak on Hawaiil üsna harv nähtus, kuigi neid on seal palju liike küll. Aga tavaliselt on troopilistes kohtades igasugu maismaaelukaid, kelle eest valvel olla, selles mõttes suur üllatus, et Hawaii kõige ohtlikum tegelane on sajajalgne, kes valusasti hammustab, aga ei tapa. Ja sajajalgseid ei näinud me kordagi.

      Kustuta
  2. Ahjaa, see on Benny Anderssoni orkester, teate küll, see ABBA-mees :)

    VastaKustuta
  3. Seda reisinippi olen ma ka kuulnud, aga pole ikkagi kasutanud kunagi :D

    VastaKustuta
  4. Ohoo, te olete ju lausa naabruses, tervitused Kauailt! Astuge läbi, kui aega saate, teen pastat =)

    Hawaii toidupoodidest rääkides – kas sa hindu vaadates shokki ei saanud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sa elad seal? Eestlasi jagub ikka igasse maailma nurka :) Just arutasime seal olles, et Hawaii on küll sõna otseses mõttes "in the middle of nowhere".

      Jaa, hinnad olid päris krõbedad!

      Kustuta
    2. Ei, ma elan hoopis Oregonis.
      Aga mu ameeriklasest abikaasa käib kord-paar aastas Kauail töölähetustel, ca kuu korraga, ja mina sokutan ennast kaasa =) Piisavalt pikad komandeeringud, et ennast juba pooleldi kohalikuna tunda.

      p.s. Neist kuulsatest sajajalgsetest. Ühtegi elusat kohanud pole (ptüi, ptüi, ptüi), aga me seekordses rendielamises leidsin kaks surnud isendit, kui sisse kolisime.

      Kustuta
    3. No see on küll mõnus töö tal!

      Kustuta
  5. Eh, järsku torkas pähe - äkki sa oled sellest juba rääkinud, aga mulle justkui ei meenu - kas teitel seal Nanaimo saare peal või üldse neil saartel seal mingeid madu-usse ka on? Lõgismadusid, nastikuid, tripimadusid, ehk veel mingeid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. AInult "garter snake", kes näeb välja nagu rästik, aga palju väiksem ja täiesti ohutu.

      Kustuta
  6. Ahah, see ongi tripimadu :) Käib nastiklaste alla (kuigi ka kobra käib nastiklaste alla, nimelt mürknastiklaste alla) ja on mürgitu jah.

    VastaKustuta
  7. Huckleberry Finn ütles, et "need on ilusad triibulised ussid ja ei teinud kellelegi häda". Noh, osad on sakilised ka, eks neid ole mitu alamliiki, Finn elas ju seal Louisianas või kuskanti ta selle parvega sõitis.

    VastaKustuta